Kik vagyunk?
Miben hiszünk?
Miért dolgozunk?

A csoda "mindig a közelben van. Legtöbbször oly közel, annyira a kezed ügyében, hogy egy életen át eszedbe sem jut kinyújtani utána a kezed."

 

Valami hasonlót érzek én is, amikor járom Magyarország vidékeit. Sokszor átrepüljük az óceánt, hogy lássuk a világ egzotikus helyszíneit, miközben saját lakóhelyünk értékeivel sem vagyunk tisztában. A csodahelyek.hu célja, hogy bemutassa hazánk legszebb kirándulóhelyeit, településeit, látnivalóit, emellett a szomszédos országok (autóval megközelíthető) tájaira is elkalauzolja az olvasókat.
 

Kívánom, hogy mindenki, aki olvas és követ minket, legyen részese a csodának! Az utazás csodájának, Magyarország csodájának, a világ csodájának! A csodák ugyanis körülöttünk vannak, csak észre kell vennünk őket. Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

CSATLAKOZZ KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ!

Csodahelyek Magyarországon Európában Ausztriában Olaszországban Szlovéniában Törökországban Csehországban Erdélyben

RÓLUNK MONDTÁK

error: Védett tartalom!


Kristóf Eszter

főszerkesztő

„A Dunakanyarban nőttem fel, de laktam 6 évig Pécsen, 3 évig Kecskeméten és 7 évig Budapesten is, mielőtt visszaköltöztem a Dunakanyarba. Az írás nem csupán munka számomra, szenvedélyesen szeretem szavakba önteni az élményeimet. Boldogan azonosulok a Csodahelyek.hu üzenetével, miszerint a csodák körülöttünk vannak, csak észre kell vennünk őket. Írásaimmal a Szállás.hu blogját is igyekszem színesíteni, emellett büszke vagyok arra, hogy a Mahart PassNave negyedéves utazási magazinját, a Hajónaplót 2019-ben én írtam és szerkesztettem. A nyomtatott sajtó sem áll távol tőlem, 2021 októberétől felelős szerkesztőként tevékenykedem településünk havilapjánál, a Bogdányi Híradónál, ahol az utazás által nyújtott élményeket is igyekszem hirdetni az olvasóinknak. A belföldi utakat kedvelem, dunai lány vagyok, ott érzem jól magam, ahol víz közelében lehetek. Egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. Az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam. Futok, úszom és túrázok, eközben az ország legszebb tájait is megismerhetem közelebbről. Az utazás a szabadságot jelenti számomra, célom, hogy olyan élményeket gyűjtsek, amelyekre még 50 év múlva is mosolyogva gondolok vissza.”


Tasi Zsolt

szerző

„Igazi alföldi gyereknek tartom magam, aki kiskorában szöcskét fogott a sziki legelőkön vagy futóhomokból próbált várat építeni. Aztán a középiskolában egy kirándulás keretében belekóstoltam a hegyek vadregényes világába, és rögtön elvarázsolt, ezért a 20-as éveimet azzal töltöttem, hogy bebarangoltam hazám középhegységeit. 2010-től elkezdtem komolyabban foglalkozni a fotózás rejtelmeivel, és a kalandjaimról blogot indítottam. E közben megszületett a Pusztaszeri Homoktaposók Természetjáró Egyesület és Hét Halom túrák, egy időre jó helyre kerültem és közben visszatérhettem a rónaságra. 2017 óta túravezető és jelzésfestő vezető is vagyok, és beleszerettem a Kék Túrába, aminek hála a Körös-vidék szerkesztői csapatába is bekerültem.”


Matolcsi Viktória

szerző

„»»Látni, érezni, megosztani. Teljes egészében megélni.«« Kicsi gyerekkorom óta életem része a természet. Nagy családban nőttem fel, elsőszülöttként. Kirándulások, horgászások, biciklitúrák töltötték meg a hétvégéinket. Szüleim kivételes tisztelete és szeretete a természet iránt hamar rám ragadt. Észrevétlenül szerettem bele az erdőbe, lettem függője a vízpartnak, rajongója minden szabadtéri tevékenységnek. De igazán csak a fiam születése hozta a felismerést, hogy ez valami olyan örökség, amit én is tovább szeretnék adni! A szabadság érzését, amit a természet ad, ahogy szelíden alázatra tanít. 7 év külföldi lét csak megerősítette bennem az érzést, hogy igen, szeretem az országom, keresztül-kasul bejárom. Egy különös harmónia és béke árad szét bennem, amikor látom, ahogy a 3 éves fiam csillogó szemmel fedezi fel a világot. Ő még nem tudja, de én már igen: a mag jó földbe került.”


Kaprinyák Nikolett

ALAPÍTÓ

Szerencsésnek mondhatom magam, mert azzal foglalkozom, amit igazán szeretek. Az írással és az utazással. Az elmúlt években szerzője és szerkesztője voltam több útikönyvnek (Top 50 látnivaló a Kisalföldön, Lisszabon és környéke, Karintia útikönyv), közel 3 évig írtam az Utazás rovatot a Kisalföld és Délmagyar napilapok Szabadidő c. kiadványának hasábjain, dolgoztam a legnagyobb hazai utazási oldalakkal (szallas.hu , utazomajom.hu), 2019. májustól pedig a saját utamat járom és a csodahelyek.hu útját egyengetem. A csodahelyek.hu több mint magazin. Egy közösség, ahol mi, szerzők, olvasók, adminok és csoporttagok egymást motiváljuk, inspiráljuk a természetjárásra, kirándulásra, hazánk felfedezésére. Nagy büszkeség számomra, hogy ez a közösség évről-évre egyre nagyobb, ez is azt mutatja, hogy van igény a minőségi tartalomra és belföldi kirándulásokra, túrákra. Tartsatok velünk Ti is, gyűjtsük együtt az élményeket és a csodahelyeket!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.