7 állatkert Budapest környékén, ha vidám programot keresel

állatkert Budapest környékén

Szemtelen szamarak, vidám szurikáták és kíváncsi kecskék teszik vidámabbá a napod hazánk állakertjeiben, vadasparkjaiban és állatsimogatóiban. Mutatjuk, melyik az a 7 állatkert Budapest környékén, ahol garantáltan mosolyt csalnak az arcodra ezek az állatok.

7 állatkert Budapest környékén – minden korosztálynak

Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark területén több mint 50 állatfaj él, amelyek hazánkban és a Kárpát-medencében honosak. Az állatok egy részével akár közelebbről is megismerkedhetsz, az állatsimogató és a parasztudvar kecskékkel, őzekkel és muflonokkal vár. Tedd vidámabbá a napod, irány Budakeszi!

Tipp: A vadaspark mellett a Budakeszi Kalandpark, a Budakeszi Arborétum és a vadaspark szomszédságában található Dínó Park is kalandos időtöltést tartogat számodra.

Hasznos információk

Veresegyházi Medveotthon

A Veresegyházi Medveotthon hatalmas népszerűségnek örvend, az állatkert Budapest környékén évente több ezer látogatót fogad.

Az itt élő medvék, oroszlánok és farkasok kedvéért a programra érdemes több órát szánni, annál is inkább, mert a Medveotthon területén, a medvekifutó és a kilátó mögött vár a Medveotthon Kisvasút, amely egy 1500 méteres körpályán közlekedik.  

Hasznos információk

RoBirtok, Kosd

A RoBirtok a váci Naszály-hegy lábánál található, a birtoklátogatás során megismerkedhetsz azokkal a tennivalókkal, amelyek egy farmon várnak ránk.

Tudod, hogyan történik a tehénfejés, vagy a disznók etetése? A rendhagyó program után akár alpakát is sétáltathatsz, a csemeték nagy kedvence pedig egyértelműen a szalmaugráló lesz.

Hasznos információk

  • Weboldal: robirtok.hu/
  • Cím: Kosd – Váctól 5 km-re – a faluban táblák jelzik az utat
  • GPS koordináták: 47.816721, 19.167594

Szentendrei Kisállatkert

Az állatkert Budapest környékén, a Szentendrei Skanzen közelében található. A Szentendrei Kisállatkert felkeresése hatalmas élmény, az állatkert lakói között garantáltan jól érzed majd magad.

A legendás szamár, a kecskék, a macskabagoly és a szurikáták mellé gyakran költöznek váratlan lakók is, hiszen a kisállatkert mentéssel is foglalkozik. Tudod hogyan „üzemel” egy rovarhotel? Itt közelebbről is szemügyre veheted!

Tipp! A Szentendrei Skanzenben is számos állat él, érdemes összekötni a két programot egymással!

Hasznos információk

Nógrádi Vadaspark

A Nógrádi Vadaspark 110 hektáron terül el a Börzsöny lábánál. A vadaspark területén akár traktoros körsétán is részt vehetsz, a körséta alkalmával bemutatják neked az erdei életközösséget, a gím és dámszarvasokat, a muflon nyájat, és a vaddisznó kondát.

Fontos tudnod, hogy a vadaspark látogatásához telefonos bejelentkezés szükséges.

Hasznos információk

Alpaka Farm, Nőtincs

A Nőtincsen található Alpaka Farm ideális úti cél számodra, ha régi vágyad közelebbről is megismerkedni az alpakákkal egyéni, vagy kiscsoportos foglalkozás formájában.

Alpaka-rajongók számára bakancslistás program a farmlátogatás, csak tartsd észben, hogy az alpakás programon a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Hasznos információk

Fotó: Szőlősi-Papp Orsi

Törökmező Kis-Állatpark

A Törökmező Kis-Állatpark Nagymaros-Törökmezőn 35 állatfaj közel 120 egyedével várja a látogatókat. A háziállat simogató, a színpompás madarak, és az egzotikus állatkülönlegességek mellett pónilovaglási lehetőség, látványetetések, és állatbemutató előadások teszik színesebbé a programot.

Az állatkert Budapest környékén, a fővárostól csupán 1 órás autóútra található.

Hasznos információk

Állatkertek Magyarországon

Az említett 7 állatkert Budapest környékén felejthetetlen élményekkel ajándékoz meg. Kíváncsi vagy az ország többi állatkertjére, vadasparkjára és állatsimogatójára is? A következő 50+ vadaspark és állatkert különleges programokat tartogat.


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Képek: Szőlősi-Papp Orsi, Kristóf Eszter, Instagram

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.