Bemutatkozunk

A csoda “mindig a közelben van. Legtöbbször oly közel, annyira a kezed ügyében, hogy egy életen át eszedbe sem jut kinyújtani utána a kezed.” (Márai Sándor)

 

Valami hasonlót érzek én is, amikor járom Magyarország vidékeit. Sokszor átrepüljük az óceánt, hogy lássuk a világ egzotikus helyszíneit, miközben saját lakóhelyünk értékeivel sem vagyunk tisztában. A csodahelyek.hu célja, hogy bemutassa hazánk legszebb kirándulóhelyeit, településeit, látnivalóit, emellett a szomszédos országok (autóval megközelíthető) tájaira is elkalauzolja az olvasókat.

Kívánom, hogy mindenki, aki olvas és követ minket, legyen részese a csodának! Az utazás csodájának, Magyarország csodájának, a világ csodájának!

A csodák ugyanis körülöttünk vannak, csak észre kell vennünk őket. Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

 

Kaprinyák Nikolett
főszerkesztő

Szerzők


Kristóf Eszter

belföld

“Az írás nem csupán munka számomra, szenvedélyesen szeretem szavakba önteni az élményeimet, és az utazás során átélt kalandjaimat. A rádiózás sosem ismert, hihetetlenül izgalmas kalandot hozott az életembe. Élő reggeli műsort vezetek, korábban saját magazin műsoraim is voltak. Évek óta írok cikkeket online magazinoknak és vállalkozásoknak, emellett saját weboldalamat is egyengetem, amely igazi kincses sziget számomra.  Dunai lány vagyok, ott érzem jól magam, ahol víz közelében lehetek. A Dunakanyarban nőttem fel, időm nagy részét a Duna-parton és a Balatonon töltöm, de gyakran kerekedünk fel csak azért, hogy újabb és újabb tájakat fedezzünk fel, és bebarangoljuk az ország legszebb vidékeit. Az utazás, a hajózás és az írás végtelen szabadságot jelent számomra.”


Matolcsi Viktória

belföld

»»Látni, érezni, megosztani. Teljes egészében megélni.«« Kicsi gyerekkorom óta életem része a természet. Nagy családban nőttem fel, elsőszülöttként. Kirándulások, horgászások, biciklitúrák töltötték meg a hétvégéinket. Szüleim kivételes tisztelete és szeretete a természet iránt hamar rám ragadt. Észrevétlenül szerettem bele az erdőbe, lettem függője a vízpartnak, rajongója minden szabadtéri tevékenységnek. De igazán csak a fiam születése hozta a felismerést, hogy ez valami olyan örökség, amit én is tovább szeretnék adni! A szabadság érzését, amit a természet ad, ahogy szelíden alázatra tanít. 7 év külföldi lét csak megerősítette bennem az érzést, hogy igen, szeretem az országom, keresztül-kasul bejárom. Egy különös harmónia és béke árad szét bennem, amikor látom, ahogy a 3 éves fiam csillogó szemmel fedezi fel a világot. Ő még nem tudja, de én már igen: a mag jó földbe került.”


Végh-Fodor Mónika

Ausztria

“Nyolc éve élek Ausztriában. Ausztriában itthon, Magyarországon otthon vagyok. Mindegy, hogy kis faluban vagy nagy városban látok valami szépet, azt meg akarom mutatni másoknak is. Egyébként is írok: tavaly jelent meg Mesetréning című könyvem, most pedig egy önismereti regényen dolgozom. Cikkeim a Csodahelyek.hu -n kívül a kepmas.hu magazinban jelennek meg, ott is érintek ausztriai vonatkozású témákat. Hiszek abban, hogy a kimozdulás a léleknek is segít jól lenni, harmóniába kerülni. Egy hegytetőn elkortyolt kávé és hozzá olvasott novella vagy vers, szerintem az igazi luxus – ami mindenkinek jár. Irodalomterápiás és meseterápiás írásaimat a blogomon találjátok, könyves youtube csatornám hamarosan indul, az instagramon pedig @mesetrening a nevem.”


Tasi Zsolt

Túra/Belföld

“Igazi alföldi gyereknek tartom magam, aki kiskorában szöcskét fogott a sziki legelőkön vagy futóhomokból próbált várat építeni. Aztán a középiskolában egy kirándulás keretében belekóstoltam a hegyek vadregényes világába, és rögtön elvarázsolt, ezért a 20-as éveimet azzal töltöttem, hogy bebarangoltam hazám középhegységeit. 2010-től elkezdtem komolyabban foglalkozni a fotózás rejtelmeivel, és a kalandjaimról blogot indítottam. E közben megszületett a Pusztaszeri Homoktaposók Természetjáró Egyesület és Hét Halom túrák, egy időre jó helyre kerültem és közben visszatérhettem a rónaságra. 2017 óta túravezető és jelzésfestő vezető is vagyok, és beleszerettem a Kék Túrába, aminek hála a Körös-vidék szerkesztői csapatába is bekerültem.”

Kövess minket a közösségi média felületein!

Csodatúrák a Montivago Utazási Irodával

Rólunk mondták

"Szeretettel, odafigyeléssel, a felfedezés örömével íródik. Különleges, sokszor számomra ismeretlen tájakra kalauzol /nem csak Magyarországon/. Örülök, hogy itt vagyok a kezdetek óta. Rengeteg csodahely vár felfedezésre! Köszönöm, Niki!"
K. Andrea
“Napi tevékenységeink során gyakran elsuhanunk gyönyörű dolgok mellett. Egy pillanat a varázs, s menni kell tovább. Aztán lát az ember csokorba szedett, csodás fotókat, és újra éli, felidézi a látványt. Legközelebb jobban megcsodálja, töltekezik belőle, netán lefotózza. Jó csoporttagnak lenni! Köszi a szép fotókat! “
F. Andrásné
"Épp azon gondolkodtam, hogy a sok csoport közül aminek tagja vagyok, ez a legépítőbb, legpörgősebb, legbékésebb."
K. Eszti
Védett tartalom