Kik vagyunk? Miben hiszünk? Miért dolgozunk?

A csoda “mindig a közelben van. Legtöbbször oly közel, annyira a kezed ügyében, hogy egy életen át eszedbe sem jut kinyújtani utána a kezed.”
(Márai Sándor)

 

Valami hasonlót érzek én is, amikor járom Magyarország vidékeit. Sokszor átrepüljük az óceánt, hogy lássuk a világ egzotikus helyszíneit, miközben saját lakóhelyünk értékeivel sem vagyunk tisztában. A csodahelyek.hu célja, hogy bemutassa hazánk legszebb kirándulóhelyeit, településeit, látnivalóit, emellett a szomszédos országok (autóval megközelíthető) tájaira is elkalauzolja az olvasókat.

Kívánom, hogy mindenki, aki olvas és követ minket, legyen részese a csodának! Az utazás csodájának, Magyarország csodájának, a világ csodájának! A csodák ugyanis körülöttünk vannak, csak észre kell vennünk őket. Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

Szerzők, bloggerek


Kristóf Eszter

főszerkesztő


Tasi Zsolt

szerző

Rólunk mondták

Kövess minket a közösségi média felületein!

error: Védett tartalom!


Kaprinyák Nikolett

ALAPÍTÓ

“Nyíradonyból indultam, 14 évig laktam Budapesten, jelenleg Győrben élek, így bátran kijelenthetem: szinte az egész országban otthon érzem magam. Az első utazási blogomat több mint 6 évvel ezelőtt kezdtem el írni Mert utazni jó, utazni érdemes… néven, ennek utódjaként jött létre 2019. májusban a csodahelyek.hu. Közel 3 évig írtam az Utazás rovatot a Kisalföld és Délmagyar napilapok Szabadidő c. kiadványának hasábjain. 2017-ben jelent meg a Top 50 látnivaló a Kisalföldön című útikönyv, amelynek szerzője és szerkesztője voltam. 2018-ban szerzőként csatlakoztam a Lisszabon és környéke, 2019-ben a Karintia útikönyv (második, bővített kiadás) kiadói csapatához. 5 évig szerkesztettem a szallas.hu blogját, emellett több online utazási magazin munkáját (pl. utazomajom.hu) is segítem. Egyik legnagyobb szakmai sikeremnek tartom, hogy az általam megálmodott Csodahelyek Magyarországon facebook csoport több mint 555.000 tagot számlál, és ezzel ez hazánk egyik legnagyobb, a belföldi turizmust népszerűsítő közössége.”


Kristóf Eszter

főszerkesztő

“Az írás nem csupán munka számomra, szenvedélyesen szeretem szavakba önteni az élményeimet, és az utazás során átélt kalandjaimat. A rádiózás sosem ismert, hihetetlenül izgalmas kalandot hozott az életembe. Élő reggeli műsort vezetek, korábban saját magazin műsoraim is voltak. Évek óta írok cikkeket online magazinoknak és vállalkozásoknak, emellett saját weboldalamat is egyengetem, amely igazi kincses sziget számomra.  Dunai lány vagyok, ott érzem jól magam, ahol víz közelében lehetek. A Dunakanyarban nőttem fel, időm nagy részét a Duna-parton és a Balatonon töltöm, de gyakran kerekedünk fel csak azért, hogy újabb és újabb tájakat fedezzünk fel, és bebarangoljuk az ország legszebb vidékeit. Az utazás, a hajózás és az írás végtelen szabadságot jelent számomra.”


Tasi Zsolt

szerző

“Igazi alföldi gyereknek tartom magam, aki kiskorában szöcskét fogott a sziki legelőkön vagy futóhomokból próbált várat építeni. Aztán a középiskolában egy kirándulás keretében belekóstoltam a hegyek vadregényes világába, és rögtön elvarázsolt, ezért a 20-as éveimet azzal töltöttem, hogy bebarangoltam hazám középhegységeit. 2010-től elkezdtem komolyabban foglalkozni a fotózás rejtelmeivel, és a kalandjaimról blogot indítottam. E közben megszületett a Pusztaszeri Homoktaposók Természetjáró Egyesület és Hét Halom túrák, egy időre jó helyre kerültem és közben visszatérhettem a rónaságra. 2017 óta túravezető és jelzésfestő vezető is vagyok, és beleszerettem a Kék Túrába, aminek hála a Körös-vidék szerkesztői csapatába is bekerültem.”


Matolcsi Viktória

szerző

»»Látni, érezni, megosztani. Teljes egészében megélni.«« Kicsi gyerekkorom óta életem része a természet. Nagy családban nőttem fel, elsőszülöttként. Kirándulások, horgászások, biciklitúrák töltötték meg a hétvégéinket. Szüleim kivételes tisztelete és szeretete a természet iránt hamar rám ragadt. Észrevétlenül szerettem bele az erdőbe, lettem függője a vízpartnak, rajongója minden szabadtéri tevékenységnek. De igazán csak a fiam születése hozta a felismerést, hogy ez valami olyan örökség, amit én is tovább szeretnék adni! A szabadság érzését, amit a természet ad, ahogy szelíden alázatra tanít. 7 év külföldi lét csak megerősítette bennem az érzést, hogy igen, szeretem az országom, keresztül-kasul bejárom. Egy különös harmónia és béke árad szét bennem, amikor látom, ahogy a 3 éves fiam csillogó szemmel fedezi fel a világot. Ő még nem tudja, de én már igen: a mag jó földbe került.”

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.