Kik vagyunk?
Miben hiszünk?
Miért dolgozunk?

A csoda "mindig a közelben van. Legtöbbször oly közel, annyira a kezed ügyében, hogy egy életen át eszedbe sem jut kinyújtani utána a kezed."

Márai Sándor

 

Valami hasonlót érzek én is, amikor járom Magyarország vidékeit. Sokszor átrepüljük az óceánt, hogy lássuk a világ egzotikus helyszíneit, miközben saját lakóhelyünk értékeivel sem vagyunk tisztában. A csodahelyek.hu célja, hogy bemutassa hazánk legszebb kirándulóhelyeit, településeit, látnivalóit, emellett a szomszédos országok (autóval megközelíthető) tájaira is elkalauzolja az olvasókat.
 

Kívánom, hogy mindenki, aki olvas és követ minket, legyen részese a csodának! Az utazás csodájának, Magyarország csodájának, a világ csodájának! A csodák ugyanis körülöttünk vannak, csak észre kell vennünk őket. Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

RÓLUNK MONDTÁK

CSATLAKOZZ KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ!

Csodahelyek Magyarországon Európában Ausztriában Olaszországban Szlovéniában Spanyolországban

error: Védett tartalom!


Kaprinyák Nikolett

ALAPÍTÓ

“Nyíradonyból indultam, 14 évig laktam Budapesten, jelenleg Győrben élek, így bátran kijelenthetem: szinte az egész országban otthon érzem magam. Az első utazási blogomat több mint 6 évvel ezelőtt kezdtem el írni Mert utazni jó, utazni érdemes… néven, ennek utódjaként jött létre 2019. májusban a csodahelyek.hu. Közel 3 évig írtam az Utazás rovatot a Kisalföld és Délmagyar napilapok Szabadidő c. kiadványának hasábjain. 2017-ben jelent meg a Top 50 látnivaló a Kisalföldön című útikönyv, amelynek szerzője és szerkesztője voltam. 2018-ban szerzőként csatlakoztam a Lisszabon és környéke, 2019-ben a Karintia útikönyv (második, bővített kiadás) kiadói csapatához. 5 évig szerkesztettem a szallas.hu blogját, emellett több online utazási magazin munkáját (pl. utazomajom.hu) is segítem. Egyik legnagyobb szakmai sikeremnek tartom, hogy az általam megálmodott Csodahelyek Magyarországon facebook csoport több mint 555.000 tagot számlál, és ezzel ez hazánk egyik legnagyobb, a belföldi turizmust népszerűsítő közössége.”


Kristóf Eszter

főszerkesztő

“A Dunakanyarban nőttem fel, de laktam 6 évig Pécsen, 3 évig Kecskeméten és 7 évig Budapesten is, mielőtt visszaköltöztem a Dunakanyarba. Az írás nem csupán munka számomra, szenvedélyesen szeretem szavakba önteni az élményeimet. Boldogan azonosulok a Csodahelyek.hu üzenetével, miszerint a csodák körülöttünk vannak, csak észre kell vennünk őket. Írásaimmal a Szállás.hu blogját is igyekszem színesíteni, emellett büszke vagyok arra, hogy a Mahart PassNave negyedéves utazási magazinját, a Hajónaplót 2019-ben én írtam és szerkesztettem. A nyomtatott sajtó sem áll távol tőlem, 2021 októberétől felelős szerkesztőként tevékenykedem településünk havilapjánál, a Bogdányi Híradónál, ahol az utazás által nyújtott élményeket is igyekszem hirdetni az olvasóinknak. A belföldi utakat kedvelem, dunai lány vagyok, ott érzem jól magam, ahol víz közelében lehetek. Egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. Az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam. Futok, úszom és túrázok, eközben az ország legszebb tájait is megismerhetem közelebbről. Az utazás a szabadságot jelenti számomra, célom, hogy olyan élményeket gyűjtsek, amelyekre még 50 év múlva is mosolyogva gondolok vissza.”


Tasi Zsolt

szerző

“Igazi alföldi gyereknek tartom magam, aki kiskorában szöcskét fogott a sziki legelőkön vagy futóhomokból próbált várat építeni. Aztán a középiskolában egy kirándulás keretében belekóstoltam a hegyek vadregényes világába, és rögtön elvarázsolt, ezért a 20-as éveimet azzal töltöttem, hogy bebarangoltam hazám középhegységeit. 2010-től elkezdtem komolyabban foglalkozni a fotózás rejtelmeivel, és a kalandjaimról blogot indítottam. E közben megszületett a Pusztaszeri Homoktaposók Természetjáró Egyesület és Hét Halom túrák, egy időre jó helyre kerültem és közben visszatérhettem a rónaságra. 2017 óta túravezető és jelzésfestő vezető is vagyok, és beleszerettem a Kék Túrába, aminek hála a Körös-vidék szerkesztői csapatába is bekerültem.”


Matolcsi Viktória

szerző

“»»Látni, érezni, megosztani. Teljes egészében megélni.«« Kicsi gyerekkorom óta életem része a természet. Nagy családban nőttem fel, elsőszülöttként. Kirándulások, horgászások, biciklitúrák töltötték meg a hétvégéinket. Szüleim kivételes tisztelete és szeretete a természet iránt hamar rám ragadt. Észrevétlenül szerettem bele az erdőbe, lettem függője a vízpartnak, rajongója minden szabadtéri tevékenységnek. De igazán csak a fiam születése hozta a felismerést, hogy ez valami olyan örökség, amit én is tovább szeretnék adni! A szabadság érzését, amit a természet ad, ahogy szelíden alázatra tanít. 7 év külföldi lét csak megerősítette bennem az érzést, hogy igen, szeretem az országom, keresztül-kasul bejárom. Egy különös harmónia és béke árad szét bennem, amikor látom, ahogy a 3 éves fiam csillogó szemmel fedezi fel a világot. Ő még nem tudja, de én már igen: a mag jó földbe került.”

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.