10+ program őszre, amit a gyerekek is imádni fognak

Siroki vár

Bár a hőmérő a nyár elmúltával egyre kevesebb fokot mutat, nincs okunk panaszra, hiszen ősszel is rengeteg hangulatos látnivaló és élmény vár ránk. Összegyűjtöttük, melyik az a 10+ program őszre, ami az egész család számára remek kikapcsolódást ígér.

10+ kihagyhatatlan program őszre

Vonatozásra fel!

A vonatozás különleges élmény, egy kisvasút pedig olyan kalandokkal ajándékoz meg, amelyek újra és újra mosolyt csalnak az arcunkra. Hazánk kisvasútjai mesés tájakon zakatolnak, emellett izgalmas programokkal várják az utasok apraja-nagyját.

Kirándulás – akár pici gyerekekkel is

A kirándulás az egyik leghangulatosabb program őszre, a kirándulóhelyek ilyenkor őszi ruhát öltenek magukra, és csodás színekben pompáznak.

Ne feledjétek, kiránduláshoz mindig válasszatok megfelelő tapadást biztosítő túracipőt, készítsetek a hátizsákba egy kis elemózsiát, és máris indulhat a túra.

A kedvenc őszi kirándulóhelyeink:

Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert
Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót

Babakocsis kirándulóhelyek

Nem kell lemondani a kirándulásról azért, mert babakocsival indulnátok útnak. Összegyűjtöttük azokat a kirándulóhelyeket, ahova babakocsival is bátran mehettek.

Várlátogatás minden korosztálynak

A várlátogatás remek program őszre, ilyenkor mindenki szívesebben kapaszkodik fel a meredek emelkedőkön, mint a legnagyobb kánikulában.

A legnépszerűbb várak, mint a Szigligeti vár, a visegrádi Fellegvár, vagy éppen Boldogkő vára mindig jó választásnak bizonyulnak, de érdemes felfedezni a kevésbé ismert várainkat is.

Tipp: Ha kedvelitek a várakat, a hazai makettparkokat se hagyjátok ki az őszi programból!

Pattanjatok bringára!

Akár egynapos biciklitúrát terveztek a családdal, akár a barátokkal indultok többnapos kerékpártúrára, számos élmény vár rátok két keréken.

A biciklis program őszre minden korosztálynak remek kikapcsolódás, hiszen tekerés közben felfedezhetitek a környék látnivalóit, természeti kincseit és színes programkínálatát.

Fedezzétek fel hazánk állatkertjeit!

Alpakák, emuk, vadmalacok, törpekecskék és számos más állat, valamint színes program vár szerte az országban. A vadbemutató kerteket, állatsimogatókat és állatkerteket mindenképpen érdemes felkeresnetek, ha szeretitek az állatbarát programokat.

Szentendrei Kisállatkert

Városnézés – vidám program őszre

A városnézés ősszel is izgalmas program, a hazai városok őszi kirándulóhelyekkel, kilátókkal, és tarka színekbe öltözött belvárosi forgataggal csalogatnak.

A gyerekeket is nyugodtan vigyétek magatokkal, egyre több városban bukkanhattok modern játszóterekre, vagy éppen olyan sétányokra, ahol biciklizni és rollerezni lehet.

Adrenalinbomba programok

Szeretitek a libegőket, emellett szívesen kipróbálnátok milyen a via ferratázás, a bobozás, esetleg a falmászás? Az adrenalinbomba programok az őszre is sok élményt tartogatnak számotokra. Összegyűjtöttük azokat a helyeket, ahol garantáltan nem fogtok unatkozni a családdal!

Visegrádi Bobpálya

Várnak hazánk múzeumai

Bár sokan úgy gondolják, hogy kevés múzeum lehet igazán érdekes a csemetéknek, vannak olyan kiállítóhelyek, amelyek bizony számukra is tartogatnak kalandokat. Sőt, vannak olyan tárlatok is, amit a család legkisebb tagjai is imádni fognak.

Csodák Palotája

Panorámás kilátópontok a Dunakanyarban

Tudjátok, honnan a legszebb a kilátás a Dunakanyarra? Persze a kérdés becsapós, hiszen mindenki számára más a szép, ráadásul számos kilátópontot találni a térségben, ahonnan a panorámában gyönyörködhettek.

Nekünk a nagymarosi Julianus-kilátó, a visegrádi Viktorin sétány és a Prédikálószék a kedvencünk.

Kirándulás tömegközlekedéssel

Bár egy kirándulás általában akkor igazán élvezetes, ha gyalogosan járjuk be a túraútvonalakat, illetve településeket, mégis gyakran előfordul, hogy utaznunk kell ahhoz, hogy közelebb jussunk a kiszemelt látnivalóhoz.

A kirándulás tömegközlekedéssel éppen olyan hangulatos lehet, sok hazai csodahelyet akár busszal, vonattal, vagy erdei vasúttal is meg lehet közelíteni.

Esztergomi Várhegy

Vidám meseösvények

Boszorkányok, királylányok, óriáspókok, szarvasbogarak és tündérek várnak hazánk legizgalmasabb meseösvényein. Kapcsoljátok össze a természetjárást a mesékkel, és élvezzétek a közös kikapcsolódást!

Kutyabarát kirándulóhelyek

Az országban számos olyan útvonal van, ahol örök életre szóló élmény lehet egy túra, ám ha a négylábú kedvencünkkel indulnánk útnak, kissé korlátozottak a lehetőségek. A kutyabarát kirándulóhelyek nagy kincsek, összegyűjtöttük a kedvenceinket, így Buksit sem kell otthon hagynotok, amíg ti túráztok.


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Képek: Kristóf Eszter

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.