Libegők Magyarországon, ahol mesés kilátás és számos program vár

libegő Magyarországon

Egy cseppet sem félsz a magasságtól, ráadásul minden kirándulás alkalmával alig várod, hogy a panorámában gyönyörködhess? A libegőzés remek program, hiszen nem mindennapi élmény, ha a lábaid előtt fekszik Budapest, vagy éppen Lillafüred. Nézzük, melyek azok a libegők Magyarországon, ahol mesés kilátás és számos program vár.

Libegők Magyarországon, ahol gyönyörködhetsz a panorámában

Zugligeti Libegő, Budapest

A Zugligeti Libegő Magyarország első személyszállító drótkötélpályája, 1970 óta szállítja a kirándulókat a János-hegyre és vissza. Budapest egyik legnépszerűbb nevezetessége 2600 méter hosszú kötélen, 1040 méteres pályán szállítja az utasokat, 102 kétüléses függőszékben. A 262 méteres szintkülönbséggel járó utat a libegő kb. 12 perc alatt teszi meg.

A libegő hegyállomása a Hármaskút-tetőn helyezkedik el, innen sétatávolságra található a Gyermekvasút János-hegy vagy Virágvölgy állomása, a Normafa és az Erzsébet-kilátó.

Hasznos tudnivalók

  • Cím: 1121 Budapest, Zugligeti út 97.
  • Tel.: +36-1/391-0352; +36-1/394-3764
  • Jegyárak: Menetjegy: 1200 Ft, gyermekjegy: 600 Ft

Zugligeti Libegő

Lillafüredi Libegőpark, Lillafüred

A Lillafüredi Libegőpark Bükkszentkereszt irányába, Jávorhegyre szállítja az utasokat Lillafüredről. Az 1080 méter hosszú pályán 333 méterről indul a libegő, a hegyi állomás pedig 606 méter magasan fekszik. A menetidő 16-18 perc, eközben egyszerre 180 ember gyönyörködhet a panorámában és a Bükk természeti kincseiben.

A Libegőpark hegyállomásától indul a 4,3 km-es Oxigén sétaút, amely érinti a Szent István-forrást, a Hajnalka-forrást, a Fehérkőlápai kilátópontot és a “Lélekforrást” is. A kötélpályás felvonó környezetbarát, csendes és biztonságos, a libegőzés egy lillafüredi kirándulás alkalmával bakancslistás program kell hogy legyen minden korosztály számára.

Hasznos tudnivalók

  • Cím: 3517 Miskolc, Erzsébet Sétány 77.
  • Tel.: 06-30/295-8171
  • Jegyárak: Menetjegy: 1800 Ft, gyermekjegy: 1600 Ft

libegő Magyarországon
Lillafüredi Libegő (fotó: Haraszti Alexandra)

Mátra Libegő, Mátrafüred

Az Oxygen Adrenalin Park egyik legizgalmasabb élményeleme a Mátra Libegő, amely Sástót köti össze a Parkkal. A libegő 500 méter hosszú útvonalon közlekedik, utazás közben meseszép kilátás nyílik a Sástóra, a kilátóra és Gyöngyösre.

A menetidő 7 perc, a libegő a föld felett 17 méter magasan halad az 504 méter magasan fekvő völgyállomástól az 554 méter magasan található hegyállomásig. A 62 széken egyszerre 124 fő utazhat, a 125 cm alatti gyermekek csak felnőtt kísérővel.

A helyszínen bobpálya, kalandpark, canopy, függőhíd, hajtánypálya, vízi akadálypálya és számos más kaland várja a látogatókat. Fedezd fel a Mátra kincseit, a környéken túrázni, csónakázni és vízibiciklizni is lehet.

Hasznos tudnivalók

  • Cím: Sástó-Kőbánya (Mátrafüred és Mátraháza között)
  • Tel.: 06-37/574-025
  • Jegyárak: Menetjegy: 1 kőpengő/irány, azaz 700 Ft

Fotó: Deák-Ember Ágnes

Eplényi Libegő, Eplény

Az Eplényi Libegő nyáron libegőként, télen síliftként működik, a 20 perces menetidő alatt madártávlatból tekintheted meg a Bakony szépségeit. A libegő hegyállomásán álló Ámos-hegyi kilátóból a Balatonig is elláthatsz, de a környező tájat is érdemes fürkészni, mert szarvasok, muflonok és őzek is élnek a környéken.

​Sétálj végig a Mezítlábas Ösvényen, amely a libegő végállomásától a kilátóig vezet, a 1,5 kilométeres Kalandösvényen pedig eljuthatsz a gyönyörű Boszorkány-tóhoz is. A 2 kilométeres Tekergő Túraösvény visszavisz a völgybe, a központhoz.

Eplény csupán 30 perc autóútra fekszik a Balatontól, a libegőzést összekötheted egy kirándulással a Balaton-felvidéken, de egy veszprémi városnézés is izgalmas programnak ígérkezik.

Hasznos tudnivalók

  • Cím: 8413 Eplény külterület, Malomvölgyi utca 1.
  • Tel.: +36-70/425 7674
  • Jegyárak: Menetjegy: 2000 Ft, gyermekjegy: 1700 Ft

Fotó: Csodahelyek.hu

Zemplén Kalandpark, Sátoraljaújhely

A Magas-hegy három szintjén kialakított Zemplén Kalandpark egész évben izgalmas szabadidős programokkal csalogatja az érdeklődőket.

Az ülőszékes libegő 1332 méteres pályahosszával az országban a leghosszabb libegő, a felső állomásra érve érdemes felkeresni a többszintes kilátót, amely Sátoraljaújhely és a környező vidék panorámájával ajándékoz meg.

A Kalandparkban bobpálya, mászófal, kabinos kötélpálya, átcsúszós kötélpálya és több kalandtúra pálya teszi izgalmasabbá a kikapcsolódást.

Még több program a Zemplénben >>

Hallottál róla? 2023. április 1-jén adták át az új Szár-hegyi libegőt, amelyet kizárólag a Magas-hegyi libegővel lehet megközelíteni.

Hasznos tudnivalók

  • Cím: 3980 Sátoraljaújhely, Torzsás út 25.
  • Tel.: +36 21 345-7070
  • Jegyárak: Menetjegy: 2500 Ft, diák: 2200 Ft, gyerekjegy: 2100 Ft

Kisvasutas élmények a közelben

Mosolyt csalnak az arcodra a libegők Magyarországon? A libegők közelében, illetve az ország számos pontján közlekednek kisvasutak, amelyek a libegőzéshez hasonlóan kalandos időtöltést ígérnek az egész család számára. Ismerd meg a hazai kisvasutakat, szervezz többnapos kikapcsolódást és tedd még tartalmasabbá a kirándulást!


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Borítókép: Lillafüredi Libegő (fotó: Haraszti Alexandra)

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

“Libegők Magyarországon, ahol mesés kilátás és számos program vár” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.