10 mesés téli kirándulóhely, ami elvarázsol az Instagramon (is)

téli kirándulóhely

Nem szívesen mozdulsz ki a fűtött szobából, mert esik kint a hó? Pedig ez éppen elég ok arra, hogy feltérképezd, mennyi izgalmas téli kirándulóhely rejzőzik a lakóhelyed környékén. Kapj fel egy vízálló bakancsot, egy meleg kabátot, és máris kezdődhet a havas téli kaland. A kedvenc kirándulóhelyeink az Instagramon is hódítanak.

10 mesés téli kirándulóhely Magyarországon

Esztergom

Esztergom az egyik kedvenc városunk, mert minden évszakban igazi csodahelyekkel ajándékoz meg.

A Dunakanyar ékköve soha nem hagy unatkozni, a havas panoráma kedvéért a leghidegebb napokon is érdemes felkeresni. Csodás téli kirándulóhely!

Olvass tovább Esztergom látnivalóiról >>

Hollókő

A Cserhát hegyei között rejtőzik Hollókő, Magyarország egyetlen olyan faluja, amely szerepel az UNESCO világörökség listáján.

A Hollókő-Ófaluban kialakított skanzen nincs híján látnivalóknak, a házak egy részében kézműves műhelyek és múzeumok kaptak helyet.

Még több tudnivaló Hollókőről >>

Lillafüred

A Szinva és a Garadna patakok találkozásánál terül el Lillafüred, aminek feltétlenül ott a helye a hazai bakancslistánkon.

Télen is érdemes egy kirándulást szervezni ide, a Bükk mélyébe, Lillafüred garantáltan megdobogtatja majd a szívünket.

Top 10 látnivaló Lillafüreden >>

Kékestető

Kékestető Gyöngyös város egyik településrésze, itt található az ország legmagasabb pontja, a Kékes, amely az egyik legnépszerűbb úti cél hazánkban.

A magaslati gyógyhely különleges klímája és a számtalan túraútvonal kedvéért a hegycsúcsra és a környékre minden évszakban több száz turista érkezik.

Nézd meg, milyen programok várnak Kékestetőn >>

Dobogókő

Dobogókő, a Visegrádi-hegység 700 méteres csúcsa sokkal több, mint egy hegytető: az egyik legnépszerűbb hazai kirándulóhely, gyógyító- és vallási zarándokhely, a hazai kirándulástörténet meghatározó helyszíne.

A Rezső-kilátó, a Thirring-körút és a Zsivány-sziklák közelében még akár a téli napokon is tehetsz egy könnyű sétát.

Csodahelyek és kirándulóhely Dobogókő környékén >>

Füzérradvány

Az újjászületett füzérradványi Károlyi-kastély interaktív kiállítással, a tízezer négyzetméteres kastélypark sétányokkal, hidakkal, és tulipánfákkal várja az érdeklődőket.

A kastély természetesen a téli napokon is nyitva tart, keddtől vasárnapig 10-17 óráig.

Olvass tovább a füzérradványi Károlyi-kastélyról >>

Budapest

Budapesten és a Budai-hegységben rengeteg téli kirándulóhely rejtőzik, amit érdemes felkeresni térdig érő hóban is.

Ha a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút környékén kirándulnál, érdemes útba ejteni a Budakeszi Vadasparkot, a Tündér-sziklát és az alatta húzódó Báthori-barlangot, az Erzsébet-kilátót, valamint a Kaán Károly- és Makovecz Imre-kilátó tetejéről is megcsodalhatod a tájat.

Fedezd fel a Budai-hegység legszebb túraútvonalait >>

Szilvásvárad

Az Északi-Bükk minden évszakban mesés látnivalókat tartogat, Szilvásvárad Lillafüred mellett az egyik legismertebb bükki kirándulóhely.

A Szalajka-völgyben rejtőzködő Fátyol-vízesésre, Szikla-forrásra és a Sipovics tengerszemre télen is számíthatsz, szépségükkel garantáltan levesznek a lábadról.

Nézd meg, milyen látnivalókat tartogat Szilvásvárad >>

Boldogkőváralja

A Zempléni-hegység bővelkedik csodás várakban, az egyik legszebb közülük Boldogkő vára, amelyet a legenda szerint tündérek laktak.

A Palotarészben címer- és zászlókiállítás, börtön- és kínzókamra, illetve ólomkatona-gyűjtemény látható, sőt egy középkori étterem is helyet kapott a vár falai között.

Hasznos tippek és tudnivalók Boldogkő váráról >>

Bakonybél

Bakonybél népszerűsége évről évre egyre csak nő. A bájos kis településtől 1 km-re fekvő kedvelt kirándulóhelyen egy megkapó szépségű kis tó, a tavat tápláló Borostyán-kút és egy kápolna található, amely a bakonybéli monostor híres lakójának, Szent Gellértnek állít emléket.

Megnézem, merre érdemes túrázni a Bakonyban >>

Még több téli kirándulóhely hazánkban

10 mesebeli vendégház őszi-téli pihenéshez

Kedvet kaptál a téli kikapcsolódáshoz? Foglalj szállást egy hangulatos vendégházba, és élvezd a téli panorámát, a kályha melegét, és a szeretteid társaságát!


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.