10 város, ahol a városnézés biciklivel is remek program

könnyű kerékpártúrák

Szívesen kirándulsz kerékpárral, és a hegyi útvonalak, illetve a népszerű tókerülő programok mellett a városnézés is érdekel? Mutatjuk, melyik az a 10 hazai város, ahol a városnézés biciklivel is remek program minden korosztály számára.

Városnézés biciklivel – 10 úti cél, minden korosztálynak

Szentendre

A színes forgatag, a Duna-part, a fenséges lángos és a macskaköves utcák miatt Szentendre az egyik legnépszerűbb úti cél a Dunakanyarban.

A városnézés biciklivel is könnyen megvalósítható, így a belváros mellett a Szentendrei Skanzenbe, és a tőle pár percre fekvő Szentendrei Kisállatkertbe is eltekerhetünk.

30+ látnivaló Szentendrén >>

Vác

A Dunakanyarban a Duna bal partján Vác az egyik kedvenc városunk. Erre halad az EV6-os kerékpárút útvonala, tekerés közben pedig – iránytól függően – még Nagymaroson, Zebegényben, Sződligeten, vagy akár Gödön is megállhatunk.

Vácon a vízparti sétányok, a főtér és a diadalív bakancslistás célpont, de eltekerhetünk a legendás Kolodko-szobrokhoz és a Ligeti-tóhoz is.

Gyerekekkel érdemes megállni egy fagyira a központban, innen a Váci Mosolyalbum (Sajdik Ferenc Gyűjtemény) csak 2 percre fekszik.

Debrecen

Egy debreceni városnézés biciklivel könnyen megvalósítható, hiszen nincsenek emelkedők, így anélkül gurulhatunk végig a belvárostól a Nagyerdőig, hogy az kicsit is megerőltető lenne.

Akár a Nagyerdei parkban pihennénk, akár a Református Nagytempom környékét szeretnénk megismerni, két keréken számos élmény vár ránk.

Hogyan töltsünk el 3 napot Debrecenben? >>

Nyíregyháza

Toronykilátóval, játszóterekkel, állatkerttel, skanzennel, élményfürdővel és vízparti programokkal várja a látogatókat Nyíregyháza.

A városnézés minden korosztály számára tartogat izgalmakat, a meglepetések városában nem lehet unatkozni. Ha megéhezünk tekerés közben, a szilvalekváros sütemény és a szatmári töltött káposzta tárt karokkal vár.

Siófok

Az egyik legkedveltebb kerékpáros úti cél a Balaton-parton Siófok, mert a hajózás, a Fordított Ház és a Bella Állatpark élményei mellett az óriáskerék és a Víztorony panorámája is lenyűgöző.

A kerékpárokat érdemes letenni a Petőfi sétány környékén, így a kikötőben tett séta közben készíthetünk egy szelfit a Siófok-feliratnál, és a hattyúkkal is közelebbi barátságot köthetünk.

Tata

Tatán, a vizek városában a városnézés biciklivel nem csak gyors, de élményekben és látnivalókban gazdag is. Az Öreg-tó partján érintjük majd a várat, a híres platánfát, és az Esterházy-kastélyt is, de eltekerhetünk az Angolkerthez és a Fényes tanösvényhez is.

TIPP: Az Által-ér völgyi kerékpárút 8 km hosszan tekereg Tatától a Dunáig.

Székesfehérvár

Gasztroélmények, természeti szépségek, történelmi értékek, és különleges múzeumok várnak a városban, ahol mindig fúj a szél.

Aki nem ismeri Székesfehérvár belvárosát, és a környék látnivalóit, annak elegendő kerékpárra pattanni, hogy felejthetetlen élményekben legyen része. A Bory-vár, a Csónakázó-tó és a Sóstó tanösvény a kerékpárosok nagy kedvence.

Hogyan töltsünk el 3 napot Székesfehérváron? >>

Tiszafüred

A Tisza-tó népszerű kerékpáros úti cél, a tó körül haladó kerékpáros út majdnem végig sík terepen vezet. A kis kör 64 km hosszú, míg a nagy kör 95 km-es távja a gyakorlottabb túrázók számára ajánlott.

Érdemes megállni Tiszafüreden egy városnéző túra kedvéért, de Poroszló és Abádszalók is népszerű célpont.

Szeged

Szeged a Dél-Alföld legnagyobb települése, a városnézés biciklivel remekül megoldható, emellett kirándulásra, hajózásra, állatkertre és fürdésre is szánhatunk időt, ha ügyesen osztjuk be a programokat.

Érdemes ellátogatni a Belvárosi hídon át a Tisza felett az Erzsébet-ligetbe is, amely Szeged legnagyobb parkja, és persze a halászlé sem maradhat le a listánkról.

Top látnivalók és programok Szegeden >>

Kecskemét

Kecskeméten a napi rutin része a kerékpározás, így nem csoda, ha a turisták számára a városnézés biciklivel a legkényelmesebb. Ha kissé eltávolodnánk a belvárostól, célba vehetjük a vadaskertet és a Benkó-dombot is, utóbbinál egy tó körül tekerhetünk.

A Kecskeméti Arborétum kilátójába is felmászhatunk, ha megnéznénk, hogyan fest Kecskemét madártávlatból.

Városnézés biciklivel – Foglalj szállást is!

Többnapos biciklis városnézést tervezel? Foglalj szállást és élvezd a kerékpáros élményeket a családdal, vagy a barátokkal!


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Kiemelt kép: Kristóf Eszter, Szentendre

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

“10 város, ahol a városnézés biciklivel is remek program” bejegyzéshez 2 hozzászólás

    • Kedves Csongor,
      Köszönjük a hozzászólást.
      Aki biciklis városnézéshez keres úti célt az országban, annak bizonyára azért adtunk némi segítséget, ráadásul az adott városokhoz tartozó cikkeinket is linkeltük a programokkal és látnivalókkal együtt.
      Nem mindenki ismeri annyira a hazai városokat, hogy el merjen indulni kerékpárral felfedezni azokat – előzetes információ nélkül.
      Üdvözlettel: Kristóf Eszter

      Válasz

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.