Varázslatos téli mesevilág a Mini Magyarország Makettpark épületei között

Mini Magyarország Makettpark

Ha jártál már Szarvason, akkor biztosan közelebbről is megismerkedtél a Mini Magyarország Makettpark közel száz híres magyar, és egykori történelmi magyarországi épület miniatűr másával. Hazánk egyetlen interaktív makettparkjában speciális technológiával készült makettek fogadnak. Az élmény magáért beszél, ráadásul most olyan havas képek készültek a makettparkról, amelyek egy varázslatos téli mesevilágba kalauzolnak el.

Milyen élményeket tartogat a Mini Magyarország Makettpark?

A makettpark felkeresése kihagyhatatlan program egy szarvasi kiruccanás során, annál is inkább, mert az épület, vasút- és hajómakettek minden apró részletükben hasonlítanak az eredeti építményekhez. A balatoni vitorlások, a vonatok, és a várak a gyerekek és felnőttek nagy kedvencei, annál is inkább, mert bátran követhetik a vonatok útját a park egész területén.

A gombnyomásra megszólaló épületek között a szellemjárta Bajmóc vára az egyik legérdekesebb látványosság. Ehhez a várhoz egy legenda is kapcsolódik, a történet szerint a várban egy fekete hölgy kísért.

Az épületek, vonatok, hidak és más makettek mellett mindenhol egy-egy tábla vár, ezen érdekességeket olvashatsz az adott látnivalóval kapcsolatban.

Kép: Mini Magyarország Makettpark

Mesebeli havas képekkel csalogat a makettpark

A következő fotókon olyan arcukat mutatják a makettpark épületei, amellyel csak igen ritkán találkozhatsz. A havas tájat és az épületeket csodálva szinte észre sem veszed, hogy nem a valós méretű várak, vonatállomások és más építmények között kalandozol.

A makettpark mellett fekszik a Szarvasi Arborétum, más néven „Pepi-kert”. Az arborétumban közel 1600 fa- és cserjefaj, kb. 250 lágyszárú növényfaj, és négy gyűjtemény (a “Pepi-kert”, a Mitrowssky-kert, a Parkerdő és az ún. “Konyhakerti” rész várja a látogatókat.  

Hasznos információk

Elérhetőség

Cím: 5540 Szarvas, I. Külkerület 9.
Tel.: +36 66 312 344
E-mail: info@minimagyarorszag.hu

Weboldal: minimagyarorszag.hu

Nyitva tartás

A Mini Magyarország minden nap reggel 8:00-tól sötétedésig látogatható, a jegykiadás 18:00 óráig történik.

Az időjárási viszonyok miatt előfordulhat, hogy a vonat modellek nem üzemelnek, a szokásos téli átalakítási, felújítási és restaurálási munkák miatt néhány makett időszakosan nem látható.

A Mini Magyarország makettpark és a Szarvasi Arborétum védettségi igazolvány nélkül is látogatható. (2022.01.11.)

Belépőjegyek

Felnőtt belépőjegy (2022 január): 1800 Ft

Gyermek, diák és nyugdíjas belépőjegy (2022 január): 1200 Ft

Megközelítés

Szarvas autóval, busszal és vonattal is megközelíthető. Az autóval érkezők a 44-es főút mezőtúri leágazásánál elkanyarodva juthatnak el a makettparkhoz.

Szállást keresel a közelben?

Itt tudsz nézelődni >>


Képek: Mini Magyarország Makettpark

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.