10 szuper babakocsis kirándulóhely Magyarországon

Egy kisbaba érkezése a családba egyértelműen a legnagyobb csoda, de az is biztos, hogy ezután komoly logisztikát igényel minden olyan program, ahova gyermekkel indulunk. De van egy jó hírünk: a kirándulásról és a friss levegőről azután sem kell lemondanunk, hogy gyerekünk születik! Nekünk, szülőknek és a babának is jót tesz egy kiadós séta vagy kirándulás egy közeli csodahelyen, ehhez adunk most néhány ötletet: íme, 10 szuper babakocsis kirándulóhely Magyarországon!

Kirándulás kisbabával

Az alábbi felsoroláshoz igyekeztünk olyan kirándulóhelyeket keresni, amelyek egy már járni tudó kisgyermek számára is érdekesek lehetnek, hogy amíg a pici a babakocsiban pihen, a nagyobbak is élvezhessék a kiruccanást. Természetesen a legegyszerűbben úgy tudunk egy kirándulást babával kivitelezni, ha magunkra csatoljuk, vagy kendőben hordozzuk, de bizony előfordul, hogy mi magunk hátfájósak vagyunk, vagy a kisbabánk egészen egyszerűen nem érzi jól magát hosszú távon ilyen pozícióban. Ezért készült egy felsorolás néhány babakocsival járható kirándulóhelyről.

10 szuper babakocsis kirándulóhely Magyarországon
10 szuper babakocsis kirándulóhely Magyarországon

10 babakocsis kirándulóhely országszerte

Károly-kilátó, Sopron

Kezdjük mindjárt az ország legnyugatibb csücskében, Sopronban. A Károly-kilátóhoz látogatás egy tökéletes családbarát kirándulás kicsiknek és nagyoknak. A Károly-magaslati parkolótól a kilátóig izgalmas meseösvény mentén aszfaltos út vezet, amely tökéletesen alkalmas a babakocsival érkezők számára is. A kilátó körül egy jól felszerelt játszótér, padok és a Kőhalmy Vadászati Múzeum épületében egy hangulatos erdei kávézó várja a kedves családokat. A múzeum látogatása ingyenes.

10 szuper babakocsis kirándulóhely Magyarországon
Sopron-Károly-magaslat-Kőhalmy Vadászati Múzeum

Kőszegi-hegység- Hétforrás

Kőszegen, a Kincs-pihenőtől kb. 3 km-eren betonút vezet a forrásig. A csendes, gyönyörű erdei környezetben táblák segítik a tájékozódást. 

Cím: Kincs-pihenő/parkoló, 9730, Kőszeg, Hadik András u.

GASZTROTIPP: A kirándulás után mindenképpen érdemes betérni egy finom kiadós ebédre a közeli Határmenti Vigadóba, amely mindössze 10 perc vezetésnyire található Kőszegtől. Jó időben a kerthelyiségben fogyaszthatjuk az ebédünket, gyönyörű kilátással egy szőlőlugas közepén.

Cím: Határmenti Vigadó, 9727, Bozsok, Szőlőhegy

Vadása-tó az Őrségben

A Hegyhátszentjakabon található, erdővel körülvett hangulatos Vadása-tó csupán egy a számtalan értékes őrségi kirándulóhelyek közül, amely kitűnő célpont lehet családosok számára. Parkolási lehetőség közvetlenül a tó mellett, babakocsival is jól járható tanösvény, büfék és strand gondoskodik a tartalmas időtöltésről.

Cím: 9934, Hegyhátszentjakab, Vadása u.

Hubertlaki-tó („bakonyi Gyilkos-tó”)

Ez a kirándulás kizárólag sportbabakocsival, a bevállalósabbaknak ajánlott. Az Odvaskő Hotel parkolójából a kék kereszt jelzésen kb. 3,5 kilométer hosszú, gyönyörű erdei turistaúton közelíthető meg a „bakonyi Gyilkos-tó”. Környékén padok, pihenő-, és tűzrakó helyek várják a lepihenni vágyó kirándulókat.

Cím: Odvaskő Hotel, 8427, Bakonybél, Pápai u.

Tési szélmalmok

Különleges látnivalóval kecsegtet Tés, az eldugott kis település. Két felújított, holland típusú, napjainkban ipartörténeti műemléknek számító szélmalom áll egyik utcájának kertvégében: az Ozi és a máig működő Helt. Az udvarban kézi mezőgazdasági eszközök, valamint Cseszneki Ferenc, uradalmi kovácsmester eredeti állapotában megőrzött kovácsműhelye is megtekinthető. Nagyon érdekes program lehet a család minden tagjának, míg a kisbabánk nagyot pihen a babakocsiban.

  • Cím: Tés, Táncsics Mihány út 20.
  • Nyitva tartás: hétfő – vasárnap: 9:00-17:00, télen: 16:00
  • Belépő: Felnőtt: 300 Ft, gyermek (4 év felett) /nyugdíjas: 200 Ft

Szentendre – Bükkös-patak tanösvény

A Szentendréhez tartozó Bükkös-patak tanösvény hamar kedvencünkké válhat, ha a tartalmas városnézés után egy könnyed erdei sétára vágyunk. A babakocsival jól járható, 10 állomásból álló ösvényen tanulhatunk a környék természeti és kulturális értékeiről, amely nagyobb gyerekek számára is érdekes lehet. A tanösvény Szentendre belvárosából indul.

Gyadai tanösvény

A Katalinpusztai kirándulóközpont egy tökéletes úti cél lehet a családosok számára, akik egész napos, tartalmas kirándulást terveznek. A kirándulóhelyen kialakítottak több tanösvényt is a „Legyél te is kiserdész” óvodás tanösvényt és a Madártani tanösvényt, gondolva a már nagyobb kisgyermekekre. Néhány állomása babakocsival is elérhető, és amíg a nagyobbak felfedezik a tanösvény rejtette izgalmakat, a kisebbek jót pihenhetnek a friss levegőn. Emellett természetismereti látogatóközpont, kerti kisvasút várja az idelátogató családokat.

Budakeszi Vadaspark

A főváros zajától szinte karnyújtásnyira egy kiváló szabadtéri programlehetőség vár az állatkedvelő nagy tesók örömére. Míg a betonozott úton tologatjuk békésen szundikáló kisbabánkat, a nagyobb gyerkőc sem fog unatkozni a Budakeszi Vadasparkban, azt garantáljuk. Kávézó, játszótér, állatok, simogató és parasztudvar gondoskodik az élményszerzésről. A Vadaspark területén baba-mama szoba áll rendelkezésre.

  • Cím: 2092, Budakeszi, hrsz. 0210/12
  • Nyitva tartás: hétfő-péntek: 09:00-17:00, hétvégén és ünnepnapokon: 09:00-18:00
  • Árak: felnőtt: 2100 Ft, gyerek (2-14 év): 900 Ft, 0 – 2 év: 100 Ft

Bükkszentkereszt

„A gyógyító falu”-nak emlegetett Bükkszentkereszt kivételesen tiszta levegője rendkívül jól hat az egészségünkre, különösen, ha légzőszervi betegségben szenvedünk. Ha erre járunk, feltétlenül sétáljunk el aszfaltozott úton a Boldogasszony kövéhez, mely a legenda szerint gyógyító erővel bír. Egy kiadós séta után látogassunk el Gyuri bácsi, a híres füves ember gyógynövényházába és -kertjébe.

Hortobágy

A Hortobágyról először rögtön mindenkinek a Kilenclyukú híd juthat eszébe, de mi a helyzet a többi kihagyhatatlan látnivalóval? Ezen a vidéken számos színes program, esemény teszi majd emlékezetessé a kirándulásunkat. A babakocsival könnyedén bejárható vidék sok kedves meglepetést tartogat. Vadaspark, Hortobágyi múzeum, a csodás Mátai ménes, kézművesudvar, kisvasút és még számos gyerekbarát élmény gondoskodik kicsinyeink szórakoztatásáról. Egy ilyen nap után nem lesz gond az alvással.

Tippek, ötletek – Mire figyeljünk babakocsis kirándulás előtt?

Természetesen egy percig sem kételkedünk abban, hogy a gondos szülők minden részletre figyelnek kisbabájukkal kapcsolatban, csupán egy összesítő listával szeretnénk segíteni azoknak, akik még nem annyira tapasztaltak a babakocsis kirándulások területén.

10 szuper babakocsis kirándulóhely Magyarországon
Babakocsis kirándulás minden évszakban

Ami feltétlenül legyen nálunk:

  • Babakocsira erősíthető szúnyogháló, esővédő
  • Kullancs elleni és napvédő krém
  • Hőtartó táska a baba ételéhez/italához hidegben, melegben
  • Váltóruha, pelenka, nedves törlőkendő
  • Hideg időben bundazsák, extra takaró
  • Meleg időben napvédő sapka, árnyékoló

Figyelem! Listánk összeállításakor igyekeztünk szabadtéri, természetközeli kirándulásokat összegyűjteni. Éppen ezért, egy kiadós esőzés után előfordulhat, hogy sárosabbak, csúszósabbak az erdei utak. Lehetőleg száraz időben, erős sport babakocsival induljunk kirándulni.

Útra fel! Ne hagyjuk ki az élményt, fogjuk a babát, pakoljuk meg a pelenkázó táskát és vegyük birtokba az erdőt! Biztosan nem bánjuk meg, és a pici egészsége is meghálálja majd a friss levegőn töltött órákat.


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Fotók: Csodahelyek-Hortobágy,Bükkszentkereszt, Tasi Zsolt-Gyadai tanösvény, Bódi Katalin-Hubertlaki-tó, Osgyáni Eszter-Vadása-tó, Matolcsi Viktória-Sopron,Bozsok, pixabay

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.