Miért ajándékozz élményt tárgyak helyett? – 5+1 ajándéktipp

ajéndékozz élményt

Mindig gondban vagy az ajándékvásárlással, az ötleteléssel és a csomagolással? Versenyt futsz az idővel? Ajándékozz élményt tárgyak helyett, így elkerülheted a kapkodást, és örök életre szóló, szívet melengető pillanatokat szerezhetsz a szeretteidnek.

Miért ajándékozz élményt tárgyak helyett?

Az élmények tovább velünk maradnak

Bár a jó minőségű tárgyajándékok is sokáig velünk maradhatnak, mégsem hasonlíthatjuk össze őket azokkal az élményekkel, amelyekre tíz, húsz, vagy akár ötven év múlva is mosolyogva gondolunk vissza.

Ilyen lehet egy közös séta az Alcsúti Arborétumban Hóvirágünnep idején, egy családi piknik az Apátkúti-völgyben, vagy akár az a pillanat, amikor a Nyíregyházi Állatparkban meglátjuk a vidáman futkározó kiselefántot.

Ajándéktipp: Tudod, milyen hangulatos egy babakocsis kirándulás Pannonhalmán a család legkisebb tagjával? Sétáljatok egyet a csemetével a 80 méter hosszú, 14 méter magas lombkoronasétányon, és gyönyörködjetek a Pannonhalmi-dombság látványában!

Top 10 látnivaló Pannonhalmán >>

Babakocsis programok Budapest környékén >>

Lombkoronasétányok és -tanösvények Magyarországon - kirándulás méterekkel a föld felett
A pannonhalmi lombkoronasétány nyáron (fotó: Csodahelyek.hu)

Közelebb kerülhetünk a szeretteinkhez

Régóta szeretnél több időt tölteni a családoddal, de a péntek délutáni csúcsban mindig szomorúan döbbensz rá, milyen gyorsan elszaladt megint a hét? Már nem is emlékszel, mikor kirándultál utoljára a barátaiddal?

Az élményajándékok összehozzák a családot és a barátokat, ráadásul rengeteget nevethettek, miközben a kiszemelt program új kalandokat hozhat az életetekbe.

Ajándéktipp: Nézzétek meg együtt a Dunakanyar legszebb panorámáját, a dunavirágzást Szentendrén, vagy járjátok be közösen hazánk vadregényes szurdokvölgyeit. Autós túrára indulnátok? Az Őrség csodahelyei felejthetetlen élményekkel várnak.

Átléphetjük a határainkat

Ajándékozz élményt, és lépd át a határaidat anélkül, hogy egyedül kellene megbirkózni a nehézségekkel. Jól hangzik?

Ha tudod, hogy egy szeretted nem riad vissza az adrenalinbomba kalandoktól és imádja a kihívásokat, lepd meg egy olyan közös programmal, ahol egymásba kapaszkodva, hangosan nevethettek, miközben legyőzitek a félelmeiteket.

Ajándéktipp: Remek közös program a libegőzés, megsimogathatjátok a Tropicarium rájáit, vagy akár végisétálhattok hazánk leghosszabb függőhídján is, amely 18-28 méter magasban lengedezik a sástói kőbánya felett.

Nem csak élményt, időt is ajándékozhatunk

Repül az idő, és eközben sokszor elfelejtünk olyan élményeket gyűjteni, amelyekre az unalmas, szürke téli napokon is jóleső érzés visszagondolni. Azért tanácsoljuk, hogy ajándékozz élményt, mert a megfelelő élményajándékkal akár időt is adhatsz. Hogyan?

Ajándéktipp: Szervezzetek egy közös forralt borozást a kedvenc karácsonyi vásárotokban, vagy pattanjatok fel egy kisvonatra, amely visszarepít benneteket a gyerekkorotokba. Egyik program sem hosszabb 1-1,5 óránál, de mindkettő nagyobb örömet szerezhet, mint egy másfél órás film az új tévén, vagy egy személytelen vásárlási utalvány.

20+ kisvasút Magyarországon >>

Nagybörzsönyi Erdei Vasút (fotó: Kristóf Eszter)

Bakancslistás pontokat pipálhatunk ki

A legjobb barátod évek óta mondogatja, hogy legszívesebben azonnal elindulna, hogy felfedezze a Balaton-felvidék látnivalóit? Esetleg tudod, hogy anyukád titokban mindig is arra vágyott, hogy hazánk legszebb kastélykertjeiben sétálgasson?

Ajándéktipp: A bakancslistás pontok mögött – szerencsés esetben – sosem tárgyak lapulnak, sokkal inkább olyan élmények, amelyeket nem szeretnénk kihagyni. Böngészd végig a Csodahelyek.hu tavaszi, nyári, őszi és téli bakancslistáját, hátha találsz olyan pontot, amit élményajándék formájában a szeretteidnek adhatsz.

A csodák körülöttünk vannak…

Mi, a Csodahelyek.hu csapata hiszünk abban, hogy az élmények sokkal többet jelentenek a tárgyaknál. Egy mesefigurás játszótér, egy zenélő út, vagy egy kutyás kirándulás a kicsi fehér szőrmók barátunkkal olyan pillanatokkal ajándékoz meg, amelyek ezer tárgynál is többet érnek.

Bár nem a bevásárlóközpontban, de a csodák körülöttünk vannak, csak észre kell vennünk őket. Bízunk benne, hogy ti is így gondoljátok, legyen szó születésnapról, névnapról, vagy akár a karácsonyról.


Képek: Kristóf Eszter, Csodahelyek.hu

Kiemelt kép: pexels.com/yan-krukov

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.