7 kilátó a téli panoráma szerelmeseinek – Könnyű sétával!

Könnyen megközelíthető kirándulóhelyet keresel, hogy a téli hidegben ne kelljen sokat fagyoskodni, mégis hangulatos élményeket gyűjthess? Az alábbi 7 kilátó a téli panoráma szerelmeseinek kiváló úti cél, annál is inkább, mert csupán néhány percet kell sétálni hozzájuk, így kisebb gyerekekkel is remek program.

7 kilátó a téli panoráma szerelmeseinek – Könnyű sétával!

Bence-hegyi kilátó – Lesd meg Velence panorámáját!

A Velencei-tó népszerű kilátója 360 fokos körpanorámával ajándékoz meg, ha úgy döntesz, hogy megmászod a 20 méter magas kilátó 118 lépcsőfokát. Az építmény tetejéről láthatod a Velencei-tavat, a Budai-hegységet, a Templom-hegyet, illetve a Vértes és a Bakony vonulatait. Varázslatos a téli panoráma, ne hagyd ki!

Hogyan közelítheted meg a kilátót? A Bence-hegyi kilátó parkolóját a Nadapi út – Panoráma út – Mély út útvonalon lehet megközelíteni, innen csupán 5 perc gyalogosan az emelvény.

téli panoráma

Irány Dobogókő, várnak a környék túraútvonalai

A Visegrádi-hegység 700 méteres csúcsa az egyik legnépszerűbb hazai kirándulóhely. Akár családdal, akár barátokkal keresed fel, hangulatos túraútvonalakon, és körutakon kirándulhatsz, ráadásul a téli panoráma megcsodálása után a menedékházban felmelegedhetsz a forró teának, és a bográcsos ételeknek köszönhetően.

Hogyan közelítheted meg Dobogókőt? Budapest felől a 11-es úton, Pomáz-Pilisszentkereszt útvonalon egészen a hegytetőig haladhatsz, ott fizetős parkolóban lehet parkolni. Buszok Pomázról indulnak (menetrend ITT).

Bél Mátyás-kilátó – Téli panoráma Balatongyörökön

A Bél Mátyás-kilátó a 221 méter magas Garga-hegy tetején található, a háromszintes építmény tetejéről páratlan panoráma nyílik a Balatonra, a Keszthelyi-hegységre és a tanúhegyekre.

Hogyan közelítheted meg a kilátót? A Bél Mátyás-kilátó a Boroszlán tanösvény egyik állomása, ám ha a hidegebb napokon nem szeretnéd végigjárni a tanösvényt, a Bélapi pihenőtől is felsétálhatsz a kilátóhoz kb. 10-15 perc alatt.

Bél Mátyás-kilátó, Balatongyörök

Kéz-kilátó – Felsőtold rendhagyó kirándulóhelye

A Kéz-kilátót a Farkaskút-völgyben építették meg, nevét arról kapta, hogy egy hatalmas kezet formáz meg. A kilátóteraszról rálátni a környező völgyre, illetve a Cserhát dombjaira is.

Merre található a kilátó? A kilátó Felsőtold és Hollókő között fekszik, a Hollókői vár ingyenes parkolójából a kék túrajelzés vonalán, Felsőtold irányából szintén a kék jelzés vonalán juthatsz a kilátóhoz.

kéz kilátó
Kép: Hatvani Anikó

Kós Károly-kilátó – Élvezd Zebegény panorámáját!

A Kós Károly-kilátó különlegessége, hogy egyszerre ajándékoz meg Zebegény dunai panorámájával, és friss erdei levegővel, ráadásul a település éttermeiben és cukrászdáiban finom falatok és forró italok várnak a téli kirándulás végén.

Hogyan közelítheted meg a kilátót? Az építmény a község központjából csupán 15 perces sétára található. A Malom-völgyi patakon átkelve a Szent István út melletti ösvény lépcsőit megmászva érhetsz fel az emelvényhez.

Guckler Károly-kilátó – Budapest népszerű kilátója

A nyolcszög alakú Guckler Károly-kilátó geometriai formákból épült fel a Hármashatár-hegy tetején, ahonnan 360 fokos kilátás nyílik Budapest hídjaira, a Dunára, az Erzsébet-kilátóra, a Budai várra, a Pilis-Visegrádi-hegységre, és a Börzsönyre. A kilátószint csupán 4 méter magasan található, de a nyári és téli panoráma is páratlan.

Hogyan közelítheted meg a kilátót? A Hármashatár-hegy és a kilátó a Kolosy tér felől a Szépvölgyi út – Hármashatárhegyi út útvonalon haladva közelíthető meg autóval. 65-ös busszal a Szépvölgyi dűlőig kell utazni, innen 1,6 km a kilátó gyalogosan.

Zsitvay-kilátó – Téli panoráma Visegrád büszke bástyájából

A Zsitvay-kilátó Visegrád különleges kilátója, annál is inkább, mert magasabban fekszik, mint a Fellegvár. Az építmény tetejéről jól láthatóak a közeli hegyek, a Szentendrei-sziget, és a Helemba-sziget is. A 378 méter magas Nagyvillám tetején a gyerekek is élvezik a kilátó lépcsőinek megmászását.

Hogyan közelíthető meg a kilátó? A bástyára emlékeztető kilátó eléréséhez a 11-es út – Rév utca – Nagy Lajos utca – Mátyás király utca – Panoráma utca útvonalon kell haladni. A bobpálya melletti fizetős parkolónál hagyhatod az autót, onnan kb. 6-8 perc gyalogosan az építmény.

Kirándulás a Zsitvay-kilátó környékén – Élmények Visegrád ajánlásával

Borítókép: Kuzmits Viktória


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.