Csodahelyek Karácsonyi Bakancslista – 20+ ünnepi élmény

Winter Wonderland

A forralt bor, a kürtős kalács, a bejgli, a forró tea és a mézeskalács illata biztosan téged is elvarázsol karácsony közeledtével, főleg akkor, ha ezeket a finomságokat egy ünnepi fényekkel díszített karácsonyi vásárban ízlelheted meg. Mi messzebbre merészkedtünk egy kicsit, így elkészült a Csodahelyek Karácsonyi Bakancslista, amely számos olyan élménnyel ajándékoz meg, amitől garantáltan karácsonyi díszbe öltöznek majd a hétköznapok is.

Csodahelyek Karácsonyi Bakancslista – 20+ ünnepi program a családnak

Utazz kisvasúttal, és találkozz a Mikulással!

Minden évben nagy érdeklődés övezi a Mikulásvonatok indulását. A gyerekek a Mikulás mellett krampuszokkal, manókkal és hatalmas mesefigurákkal is találkozhatnak, emellett kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek. Mutatjuk a színes programkínálatot.

Közösségi élmények a Debreceni Adventen

A Debreceni Advent karácsonyi vására 2023. november 25. és december 23. között várja a látogatókat: igazi ünnepi forgatag, vásári fogások, adventi programok, gyerekkuckó és meseváros, karácsonyi hütte és jégpálya szórakoztatja a karácsonyi közönséget.

A belvárosi korzón modern és tradicionális termékek egyaránt várhatóak, hiszen 75 ünnepi hangulatú stand kínálja termékeit, melyek mellett 23 faházban kaphatóak kulináris finomságok.

Hagyd, hogy elvarázsoljon az ünnepi forgatag Szentendrén!

Szentendre varázslatos kis utcái adventkor még varázslatosabbá válnak, az Advent Szentendrén programsorozat 2023. december 2. és 2024. január 7. között csalogat a festők városába.

December 2-án megnyílik a hagyományos adventi vásár a Dumtsa Jenő utcában, az adventi hétvégéken gyertyagyújtásokat rendeznek a Fő téren, az óvodások egy kedves kis programmal, a város kulturális intézményei, üzletei és vendéglátóhelyei pedig színes ünnepi rendezvényekkel készülnek az adventi időszakra.

A karácsonyi vásárban elsősorban szentendrei és környékbeli kézművesek portékái közül válogathatnak a látogatók.

Ne hagyd ki az adventi vásárt a Bazilikánál!

Meghitt adventi hangulat, az ünnepi időszak illatai, ízei, fényei és szívet-lelket melengető pillanatai – 2023-ban újra várja látogatóit a harmadjára is Európa legjobb karácsonyi vásárának választott Advent Bazilika.

12 méteres karácsonyfa, fényfestés, szelfipont, jégpálya, valamint közel 120 minőségi kézműves és gasztronómia kiállító fogadja az ünnepelni vágyókat Budapesten, a Szent István-bazilika előtti téren 2023 november 17. – 2024. január 1. között. Egy karácsonyi bakancslista ezzel a vásárral lesz igazán teljes.

Lumina Christmas Budapest – Lépj be a fények birodalmába!

A Lumina Park egy varázslatos park, mesebeli világában a fény és hangjáték lenyűgözi a felnőtteket és gyerekeket egyaránt. Idén a Lumina Park mellett a Lumina Christmas Budapest is tárt karokkal vár.

Alig várod a karácsonyt? Szívesen részt vennél egy multimédiás sétán millió karácsonyi fényben? Fedezd fel a Karácsonyi Lumina Parkot a budapesti Római strand területén!

Karácsonyi zenélő fákkal és jégpályával nyit az Esztergomi Adventi Vásár

December 1-jén nyitja meg kapuit az Esztergomi Adventi Vásár, ahol a korábbi évek megszokott helyszínéhez – a Széchenyi térhez – a Simor János sétálóutca is csatlakozik, így valódi adventi városi körséta fogad a történelmi belvárosban.

Az idei évben a megszokott látványos kültéri installációk, és a teljes belvárost körbeölelő fényfüzérek mellett újdonsággal is készülnek: adventi zenefákkal fogadnak, amelyekben – a 80-as évektől napjainkig – a legnépszerűbb karácsonyi dalokat hallgathatjuk meg. December 1-től január 7-ig pedig a Széchenyi téren közel félezer négyzetméteres műjégpályával és kölcsönzővel várnak minden nap.

Sőt, egy interaktív séta során megelevenedik a történelem, a Babits házaspár korhű jelmezben várja a látogatókat, hogy egy közös karácsonyi kirándulást tegyenek Esztergom legszebb utcáin.

Vidd el a csemetéket a szegedi óriáskerékhez!

A hagyományoknak megfelelően az első adventi vasárnap előtt, december 1-jén indul a Szegedi Karácsonyi Hetek, az adventi készülődés időszaka. A központi helyszín idén is a Dóm tér lesz, ahol minden korosztály megtalálja majd a kedvenc programját.

Az ötven méteres óriáskerékből páratlan kilátás nyílik az ünnepi fényekben pompázó Dóm térre és a belvárosra. Idén is lesz szalmalabirintus és kölyökkuckó a gyerekeknek, akik körhintázhatnak, de akár felülhetnek kedvenc pónilovukra is.

Két új látványelemmel, egy gömb, valamint egy szív alakú világító szelfiponttal egészül ki a Dóm tér, de a Klauzál téren és a Dugonics téren is lehet majd forralt borozni.

Advent a veszprémi Óvárosi Piacon

Advent minden vasárnapján fények, kürtőskalács illat, finom falatok, forralt bor, programok, termelői és kézműves portékák várnak Veszprémben, az Óvárosi Piacon.

November 27-től minden advent vasárnap 9-17.00 óra között a karácsonyi hangolódásé lesz a főszerep.

Fényfestés és mesevásár a pécsi Adventen

2023-ban is ünnepi hangulattal és számtalan kikapcsolódási lehetőséggel startol a Pécsi Advent, immáron 12. alkalommal. December 1-től megújult programokkal és új helyszínekkel várják az érdeklődő vendégeket egészen december 24-ig.

A Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásáron több mint húsz vendéglátó egység és harmincnál is több kézműves árus portékáiból válogathatunk.

A Dzsámi animált, ünnepi fényfestése idén sem maradhat el, hétvégente az Adventi Épületfestő Gyerekrajz Pályázat legszebb alkotásai láthatók a homlokzaton.

Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Az Egri Advent a karácsonyi bakancslista csodáival vár

Az Eger Advent az egyik legjobb választás az ünnepi készülődésre. Látványos fényattrakciók, kivilágított egri vár, igényes zenei programok, Varázslatos Jégpalota, gasztro-örömök és kézműves vásár teszi különlegesebbé Egerben az adventi időszakot 2023.11.25. – 2023.12.24. között.

Idén is lesz pici mozdony a Vörösmarty téren

A Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár 2023. november 17. és december 31. között kerül megrendezésre a fővárosban. Budapest egyik legszebb karácsonyi vásárán kulturális újdonságokkal, varázslatos kézműves termékekkel, gasztronómiai finomságokkal, megújult programokkal, egy monumentális karácsonyfával és igazi karácsonyi hangulattal várják a látogatókat a város szívében.

A vásár egyik fő attrakciója az ingyenesen igénybe vehető, gyermekek számára készített pici mozdony.

Február végéig vár a Csepeli Jégpark

Az ország egyik legkülönlegesebb jégpályája a Csepeli Jégpark. A több mint 2000 m²-es fantasztikus panorámájú pálya egy 800 m²-es, egy kisebb 300 m²-es és egy 200 m²-es tanuló pályából áll amiket 250 méternyi jégfolyosó köt össze.

A téli sport szerelmeseit a jeges élmények mellett különleges gasztronómiai élmények várják több mint két hónapon át.

Toronykilátó és karácsonyi vásár Nyíregyházán

Nyíregyháza különleges adventi vására november 25-én kezdődik, az első adventi gyertyát pedig december 3-án gyújtják meg. A karácsonyi fényeket a római katolikus templom tornyából is megcsodálhatjuk, a bátrabbak pedig a különleges élményt nyújtó óriáskereket is kipróbálhatják.

A belvárosban felállítják a faházakat is, melyek kézműves portékákkal, kürtőskaláccsal, lepénnyel, halászlével, valamint díjnyertes pálinkákkal, és forralt borral csalogatnak.

A Kossuth tér színpadán december 3. és 31. között színes programkínálat teremt karácsonyváró hangulatot.

Fedezd fel a győri mesevilágot!

A karácsonyt megelőző ünnepkör meghatározó eleme az Advent Győrben programsorozat. 2023. december 1-től december 23-ig az utcákat átszövő fényfűzérek és díszek, és az édes illatok melegséggel töltik el a belvárosba látogatók lelkét.

A Széchenyi tér adventi mesevilággá változik, a környék épületeinek megfestésével és a Bencés Rendház falára vetített kisfilmmel új arcot kap a tér. A kézművesvásár 24 pavilonnal várja azokat, akik minőségi, hazai portékát szeretnének emlékül, vagy akár ajándékba haza vinni.

Fotó: Kristóf Eszter

Keresd fel a mézeskalács falut Geresdlakon!

Idén is megtekintheted a legendás karácsonyi mézeskalács falut, amely az egész országban híres illatozó házairól.

Érdekesség: 2022-ben a 100 épület 70 kg liszt, 30 kg porcukor, 7 l méz, 300 tojás, 20 csomag fahéj, 10 kg margarin és fél kg szódabikarbóna felhasználásával készült el.

Élvezd a karácsonyi hangulatot a szentendrei Hubay Házban!

A szentendrei Hubay Ház Karácsony Kiállítás és Üzlet télen-nyáron várja azokat, akik mindig kaphatóak egy kis karácsonyi vásárlásra.

A múzeumban igazi régi karácsonyi ereklyékre bukkanhatunk, ezek a képeslapok, és dekorációk a régi karácsonyok emlékeit idézik fel bennünk. Az üzletben pedig álomszép karácsonyi dísztárgyakat vásárolhatunk az otthoni dekorálásához.

Nézd meg a Royal Ballet: A diótörő című előadását a Várkert moziban!

A Royal Ballet ragyogó A diótörő produkcióját Peter Wright alkotta meg 1984-ben Lev Ivanov eredeti koreográfiája alapján, amely azóta is Európa-szerte a legkedveltebb balett-előadások egyike.

Csajkovszkij tündöklő muzsikája, a káprázatos jelmezek és díszletek és a Royal Ballet magával ragadó tánca minden korosztály számára igazi karácsonyi élménnyé teszik az előadást. Egy igazi klasszikus, kihagyhatatlan alapmű a karácsonyi időszakban a család apraja-nagyjának.

Keresd fel a bámulatos Karácsonyházat Gödöllőn!

A gödöllői karácsonyház körül hangulatos bódék várnak sült gesztenyével, forró kávéval, és egy varázslatos körhintával, míg a Karácsonyház igazi ünnepet varázsol neked.

A bolt polcain több száz apró dísz vár arra, hogy kiválaszd magadnak, ezenkívül a hatalmas téli terepasztal is elképesztő látvány. Ha egyszer ellátogatsz a Karácsonyházba, többé haza sem akarsz majd menni.

Teszteld a csúszka koripályát Vácon!

November végétől a váci Főtér karácsonyi díszbe öltözik, az Adventus Domini óriás karácsonyfával, adventi kisvonattal, koncertekkel, gyermekprogramokkal és természetesen forralt borral, téli finomságokkal várja a város apraja-nagyját 2023. november 25. és 2024. január 7. között.

Az idei karácsonyi vásár újdonsága a környezetbarát csúszka koripálya a főtéri Konstantin kertben.

Ismerd meg a Green Market Karácsonyi Vásárt

Hangolódj a karácsonyra, élvezd a kreativitás és közösség varázsát a Green Market Karácsonyi Vásáron. A vásár november 25-től, négy hétvégén keresztül rengeteg programmal csalogatja a kicsiket és nagyokat a Klauzál téri Vásárcsarnokba.

Barangold be a Winter Wonderland birodalmát!

A Budapest feletti tetőkerten ismét megnyitja kapuit a nagyszerű programokat felvonultató téli csodavilág, a Winter Wonderland.

Lesz körhinta, koripálya, fűtött sátor, izgalmas adventi programok és persze a finomabbnál finomabb karácsonyi ételek és italok sem maradhatnak el. A forró csoki, forralt bor és kürtőskalács illatban úszó téli Westend Tetőkert november 17. péntektől egészen év végéig várja az érdeklődőket és a kikapcsolódni vágyókat.

Fotó: Winter Wonderland

Szervezz családi programot a Városligeti Műjégpályán!

A 12.000 négyzetméteres Városligeti Műjégpálya Budapest legszebb jégpályája, amely tárt karokkal vár, akár sportolnál, akár csak kikapcsolódásra vágysz a családdal az adventi időszakban. Az aktuális programokért érdemes figyelni a Műjégpálya Facebook oldalát.

Ajándékozz élményt karácsonykor!

Mi, a Csodahelyek.hu csapata hiszünk abban, hogy az élmények sokkal többet jelentenek a tárgyaknál. Egy mesefigurás játszótér, egy zenélő út, vagy egy kutyás kirándulás a kicsi fehér szőrmók barátunkkal olyan pillanatokkal ajándékoz meg, amelyek ezer tárgynál is többet érnek.

A karácsonyi bakancslista utolsó pontja tehát nem lehet más, mint a közösen eltöltött idő élménye. Ugye ezt semmi pénzért nem hagynád ki?


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Kiemelt kép: Winter Wonderland, Budapest

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.