Függőhidak Magyarországon – Egyedülálló élmény, amely mozgásban tart

Szereted a rendhagyó programokat és nem félsz a magasságtól? Az alábbi függőhidak Magyarországon nagy népszerűségnek örvendenek, remek választás bármelyik, ha együtt kirándulnál a családdal, vagy a barátokkal. Teszteld a bátorságod, sétálj át a hidakon, kommentben pedig várjuk az élménybeszámolót!

Függőhidak Magyarországon

Gyadai tanösvény, Szendehely-Katalinpuszta

A Gyadai tanösvény a Katalinpusztai Kirándulóközpont mellől induló három tanösvény közül a legnépszerűbb. Népszerűsége annak köszönhető, hogy az 5,2 kilométeres távot néhány pihenővel akár óvodáskorú gyerekekkel megtehetjük, az útvonalon ráadásul egyedi élményelemek várnak.

A körút során megismerkedhetünk a terület élővilágával, a szintkülönbség 230 méter, az említett távot 3 óra alatt kényelmesen bejárhatjuk. A 150 méter hosszú pallósor, a cölöpsétány, a hintahíd és az Óriások pihenője a kirándulók nagy kedvence, de a tanösvény legizgalmasabb állomása egyértelműen a függőhíd.

A 25 méter hosszú függőhíd egy mély árok felett vezet, nagy élmény átkelni rajta, miközben óvatosan, de határozottan imbolyog.

Bővebben a kirándulóközpontról >>

Fényes tanösvény, Tata

Tata a vizek városa, az Öreg-tó, a Cseke-tó és a Derítő-tó mellett a Fényes Tanösvény is kalandos vízi élményekkel várja az érdeklődőket.

A tanösvény egész évben látogatható, az 1350 méter hosszú cölöpsétányon összesen 18 állomás került kialakításra. A Nagy-Égeresben található kilátótorony a sétány egyik legizgalmasabb része, tetejéről szemet gyönyörködtető kilátás nyílik a vízben „álló” erdőre.

A tündérrózsákkal borított tavon kézi erővel működtethető csónakon áthúzhatjuk magunkat az egyik partról a másikra, de átsétálhatunk a függőhídon is.

Tatai Fényes Tanösvény >>

Oxygen Adrenalin Park, Sástó-Kőbánya

Az Oxygen Adrenalin Park egyik legkülönlegesebb eleme a 183 méter hosszú függőhíd, amely 18-28 méter közötti magasságban vezet a sástói kőbánya felett. A függőhíd hazánkban egyedülálló látványosság, hiszen a függőhidak Magyarországon nem vezetnek ilyen hosszan ebben a magasságban.

A hídon a forgalom egyirányú, egyszerre maximum 100 fő tartózkodhat rajta.

A hídról 360 fokos körpanoráma tárul elénk, jobbra a sástói kilátót láthatjuk, balra tekintve a Kékestető magasodik fölénk. Megcsodálhatjuk az alattunk fekvő Sástó vizét, a nyári hónapokban még tavirózsákat is láthatunk.

Próbáld ki a libegőt is >>

Tuzson lombkoronasétány, Ipolytarnóc

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpont területén megismerkedhetünk az ősi állat- és növényvilággal. Megtekinthetjük az ősállatok lábnyomait, a megkövesedett fákat, a „cápafogas réteg” pedig cápák, ráják, delfinek, tengeri tehenek, és krokodilok összemosott csontjait tartalmazza.

A Tuzson lombkoronasétány 110 méteres szakaszán az erdő lombkorona magasságában sétálhatunk. Az ösvény különlegessége, hogy függőhidak láncolata alkotja.

Tovább a látogatóközponthoz >>

Lombkoronasétány, Makó

Makó nem csak a híres makói hagyma miatt vonzó turisztikai célpont, hiszen itt található a Hagymatikum Gyógyfürdő, és hazánk egyik leghosszabb lombkoronasétánya is. A 10 állomásos tanösvény 10 méter magasban, 191 méter hosszan vezet, a sétány végén egy 18 méter magas kilátóból gyönyörködhetünk a kilátásban.

A lombkorona sétányon megpihenhetünk a Hagymateraszon, átsétálhatunk a függőhídon, és kipróbálhatjuk a csőcsúszdát is, ha a lejutás leggyorsabb módját választanánk.

Megnézem a hazai lombkoronasétányokat >>

Makói lombkoronasétány (Fotó: Faragó Brigitta)

Járható-e a visegrádi függőhíd?

A Pilisi Parkerdő Zrt. tájékoztatása szerint (2022.07.07.) a visegrádi Mogyoró-hegy és a 11-es főút között haladó kék háromszög jelzésű turistaúton lévő függőhíd műszaki okok miatt lezárásra került.

A függőhíd fából készült részei cserére szorulnak, a javítás folyamatban van, de a nyitásról egyelőre nem tudnak bővebb tájékoztatást adni. A lezárás várhatóan hosszabb ideig lesz érvényben.

A cikket folyamatosan bővítjük. Ha van kedvenc hazai függőhidad, nyugodtan írd meg nekünk kommentben!


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Kiemelt kép: Gyadai tanösvény (fotó: Kristóf Eszter)

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.