50+ vadbemutató kert, állatsimogató és állatkert Magyarországon

Állatkert Magyarországon

Alpakák, emuk, vadmalacok, törpekecskék és számos más állat, valamint színes program vár szerte az országban. Mutatjuk, melyik az az 50+ kihagyhatatlan vadbemutató kert, állatsimogató és állatkert Magyarországon, amelyet mindenképpen érdemes felkeresned, ha szereted az állatbarát programokat.

Tartalomjegyzék

50+ vadbemutató kert, állatsimogató és állatkert Magyarországon

Az alábbi 50+ vadaspark és állatkert Magyarországon rendhagyó élményekkel és programokkal ajándékoz meg, minden korosztály számára szeretettel ajánljuk őket.

Nyíregyházi Állatpark

A Nyíregyházi Állatpark, azaz a Sóstó Zoo Nyíregyházától 5 km-re, a sóstói üdülőövezetben fekszik, ez Európa egyik legnagyobb állatállománnyal rendelkező állatparkja. A 30 hektáros tölgyerdőben közel 5000 állat él, az állatokat földrészenkénti csoportosításban lehet megtekinteni.

Érdemes részt venni a rendhagyó programokon is, a fókashow keretében a játékos kaliforniai oroszlánfókák mutatják be vidám műsorukat.

5 családi program és látnivaló Nyíregyházán
Fotó: Csodahelyek.hu

Veszprémi Állatkert

A Veszprémi Állatkert a Balatontól mindössze 15 km-re található, az év minden napján, minden korosztály számára tartogat meglepetéseket. Az állatkert a Fejes-völgyben, illetve az azzal szomszédos Gulya-dombon terül el, ez az egyik legnépszerűbb állatkert Magyarországon.

Az állatok megtekintése mellett izgalmas programot tartogat az Afrika szavanna játszótér, a Dínó Park és a Kölyök Dzsungel is.

Szigethalmi Vadaspark

A Szigethalmi Vadasparkban hazai háztáji állatfajták, illetve a hazánk erdeiben található vadfajok élnek, de más földrészek lakóival, így például kenguruval, antiloppal, és alpakával is találkozhatunk.

A Vadaspark területén három játszótér, egy ingyenesen használható gördeszkapálya és egy pump track pálya is található. A látogatók legnagyobb örömére egy erdei kisvasút is üzemel, amely egész évben tárt karokkal várja a kisvasutak szerelmeseit.

Kecskeméti Vadaskert

A Kecskeméti Vadaskert 1971-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, akkoriban elsősorban hazai vadak és őshonos magyar háziállatok éltek a területen, azóta a vadaskertben tigrisház, medveház, majomház és oroszlánház is épült.

Napjainkban a Föld minden kontinense képviselteti magát a parkban, amely nem csak a helyieket, hanem a turistákat is nagy számban vonzza évről évre.

Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadasparkban több mint 50 állatfaj él, amelyek hazánkban és a Kárpát-medencében honosak. Az állatok megtekintése mellett lehetőségünk nyílik közelebbről is megismerkedni velük, az állatsimogató és a parasztudvar kecskékkel, őzekkel és muflonokkal várja a látogatókat.

A programot érdemes kiegészíteni a Budakeszi Kalandpark és a vadaspark szomszédságában található Dínó Park felkeresésével.

Fotó: Kristóf Eszter

MagánZOO

A Felsőlajoson található MagánZoo egy 20 hektáros parkban terül el, az állatok tágas kifutókon, erdei környezetben tekinthetők meg az év minden napján.

Az állatkerti állatok mellett védett madarakkal és mókusokkal is találkozhatunk a park területén, emellett kölyökállat bemutatók és látványetetések teszik színesebbé a látogatást. Az állatkert környékén főzőhelyek, játszótér és büfé is bővíti a kínálatot.

Bella Állatpark Zoo, Siófok

A Bella Állatpark egy 30.000 négyzetméteres területen fekszik Siófokon, egy egynapos, vagy akár többnapos balatoni kikapcsolódást mindenképpen érdemes kiegészíteni a megtekintésével.

Az állatparkban kétpúpú tevék, lámák, alpakkák, lovak, pónilovak, mini-pónik, szamarak, kenuguruk, és számos más állat él, ráadásul a színes programok mellett sétakocsikázásra is van lehetőség.

Pöttöm Vidéki Park

A Baranya megyei Szászváron található Pöttöm Vidéki Park tárt karokkal várja azokat a gyerekeket, akik nem félnek a kihívásoktól és szeretik a kalandokat.

A Gazdasági udvar állatsimogatójában vidéken előforduló állatokkal ismerkedhetnek meg a gyermekek, emellett hagyományos népi játékok, régészeti ásatás és mezítlábas járda teszi még izgalmasabbá a látogatást.

Fotó: Pöttöm Vidéki Park

Debreceni Állatkert és Vidámpark

A debreceni Nagyerdő fái között rejtőző Debreceni Állatkert 17 hektáron mutatja be öt földrész 170 fajának mintegy 900 példányát. A terület kicsik és nagyok számára is számtalan meglepetést tartogat, a látogatók kedvencei a nílusi vízilópár, a feketefejű pókmajmok, a kétujjú lajhárok, és a recés zsiráf.

A Debreceni Állatkert Magyarországon egyértelműen bakancslistás hely, a Nagyerdei Kultúrparkban emellett a Vidámparkkal is érdemes közelebbről megismerkedni.

Miskolci Állatkert

A Miskolci Állatkert öt kontinens több mint 120 állatfajának közel 700 egyedét mutatja be a látogatóknak, akikre garantáltan izgalmas kaland vár a különleges erdei környezetben. A vendégek a fák között sétálva nemcsak a Kárpát-medence vadon élő állataival ismerkedhetnek meg, hanem egzotikus fajokkal, ősi magyar és távoli tájakon élő háziállatokkal is.

A Miskolci Állatkert Magyarországon az egyik legérdekesebb állatbarát csodahely, annál is inkább, mert remekül kiegészít egy lillafüredi kirándulást.

Szegedi Vadaspark

A Szegedi Vadaspark 1989 óta várja látogatóit, napjainkban az emlősök és a madarak mellett halak, kétéltűek, hüllők és gerinctelenek is képviseltetik magukat. A vadaspark területén büfé és ajándékbolt is működik, a medvék kifutója előtt pedig egy állatvédelmi szabadulószoba is működik.

Pécsi Állatkert és Akvárium-terrárium

A Pécsi Állatkertben közel 250 faj több mint 1000 egyedével ismerkedhetünk meg közelebbről, emellett látványetetésekkel, zoo-pedagógiai foglalkozással és színes programokkal várja látogatóit a PécsZoo.

Az akvárium-terráriumban a tengerek élőlényeivel, hüllőkkel és kétéltűekkel találkozhatunk, köztük szirti cápával, borjúfókával, kaméleonnal, vagy akár kígyóval is.  

Az állatkert Magyarországon azért is különleges, mert 6 földrész állatvilágát mutatja be, így oroszlánokkal, zebrákkal, vízilovakkal, és akár fehér bengáli tigrissel is találkozhatunk.

Xantus János Állatkert

A Xantus János Állatkert felfedezése egész napos program Győr városában, az állatkertben oroszlánokkal és tigrisekkel éppúgy találkozhatunk, mint afrikai elefánttal, tapírral, páviánnal, flamingóval, vagy akár albínó tigrispitonnal.

Az állatkert számos programot kínál a látogatóknak, pl. a látványos Zoo Show keretében hazai és egzotikus fajok is bemutatkoznak.

Tamási Vadaspark, Miklósvár

A 20 hektáron elterülő Tamási Vadasparkban közel 50 dámszarvas, gímszarvas, őz és vaddisznó él, a vadaspark felkeresése minden korosztály számára izgalmas szabadidős programot ígér.

Alpaka Farm, Nőtincs

A Nőtincsen található Alpaka Farmon közelebbről is megismerkedhetünk az alpakákkal egyéni, és kiscsoportos foglalkozás formájában. Alpaka-rajongók számára szinte kötelező program a farmlátogatás, annál is inkább, mert a környék számos látnivalót tartogat még.

Az alpakás programon a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Festetics Imre Állatpark

A 4,2 hektáros Festetics Imre Állatpark Gyenesdiáson található, a látogatókat őshonos szarvasmarhafajták, lófajták, magyar szamár, magyar fodros tollú lúd, fekete puli kutya, gímszarvas, muflon és számos más állatfaj várja.

Az állatpark felkeresése minden korosztály számára remek program, a gyerekek kedvence egyértelműen a kisállat simogató, a homokozó és a játszótér.

RoBirtok

A RoBirtok egy rendhagyó farm Vác mellett, a Naszály-hegy lábánál, ahol a birtoklátogatás során megismerkedhetünk azokkal a tennivalókkal, amelyek egy farmon várnak ránk.

A tehénfejés és a disznók etetése mellett megismerkedhetünk a birtok állataival testközelből, kipróbálhatjuk a szalmaugrálót, és akár alpakát is sétáltathatunk.

Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark

A Szarvason található Körösvölgyi Állatpark 2014 óta várja azokat a látogatókat, akik szívesen megismerkednének a Kárpát-medencében egykor és ma honos állatfajokkal, illetve a 7000 literes akváriumban élő halakkal.

Az Anna-liget parkjában egy 2100 méteres sétány mentén mókusház, vizes élőhelyek, madárvolierek, és ragadozóházak várnak, emellett a ligetben gímszarvast, őzet, és rókát is láthatunk. A gyerekek nagy kedvence az állatsimogató és a Kölyök-zug játszótér.

Szentendrei Kisállatkert

A Szentendrei Kisállatkert a Skanzen szomszédságában várja azokat, akik közelebbről is megismerkednének az állatkert lakóival. Találkozhatunk szamárral, törpekecskével, macskabagollyal és akár hiúzzal is, megsimogathatjuk a kecskéket a kecskesimogatóban, és megtudhatjuk, hogyan „üzemel” egy rovarhotel.

Tipp! A Skanzenben is számos állat él, egy szentendrei látogatás során feltétlenül keresd fel őket is!

Barka Állatsimogató

A Barka Állatsimogatóban juhok, kecskék, birkák, baromfik, fürjek, mangalicák, lámák, szamarak, nyulak, zebu, szarvasmarha és strucc vár bennünket. Mivel az állatok egy része, pl. a kecskék, birkák és baromfik gyakran szabadon lehetnek köztünk, így már a bejárattól közvetlen kapcsolatba kerülhetünk az állatokkal. Fontos tudni, hogy az állatsimogatóban a jegyeket csak készpénzzel lehet megvásárolni.

Piczinke Póniudvar

A Piczinke Póniudvarban a gyerekek egyik kedvenc programja az állatsimogatás, eközben számos szelíd kisállattal és őshonos háziállattal ismerkedhetnek meg. A másik nagy kedvenc az élménylovaglás, amihez felszerelést és vezetőt minden esetben biztosítanak a tulajdonosok. A látogatáshoz előzetes regisztrációra nincs szükség.

Kimba Elefánt Park

A Casselly család egy hétgenerációs cirkuszi család, a családtagok 2020-ban úgy döntöttek, hogy abbahagyják a turnézást, és vásároltak hazánkban egy 12 hektáros telket, ahol megmentenek minden otthonra szoruló állatot.

Az elefántok mellett ló, kecske és szamár is él a Kimba Elefánt Parkban, a programok között roppant népszerű az elefánt, a fóka és a póni bemutató. 

Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark

A Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark 15 hektáros területen fekszik, kifutóiban a hazai nagyvad fajok eredeti élőhelyükhöz hasonló környezetben láthatóak. A vadaspark lakói között gímszarvasok, dámok, muflonok, őzek, vaddisznók, kameruni törpekecskék, merinói juhok, nyulak, emuk, shetlandi pónik, aranysakál, alpakák, Benett-kenguruk, és ormányos medvék is vannak.

Fővárosi Állat- és Növénykert

Magyarország első állatkertje 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit Budapesten, a Fővárosi Állat- és Növénykertet napjainkban több ezren keresik fel a színes programok és az állatok miatt.

Az állatok megismerése mellett állatbemutatók, előadások, és látványetetések várják a látogatókat, a Varázshegy csillagterében pedig 3D-s filmvetítés és 4D-s szimulátor teszi izgalmasabbá a programot.

állatkert Magyarországon
Fotó: Kristóf Eszter

Nógrádi Vadaspark

A Nógrádi Vadaspark a Börzsöny lábánál található, a park 110 hektáron terül el. Látogatásunk során természetes élőhelyén szemlélhetjük meg a gímszarvasok, és a dámvadak viselkedését, a muflonkosok összecsapásait és a vaddisznó családok csörtetését. A gazdaság területén háziállatokkal (pl. lovakkal, birkákkal, szamarakkal, marhákkal) is találkozhatunk.

Fontos tudni, hogy a vadaspark látogatása esetén telefonos bejelentkezés szükséges.

Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum

A Pákozdi Pagony a Velencei-hegység és a Velencei-tó között, a Mészeg-hegy oldalában található, a közel 100 hektáros parkban megismerhetjük a terület élővilágát. A vadasparkban az erdei nagyvadak mellett fácánok, vadpulykák, szajkók, gyöngytyúkok, tőkés récék, nyári ludak, és mandarin récék várják a látogatókat. 

A 1,5 kilométer hosszú, 9 állomásos erdészeti tanösvényt is érdemes végigjárni, útközben egy 15 méter magas kilátóból gyönyörködhetünk a Velencei-tóban.

Mini Zoo

A komlói állatkert, azaz a Mini Zoo 2016 októberében nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, az állatkertben 60 állatfaj 150 egyede található. A kalandos program során barátságos, szelíd állatokkal ismerkedhetünk meg.

Bagolyvár Vadaspark

A Bagolyvár Vadasparkban megismerkedhetünk Magyarország vadfajaival, illetve házi- és hobbiállataival. A vadasparkban megfigyelhetjük az itt élő állatok viselkedését, táplálkozási szokásait, illetve részt vehetünk az etetéseken is. Az erdei környezetben kialakított vadaspark kellemes kikapcsolódást biztosít az egész család számára.

Margitszigeti Vadaspark

A Margitszigeti Kisállatkert 2002 óta a Fővárosi Állat- és Növénykerthez tartozik, a terület egyik felén dámvadak és mezei nyulak élnek, míg a kisállatkert másik felében vízimadarak, és egyéb díszes madárfajok kaptak helyet.

A kert belsejében pónilovak várják a látogatókat, ezenkívül számos bagoly és ragadozó madár él a főváros egyik legnépszerűbb pontján található állatkertben.

https://www.instagram.com/p/CLlyaPbHkPs/

Állatsimogató – Fenyvespuszta

Az egész család számára ideális úti cél Fenyvespuszta, ahol az Állatsimogatóban olyan háziállatokkal ismerkedhetünk meg közelebbről, amelyek régen szinte minden falusi udvarban megtalálhatóak voltak.

A programok között szerepel a malac-, bárány-, nyúl- és bivalysimogatás, a csacsi ölelgetés, a pónilovaglás és a sétakocsikázás is.

Lászlómajor

A Fertő-Hanság Nemzeti Park területén, Sarród település szomszédságban található az Esterházyak egykori gazdasági központja, amely 2012 nyara óta megújult funkcióval várja a látogatókat.

A Lászlómajor régi magyar háziállatoknak ad helyet, emellett megismerkedhetünk régi mesterségekkel, illetve fűszernövényekkel is.

Fontos tudni: November 2-től csak előzetes bejelentkezés után látogatható a majorság.

Kaszó Vadaspark

Egy kaszói látogatás során érdemes megismerkedni a 2,5 hektáros Kaszó Vadaspark lakóival, vagyis a vaddisznókkal, illetve a gím- és dámszarvasokkal. A vadaspark területén információs táblák mutatják be a nagyvadfajokat és vadgazdálkodást.

Hortobágyi Vadaspark

A Hortobágyi Vadaspark az ősi puszta vadvilágának bemutatására szolgál, lakói között farkas, vadló, keselyű, pelikán, vadmacska, róka, görény, őz, réti sas, nyári lúd, nagy kócsag, szürke gém, daru, fehér gólya, és vörös vércse is él.

A vadasparkban megtekinthetjük a puszta ősi élővilágát bemutató kiállítást, valamint fényképezőgépet is érdemes hozni, hiszen a kifutók kialakítása kiváló lehetőséget nyújt az állatok fotózására.

A vadaspark csak szervezett formában látogatható, a Hortobágy központjában, a Kilenclyukú híd lábánál található Pásztormúzeumtól induló járatokkal.

Fotó: Csodahelyek.hu

Egeresvölgyi Vadaspark

Az Egererdő Zrt. Felsőtárkányi Állami Erdei Vasútja a Bükki Nemzeti Parkban közlekedik, az 5 km hosszú útvonal Egeres-völgyi megállójánál működik az Egeresvölgyi Vadaspark, ahol muflonokat és dámszarvasokat is láthatunk.

A vadaspark különlegessége az állatokhoz benyúló mólószerű terasz, ahonnan még közelebbről figyelhetjük meg az itt élő állatokat.

Tropicarium – Oceanárium – A cápás állatkert

A budapesti Tropicarium 3000 négyzetméteren várja azokat, akik közelebbről is megismernék a 12 méter hosszú látványalagúton megtekinthető cápákat, részt vennének egy cápaetetésen, vagy csak megsimogatnának egy ráját.

A cápás állatkert Magyarországon egyedülálló látványosság, amellett, hogy a magyar vizek halfaunájába is elkalauzol bennünket, megtapasztalhatjuk, milyen a hangulat egy trópusi esőerdőben. A fahidak alatt aligátorok tanyáznak, a gyerekek legnagyobb örömére.

Állatsimogató, Fertőrákos

A fertőrákosi Állatsimogató egy 20 hektáros területen várja azokat, akik kíváncsiak az itt élő őshonos magyar állatokra.

Nemcsak a gyerekek, a felnőttek is mindig örömmel a köszöntik a lovakat, szamarakat, mangalicákat, szürkemarhákat, bivalyokat, rackajuhokat és kecskéket. Az állatsimogató területén játszótér, büfé és parkoló is található, a belépés ingyenes.

Pósteleki Állatsimogató

A Pósteleken található állatsimogató az ide látogató családok egyik kedvenc helye, a gyerekek szamárral, kecskével, birkával és lovakkal is találkozhatnak. A közelben fekszik a mini vadaspark, ahol őzeket és szarvasokat nézhetünk meg egészen közelről.

Bambi Állatfarm

A Magas-hegy lábánál található a sátoraljaújhelyi Bambi Állatfarm, ahol a látogatók megismerhetik az itt élő vadállatokat, illetve a magyar őshonos állatokat a patásoktól a szárnyasokig. Fontos tudni, hogy az állatokat csak felnőtt jelenlétében, vagy a gondozó személyzet közreműködésével lehet megsimogatni. Belépőjegyet a hotel recepcióján és a büfékocsiban lehet váltani.

Balatoni Madárkert

A Balatoni Madárkert a Balaton déli partján, Kereki központjában található, Balatonföldvártól mindössze 5 km-re. A hobbiból létrehozott tenyészállomány nyilvános megnyitásának fontos célja volt a díszmadár-tartás megismertetése, népszerűsítése. Európai színvonalú madárházakban, tenyésztésre optimalizált röpdékben tekinthetők meg a díszmadarak.

Érdemes több alkalommal is felkeresni a Madárkertet, amelynek díszmadár állománya alkalmanként új állatokkal gazdagodik.

Mogyoró-hegyi Vadbemutató Kert

A Mogyoró-hegyi Vadbemutató Kert a Pilis – Visegrádi-hegységben található, a Madas László Erdészeti Erdei Iskolától sétatávolságra. Az 1,5 hektáros területen gímszarvasok (bika, tehén, borjú), és vaddisznók (kan, koca, süldők) élnek egymástól elkülönített részeken.

Fotó: Kristóf Eszter

Törökmezői Kis-Állatpark

A Törökmező Kis-Állatpark Nagymaros-Törökmezőn várja azokat a látogatókat, akik közelebbről is megismerkednének az itt élő 35 állatfaj közel 120 egyedével. A háziállat simogató, a színpompás madarak, és az egzotikus állatkülönlegességek mellett pónilovaglási lehetőség, látványetetések, és állatbemutató előadások várják az érdeklődőket.

Dinnyési parasztudvar

A Dinnyési parasztudvar a Velencei-tótól 5 km-re, a Madárdal tanösvény mellett található, a parasztudvar működésének célja, hogy a gyerekek testközelből megismerjék a háztáji állatokat és a parasztudvar működését.

A gazdaság megtekintése mellett érdemes megnézni a Múltidéző tárgyak kiállítását, emellett omnibuszos utazásra is van lehetőség.

Gyöngyösi Állatkert

Gyöngyös külvárosában található a 2 hektáron elhelyezkedő Gyöngyösi Állatkert, amely több mint 150 állatfajnak ad otthont. Az állatok megtekintése mellett a gyermekeket ugrálóvár, pónilovaglás és játszópark várja.

Halastó és állatsimogató, Tiszasas

A Tiszasasi Állatsimogató a bájos kis falu, Tiszasas szélén várja azokat a látogatókat, akik szeretnének még közelebbről megismerkedni az itt élő állatokkal.

MancsRanch

A pécsi MancsRanch története Mancs kutyával kezdődött, napjainkban már állatkert és állatotthon várja azokat, akik testközelből ismerkednének meg az itt élő szelíd, barátságos állatokkal.

A MancsRanch látogatására kizárólag előre egyeztetett időpontban van lehetőség, emellett fontos tudni, hogy egyszerre csak egy kisebb látogató csapatot fogadnak, ami jellemzően 2-5 főt jelent.

Bőszénfai Vadaspark

A Bőszénfai Vadaspark egész évben önállóan látogatható nyitvatartási időben, a parkban kialakított útvonalon sétálva tájékoztató táblák segítségével megismerkedhetünk hazánk vadászható nagyvadfajaival, illetve háziasított és egzotikus állatokkal. A séta kb. 40-45 percet vesz igénybe.

Tisza-tavi mini ZOO

A Tisza-tavi mini ZOO Sarudon várja azokat a látogatókat, akik családias és állatbarát élményre vágynak. A mini ZOO célja megismertetni testközelből kicsiket és nagyokat az állatok világával. Az állatsimogatóban nemcsak tanyasi állatokkal ismerkedhetünk meg, hanem egzotikus és Magyarországon ritka állatfajokkal is.

Várható nyitás: 2022. május második fele

Kőszegi Állatsimogató

A Kőszegi Állatsimogató szeretettel vár mindenkit, aki közelebbről is megtekintené az itt élő lovat, pónilovat, lámát, kacsát, birkát, szamarat és csüngőhasú vietnámi malacot. Egy kőszegi látogatás során kihagyhatatlan program az állatsimogató felkeresése.

Veresegyházi Medveotthon

A Veresegyházi Medveotthon hatalmas népszerűségnek örvend, évente több ezren keresik fel az itt élő medvék, oroszlánok és farkasok miatt. A Medveotthon területén, a medvekifutó és a kilátó mögött a Medveotthon Kisvasút egy 1500 méteres körpályán közlekedik.  

Minifarm

A veresegyházi Minifarm a Medveotthon szomszédságában található, az állatsimogatóban mini pónik, törpe malac, mini szamár, nyuszik, baromfiak, törpe kecsék, és birkák várják az állatszeretőket.

RiZoo Állatsimogató

A RiZoo Állatsimogató és Játszókert 4000 négyzetméteres területen fekszik, az őshonos állatok (pl. kecske, mangalica, magyar lúd, magyar óriás nyúl) mellett alpaka, emu, törpe szamár és dexter mini marha is várja a látogatókat. Az állatsimogató mellett egy kisebb játszótér, játszókert is helyet kapott.

Zoo Kisfalud Állat- és Szabadidőpark

Győr-Moson-Sopron megyében, Kisfalud községben található a Zoo Kisfalud, amely háztáji, valamint az egzotikus állatoknak ad otthont. A fák között sétálva megismerkedhetünk a Kárpát-medence vadon élő állataival, a Madárbarát tanösvényen pedig a madarak énekében gyönyörködhetünk.

Az Állat- és Szabadidőparkban az állatok etetése és az állatsimogatás mellett pónilovaglásra, kerékpározásra, és sétakocsikázásra is van lehetőség.

Börgöndpusztai Állatsimogató

A Börgöndpuszta Állatsimogató Székesfehérvár külterületén, a Dinnyési-fertő szélén fekszik, az állatsimogatóban közel 50 állatfaj él. Egy székesfehérvári kikapcsolódás során remek program az állatsimogató felkeresése.

Safari Park Richter

Magyarország egyetlen autós safari- és élményparkja, a Richter Safari Park Nagykőrösön találta meg új helyét Szada után. Az autós safari mellett egy 30 méteres óriáskerék (Safari Eye), állatsimogató, színvonalas műsorszámok, elefánt tréning, és egy tóparti séta teszi különlegesebbé a programot.

Pusztai Állatpark

A Pusztai Állatpark célja, hogy bemutassa régi magyar háziállatainkat, és elősegítse fenntartásukat, és népszerűsítésüket hazánkban.

Az erdélyi kopasznyakú tyúkok, a parlagi kecskék és szamarak mellett rackákkal és mangalicákkal, hucul lovakkal, magyar szürke marhákkal, és dagonyázó házi bivalyokkal is találkozhatunk. Az állatsimogatóban bárányokat, kecskegidákat és szamarat is simogathatunk.

Napfényudvar Minigazdaság

A minigazdaságban megismerkedhetünk a háztáji állatokkal, és megtudhatjuk, hogyan zajlanak a napi teendők egy farmon. A Balatonszárszón található állatsimogatóban póniló, bárányok, kacsák, libák és a kiscsibék várnak.

Baráthegyi Majorság

A Baráthegyi Majorságban az üvegház és a szélkerék megtekintése mellett lehetőségünk nyílik arra, hogy lépésről lépésére megismerjük a farm állatait. A program nemcsak a gyerekek számára tartogat élményeket, hanem a felnőtteknek is.

Bárókút Lovastanya és Állatsimogató

A Bárókút Lovastanya és Állatpark Budapesttől csupán 80 km-re található, Nagybörzsönyben. A családias állatparkban hangulatos programokkal, illetve házi és egzotikus állatokkal várják a család apraja-nagyját.

Dodó Vadfarm

A Dodó Vadfarm területén szarvasokkal, bárányokkal, muflonokkal, vaddisznókkal, skót marhákkal, kengurukkal, lámával, madarakkal és sok más érdekességgel találkozhatunk.

A gyerekek megetethetik, és megsimogathatják az itt élő állatokat, a legkisebbeket pedig játszótér várja.

Hatvani Vadaspark

A Hatvani Vadaspark a Szúnyog-szigeten található, a 6,3 hektáros területen gím- és dámszarvas, valamint a muflon is él, továbbá vadászgörény, mosómedve, kecske és szamár is várja a látogatókat. A park különlegességei az emuk és a vízi bivalyok.

50+ vadaspark és állatkert Magyarországon TÉRKÉP

Bízunk benne, hogy ez az 50+ vadaspark és állatkert Magyarországon különleges élményekkel és programokkal ajándékoz meg. Jó szórakozást kívánunk!


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Kiemelt kép: Kristóf Eszter

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

“50+ vadbemutató kert, állatsimogató és állatkert Magyarországon” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Hiányolom a listából a Bakonyerdő által fenntartott Gyesnediáson található Festetics Imre Állatparkot, ott is nagyon klassz programokon vehetnek részt a családok a hosszú hétvégén is.

  2. A Balatoni Madárkert talán véletlenül maradt le? Magyarország legnagyobb egzotikus madárparkjának szerintem itt lenne a helye.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.