5+ bobpálya Magyarországon, ahol a sebesség nem akadály

Visegrádi Bobpálya

Egy cseppet sem félsz a sebességtől, szereted az izgalmakat és a panorámában is gyönyörködnél? A bobozás remek program, hiszen nem mindennapi élmény lesiklandi a nyári, vagy éppen az alpesi pályákon. Nézzük, melyik az az 5+ bobpálya Magyarországon, ahol csodás kilátás, számos élményelem és adrenalinbomba kaland vár.

5+ bobpálya Magyarországon

Zemplén Kalandpark, Sátoraljaújhely

A 2275 méteres hosszúságával a Zemplén Kalandparkban található az ország leghosszabb csövön rögzített bobpályájája.

A bob 37 km/órás sebességnél automatikusan lefékeződik, de önállóan is irányíthatjuk, hogy még egyedibb legyen az élmény.

A bobpálya önállóan 12 éves kortól vehető igénybe, a kalandparkban a meghirdetett alkalmakkor az éjszakai bobozást is ki lehet próbálni.

Még több élményelem a parkban >>

Bobpálya (fotó: Tasi Zsolt)

Mecsextrém Park, Pécs

A pécsi Mecsextrém Park 25 kocsiból álló erdei bobpályájáján egyedülálló kaland részesei lehetünk.

A pálya útvonala a Mecsek szívében halad, szakadékok és patak felett, erdőben, fák közt, akár 40 km/h sebességgel siklanak velünk a kocsik.

Az 1050 méter hosszú pályát kanyarok és hullámok teszik izgalmassá, ráadásul a lesiklás végén a kocsit a felvonó visszahúzza velünk a kiindulópontra, eközben alkalmunk nyílik bepillantani a Mecsek kulisszái mögé.

3 éves kortól felnőttel együtt, 8 éves kortól önállóan használható az erdei bobpálya. Minden csúszásról fotó készül.

Bobpálya, Miskolctapolca

A miskolctapolcai bobpálya az egyik legizgalmasabb erdei bobpálya Magyarországon, a pálya a Csónakázó-tó és a Barlangfürdő közvetlen szomszédságában található.

A mintegy 850 méter hosszú, egész évben üzemelő alpesi bobpályán mindenki maga választja meg a számára élményt nyújtó sebességet, ráadásul esténként kivilágított pályán csúszhatunk.

A bobokat bárki használhatja 3 éves kortól 99 éves korig, egyedül vagy párosan.

Mátra Bob, Sástó-Kőbánya

A Mátra Bob Magyarország legmagasabban fekvő bobpályája, amely 930 méter hosszan kanyarog, erdei környezetben. A 34 db kétszemélyes bobkocsi feledhetetlen élményt nyújt az egész családnak.

A csúszás ideje 5-7 perc, a pályán elérhető maximális sebesség 42 km/h. Gyerekek csak szülői felügyelettel használhatják a bobokat.

Minden csúszásról emlékfotó készül, amit az Oxygen Adrenalin Park bejáratával szemben lehet megvásárolni.

Visegrádi Bobpálya, Visegrád – Nagyvillám

A Visegrádi Bobpálya izgalmas kikapcsolódással ajándékoz meg az élő középkor városában. A nyári bobot csak száraz időben használhatjuk, de az alpesi bob még esős időben is bátran tesztelhető (ekkor egy felszerelhető búra kerül a bob fölé).

A felvonó hossza 250 méter, a pálya tetejére 3-4 perc alatt lehet felérni. A lesikló hossz 700 méter, 10-12 kanyar gondoskodik az izgalmakról.

A pálya teteje és alja között a szintkülönbség 35 méter, a csúszásról pedig pályafotó is készül, amit megvásárolhatunk emlékbe, hogy a hideg téli estéken felidézhessük az élményt a fotónak köszönhetően.

45+ program és látnivaló Visegrádon >>

Soproni Bobpálya, Sopron

Soproni bobpálya a Bécsi dombon található, amit a 84-es útról lehet megközelíteni. A pálya felvonójának hossza 340 méter (3-4 perc), a lesikló rész pedig 900 méter hosszú.

Útközben 13 kanyar vár ránk, és bár a lesiklás ideje csak 3-6 perc, biztosak lehetünk benne, hogy élvezni fogjuk a száguldást. 

A nyári pályát 3 éves kor fölött lehet kipróbálni, de 8 éven aluli gyermek kizárólag felnőttel utazhat. 

BalatoniBob Szabadidőpark, Balatonfűzfő

A BalatoniBob Szabadidőparkban a bobozás dupla élmény, hiszen ez a leghosszabb olyan dupla bobpálya Magyarországon, amelyen a bobok sínre rögzítve futnak.

Az új Panorámapályán egy 360 fokos kanyarban pöröghetünk, közben a Balaton panorámájában gyönyörködhetünk, míg az Alagútpálya élesen döntött kanyarokkal, bukkanókkal, és egy 15 méter hosszú alagúttal várja az érdeklődőket. A pályák egész évben fogadják a sebességfüggőket.

Top programok és látnivalók a közelben >>

Balatonboglár Bobpálya és Kalandpark

Balatonbogláron egy 580 méter hosszú és zajtalan bobpályán élhetjük át a biztonságos száguldás élményét. A pályán az éles döntött kanyarok és bukkanók igazán élvezetessé teszik a tempót.

A kétszemélyes bobokkal akár egyedül, akár párban is csúszhatunk, amiről a pályán elhelyezett automata fotókészülék képet is készít.

A parkban a bobpálya mellett kötélpálya, mászófal, drótkötél-csúszás, íjászat, zorb és játszótér található, a város jelképe, a csodálatos Gömbkilátó pedig néhány perces sétára fekszik.

Xantus János Gömbkilátó Balatonbogláron (fotó: Csodahelyek.hu)

Pörgős programok – csak bátraknak!

A bobozás mellett más kalandokat is kipróbálnátok, ahol a bátorságotokra van szükség? Teszteljétek az ország via ferrata útvonalait, függőhídjait és libegőit!


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Kiemelt kép: Visegrádi Bobpálya

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.