Hol találkozhatunk dinoszauruszokkal Magyarországon? (térképpel)

Hol találkozhatunk dinoszauruszokkal Magyarországon?

A dinoszauruszrajongók legnagyobb örömére állatkertekben, dínó parkokban, múzeumokban és őslény kiállításokon is találkozhatunk dinoszauruszokkal Magyarországon. A Magyar Természettudományi Múzeumban életnagyságú rekonstrukciók várnak, Nyíregyházán pedig egy dinoszauruszos hotelben is megszállhatunk. Mutatjuk a részletes listát, hol várnak dinoszauruszok hazánkban.

Hol találkozhatunk dinoszauruszokkal Magyarországon? (térképpel)

A dinoszauruszok mintegy 230 millió éve jelentek meg, és igen változatosak voltak, hiszen akadtak köztük olyanok, amelyeket pikkelypáncél borított, míg mások csontkinövésekkel, vagy éppen tarajjal éltek. Akadtak alig 50 centiméteres példányok, egyes egyedek pedig elérték a 35 méteres magasságot is.

Több mint 150 millió évig uralták bolygónk élővilágát, majd – egy 2020-as nemzetközi kutatás szerint – a bolygónknak ütköző aszteroida okozta a kihalásukat 66 millió évvel ezelőtt. Fontos azonban megjegyezni, hogy számos tudós álláspontja a mai napig az, hogy nem rendelkezünk elegendő adattal ahhoz, hogy tudjuk, mi történhetett a dinoszauruszokkal.

Budakeszi Dinó Park (fotó: Kristóf Eszter)

Nem kell azonban lemondanunk arról, hogy találkozzunk dinoszauruszokkal Magyarországon, hazánkban is egyre több helyen várnak e különleges állatok. Ezeket a kiállításokat, állatkerteket és parkokat összegyűjtöttük egyetlen térképre.

TIPP: Kattintsatok a térképen manccsal jelölt helyekre és további információkat találtok!

Szállástipp: Pangea Hotel, Nyíregyháza

A Hotel Pangea a SóstóZoo szállodája, a hotel Pihenő Kertje és Dinó Játszótere földtörténeti utazásra invitájla a felnőtt és gyermek vendégeket egyaránt.

A szálloda korlátlan átjárást biztosít a 30 hektáros tölgyerdőben lévő, 5000 állatot és több mint 500 állatfajt bemutató legek állatkertjébe, a Nyíregyházi Állatparkba.


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

A térképet készítette: Csermely Marianna

Képek: Kristóf Eszter

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.