Városnézés télen: 5 város, ami legyen rajta az idei bakancslistádon

Városnézés télen

Ki mondta, hogy hazánk legszebb városainak felfedezése csak nyáron tartogat élményeket? A városnézés télen is hangulatos program, főleg akkor, ha nem hagyod, hogy a hideg idő elvegye a kedved a kalandoktól. Mutatjuk, melyik az az 5 város, amely a fagyos időben is elvarázsol, ráadásul rövid sétával is elérhetőek a legkülönlegesebb látnivalók.

Városnézés télen – 5 város, amit muszáj télen is látnod

Fedezd fel Pécs belvárosát és természeti kincseit!

Aki egyszer megszereti Pécs városának mediterrán hangulatát, természeti kincseit és történelmi értékeit, az biztosan nem mond nemet egy ajánlatra, ami egy pécsi városnézés télen. A belvárosban található terek hangulatos kávézókkal és cukrászdákkal várnak, ha betérnél valahova melegedni egy-egy helyszín felkeresése közben.

A Dzsámi és a Bazilika éppúgy bakancslistás látnivalók a városban, mint az Ókeresztény Sírkamra, a Zsolnay-negyed és a Barbakán bástya, ám nem szabad megfeledkezni a kevésbé ismert látnivalókról sem. A legendás lakatfal, és a Misina tetején álló panorámás tv-torony egészen biztosan levesz a lábadról. Ha csemetékkel utazol, a gyerekek élezni fogják a Pécsi Állatkertben tett sétát is.

A Pintér-kert Arborétum, a Tettyei romok, a Balázs pihenő és a Pécsi Havas Boldogasszony Kápolna is kerüljön fel a pécsi városnézős listádra!

Hogyan töltsünk el 3 napot Pécsen?

Debrecen számos különleges meglepetést tartogat!

Ha nem jártál még Debrecenben télen, itt az ideje, hogy bepótold a lemaradást. Ez a város hihetetlenül pezseg télen-nyáron, ráadásul szinte minden elérhető rövid séta keretében, amit érdemes megnézned. Sőt, még Szabó Magda szobrával is készíthetsz közös képet.

A belvárosban a legismertebb épület természetesen a Nagytemplom, ám ne feledd, hogy a Református Kollégium Nagykönyvtára, az Oratórium, és a Déri Múzeum is kihagyhatatlan látnivaló. Igen, még akkor is, ha a program egy városnézés télen, hiszen ezeken a helyeken egy picit felmelegedhetnek majd az ujjaid, miközben lenyűgöző értékekkel találkozol.

Tipp! Pattanj fel a villamosra, és nézd meg a Nagyerdei parkban a Nagyerdei Víztornyot, és a Békás-tó partját! A rövid séta során felfedezheted a Nagyerdei park legszebb látnivalóit.

Irány Székesfehérvár, a királyok városa!

A város több szempontból is kiváló úti cél, hiszen történelmi kincsek nyomába eredhetsz, számos múzeum vár, ráadásul romantikus programot is szervezhetsz.

A Székesfehérvári Egyházmegyei Látogatóközpont, és a Koronázó Bazilika Romkertje mellett mindenképpen keresd fel a belvárosban az Országalmát, illetve a Püspöki Palota, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum és a Városháza épületét is. A Bory-vár és a Gorsium Régészeti Park bakancslistás helyek Székesfehérváron és környékén.

A Hetedhét játékmúzeum és a Fekete Sas Patikamúzeum mellett még számos múzeummal és szoborral vár a város. Kati néni bronzszobrát feltétlenül keresd fel, állítólag szerencsét hoz!

Fotó: Békési József

Látogass el Veszprémbe, a királynék városába!

Ha felfedezted a királyok városát, nem hagyhatod ki a királynék városát sem a téli kirándulós helyek sorából. A városnézés télen is remek ötlet Veszprémben, annál is inkább, mert gyalogosan minden könnyedén elérhető a legközelebbi parkolóktól.

A Várhegy és Veszprém vára kihagyhatatlan látnivaló. A Várhegyen található a Hősök kapuja, a Szent Mihály Székesegyház, az Érseki Palota, a Szentháromság szobor, a Szent György kápolna, és Szent István és Boldog Gizella szobra. A Várhegyről érdemes átsétálni a Szent Benedek-hegyre a Benedeki-hegyi kereszthez is.

A Gizella királyné-kilátó, a Szent Miklós-szeg és a Tűztorony felfedezése mellett a Veszprémi Állatkertnek is bele kell férnie a programba.

Fotó: Lőrincz Linda

Városnézés télen – Győr tárt karokkal vár!

Győrben a városnézés télen beleférhet akár egyetlen napba, de egy egész hétvégébe is, a választás rajtad áll. A városban kötelező látnivaló a Széchenyi tér és a Díszkapu tér, ahogyan a Nagyboldogasszony-bazilika, a Püspökvár Toronykilátója, és a Szent László Látogatóközpont is.

A kevésbé szeles téli napokon érdemes egy sétát tenni a Bécsi kapu tértől a Dunakapu térig a folyóparton, útközben a Rába-hídon is átkelhetsz a Radó-szigetre.

Gyerekekkel utazol? A Xantus János Állatkert mindenképpen férjen bele a programba, a Zoo Győr nem okoz majd csalódást!

Ugye most már te is úgy gondolod, hogy a városnézés télen is jó ötletnek tűnik? Ne feledd, a csodák körülöttünk vannak, csak észre kell vennünk őket – télen is!


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Borítókép: Csodahelyek.hu

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.