10+ egynapos kirándulás gyerekekkel télen

A gyerekek remekül bírják a hideget, hiszen elég egy meleg anorák és egy pár hótaposó, és órákig szívesen futkároznak a szabadban. Mutatjuk, melyik az a 10+ egynapos kirándulás gyerekekkel télen, ahol a csemeték garantáltan remekül érzik majd magukat.

10+ egynapos kirándulás gyerekekkel télen

Boldog Mór-kilátó, Pannonhalma

Pannonhalma lombkoronasétánya és kilátója a Pannonhalmi Főapátságtól mindössze 10-15 perces sétára fekszik. A 257 méter magas, 6 emeletes fa kilátóból csodálatos panoráma nyílik a Sokorói-dombságra, a Pannonhalmi-medencére, sőt, ellátni a Bakony északi vonulatáig is.

Kihagyhatatlan egynapos kirándulás gyerekekkel télen-nyáron, ráadásul a településen kávézót is találunk, ahova érdemes beülni a téli kirándulás során egy bögre forró csokira és süteményre.

A Mecsek óriásai

Szívesen megismerkednétek egy kincskereső játék során a Mecsek óriásaival?

Ha kíváncsiak vagytok a környék mondavilágára és szívesen körbejárnátok a Vasgyúró, a Kőmorzsoló és a Fanyűvő óriást, akkor vágjatok bele a kalandba mielőbb!

Családi Meseút, Noszvaj

A meseterápiás tanösvény 10 meseházzal és 7 próbatétellel vár, kincskeresés a gyerekekkel bebarangolhatjátok a falu legszebb pontjait. 

A csemeték biztosan örömmel nyitják majd ki a meseházakat, amelyek egytől egyig gyönyörű grafikával csalogatják a látogatókat.

Kányavári-sziget, Kis-Balaton

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területének egyik legnépszerűbb kirándulóhelye a Kányavári-sziget. A 1,5 km hosszú, alig 100 méter széles szigeten alakította ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park a 15 állomásos Búbos vöcsök tanösvényt.

A szigeten található egy négyszintes kilátótorony, a torony tetején állva 360 fokos körpanorámában, a Kis-Balaton látványában és a terület élővilágában gyönyörködhetünk.

Solymári vár

Gyerekekkel, babakocsival és kutyával is kényelmesen, 8-10 perc alatt fel lehet jutni a Mátyás-dombra a parkolótól a solymári várhoz.

A nem túl magas vártoronyból jól kivehető az 534 méter magas Nagy-Kevély, a Kevélyek hegycsoport (Ezüst-, Nagy- és Kis-Kevély) középső tagja, amely a Pilis egyik legszebb részén magasodik Pilisborosjenő és Csobánka fölé.

Egri várfalsétány

A egri vár falain kívül húzódó, közel 400 méter hosszú panorámasétányon egy 10 megállóhelyes tanösvény található, amely a sétálóbelvárost köti össze a vár északi bejáratával.

A táv kisebb gyerekkel sem megerőltető, ráadásul a közelben áll a Minaret, Dobó István szobra, és itt rejtőzik számos cukrászda is.

Ezer Év Parkja, Mórahalom

Az Ezer Év Parkja egy szabadtéri makettpark, ahol a történelmi Magyarország építészeti remekeit, kulturális örökségeinket tekinthetjük meg. „Kicsiben a legnagyobb” a jelmondata a mórahalmi parknak, ahol 1:25-ös méretarányú műemlék-, templom-, kastély- és vármakettek között sétálhatunk.

A szépen kialakított parkban az épületek mellett a Balaton, a Fertő-tó, a Duna és a Tisza folyók kicsinyített mása is helyet kapott.

Haláp-tanösvény

2019-ben adtak át a 3 km-es, 10 állomásból álló Haláp-tanösvényt, amelynek több pontjáról is mesés panoráma nyílik a balatoni tanúhegyekre.

A kezdő túrázók és kisgyerekes családok számára is bevállalható tanösvény néhol erdőben vezet, máskor egy sziklafallal körülvett kráterben találjuk magukat.

A tanösvény legszebb része a 360 fokos panorámát nyújtó kilátó, a Haláp megmaradt csúcsának tövében különleges sziklaszobrok sorakoznak.

Balatonboglári lombkoronasétány

A balatonboglári lombkoronasétány meghódítása hangulatos egynapos kirándulás gyerekekkel télen-nyáron. A sétány 500 méter hosszan kanyarog a Várdomb gerincén, ha lefele tekintünk, kikukucskálhatunk a talpunk alatt futó vasszerkezet rácsai között.

A lombkoronasétány folyosóit 15 pihenőállomás színesíti, ahol interaktív formában ismerkedhetünk meg a Várdombbal, a Balatonnal, illetve a környék élővilágával.

Vörös-kő-kilátó, Mátraszentlászló

A Vörös-kő kilátó egy nem túl magas kilátó, gyönyörű körpanorámával. Könnyen megközelíthető, Mátraszentlászlótól pár perc séta, kb. 500 méter a táv és egész évben szabadon látogatható. Nevét a közelében található vöröses színű kövekről kapta.

A csigalépcsőt megmászva a kilátóból a mesés hegyek látványa tárul elénk. Tiszta időben akár a Magas-Tátra csúcsai is jól kivehetőek.

Nyíregyházi Állatpark

Esőre áll az idő, de nem szeretnétek otthon ülni? Irány a Nyíregyházi Állatpark, azaz a Sóstó Zoo! Az állatpark Nyíregyházától 5 km-re, a sóstói üdülőövezetben fekszik, ez Európa egyik legnagyobb állatállománnyal rendelkező állatparkja.

A 4000 négyzetméteres, 3 szintes Zöld Piramis esőerdőház és Ócenárium a vízesések, hidak, függőhidak, és az Indonéz szigetvilág kalandjaival ajándékoz meg. A 30 hektáros tölgyerdőben található állatparkban 5000 állat él, természeteshez közeli társas kifutókban.

További gyerekbarát programtippek

Még több gyerekbarát programot gyűjtenétek? Szemezgessetek tippjeink közül, vagy keressétek fel ötletekért a Gyerekbarát Csodahelyek Magyarországon Facebook csoportot!


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Kiemelt kép: Pannonhalma, Boldog Mór-kilátó (fotó: Kristóf-Zöld Eszter)

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.