5+1 őszi/téli program Visegrádon, hogy a hideg napokon se unatkozz

Mi a közös Mátyás királyban, a pisztrángokban és az alpesi bobozásban? Természetesen Visegrád, az élő középkor városa, amely sokkal több látnivalóval és élménnyel vár bennünket, mint azt gondolnánk. Mutatjuk, melyik az az 5+1 őszi/téli program Visegrádon, ami a hideg napokon sem hagy unatkozni.

5+1 őszi/téli program Visegrádon

Visegrád az egyik kedvenc városunk, a legkisebb túlzás nélkül állíthatjuk, hogy olyan színes programkínálattal várja a helyieket és a turistákat egyaránt, hogy minden évszakban számos élménnyel gazdagodhatunk.

Tudni szeretnétek, milyen gyermekbarát látnivaló, kutyabarát kirándulóhely, kulináris kaland vár rátok, ami igazi bakancslistás téli program Visegrádon? Tartsatok velünk, máris mutatjuk.

Visegrádi Királyi Palota

Bár sokan úgy tudják, hogy Visegrád egyetlen történelmi jelentőségű nevezetessége a híres Fellegvár, a városban található még a Királyi Palota, valamint a Salamon-torony (azaz az Alsóvár) és a Vízibástya, utóbbi kettő a várral együtt a visegrádi erődrendszer 3 részét alkotják.

A Salamon-torony ugyan október 1. és április 30. között zárva tart, a Királyi Palota télen is nyitva van, és számos érdekességgel várja a látogatókat.

Tovább a Salamon-toronyhoz >>

Tudtátok például, hogy:

  • nem Hunyadi Mátyás, hanem Károly Róbert uralkodásának idejére tehető a palota építésének kezdete?
  • bizonyíthatóan ezen az épületen jelent meg először Európában a reneszánsz stílus?
  • a palota egyik legkülönlegesebb látnivalója a Herkules-kút rekonstrukciója, amelynek legfontosabb díszítőelemei Hunyadi Mátyás címerei, valamint Herkules Dalmata által elképzelt gyermekkori alakja?
  • a Herkules-kút képe díszíti az 1000 forintos bankjegy hátoldalát?

A Királyi Palota felkeresése remek őszi/téli program Visegrádon azoknak, akik érdeklődnek a város történelme, legendái és nevezetes épületei iránt.

A Királyi Palotához hasonlóan a Fellegvár is nyitva tart télen, a várban, amely 333 méter magasból tekint le Visegrádra, középkori fegyvertörténeti kiállítás, panoptikum és vártörténeti kiállítás vár bennünket.

Látni szeretnétek a Dunakanyar téli arcát? Sétáljatok egyet a várban, a kilátópontokon csodaszép dunai panoráma fogad!

Megnézem a Fellegvárat >>

Kalandos alpesi élmények

Visegrádon a bobozás az egyik legizgalmasabb program, és szerencsére erről a téli napokon sem kell lemondani. A nyári bobot csak száraz időben használhatjátok, de az alpesi bob még esős időben is bátran tesztelhető (ekkor egy felszerelhető búra kerül a bob fölé).

Visszatérő vendégek vagyunk a bobpályán, kipróbáltuk már hóesés közben és nyári kánikulában is a csúszást, és mindkettőt nagyon élveztük. Jó szívvel ajánljuk nektek is a programot.

Kíváncsiak vagytok a számokra?

A felvonó hossza 250 méter, a pálya tetejére 3-4 perc alatt lehet felérni. A lesikló hossz 700 méter, 10-12 kanyar gondoskodik az izgalmakról. A pálya teteje és alja között a szintkülönbség 35 méter, a csúszásról pedig pályafotó is készül, amit megvásárolhattok emlékbe, hogy a hideg téli estéken felidézhessétek az élményt a fotónak köszönhetően.

Tipp: A bobpályától mindössze 5 perc gyalogosan a Zsitvay-kilátó, a Nagy-Villám tetején álló kilátó télen is nyitva tart.

Apátkúti-völgy és a Bertényi Miklós Füvészkert

Ha az Apátkúti-patak völgyében sétáltok, azt tapasztaljátok majd, hogy szinte megáll körülöttetek az idő. A völgy természeti kincseinek közelében biztosan felteszitek magatoknak a kérdést, hogy miért nem jártatok még itt, vagy miért nem jöttök gyakrabban.

A halastó, az Ördögmalom-vízesés, a kiapadt Magda-forrás melletti sziklák, a Telgárthy-rét, és a Kaán-forrás egytől egyig közel kerül majd a szívetekhez – minden évszakban.

A Bertényi Miklós Füvészkertben tavasszal az ébredő természetben, nyáron a hűsítő levegőben, ősszel a színes levelekben, míg télen a deres/havas növényekben gyönyörködhettek.

A füvészkert bejárata a Telgárthy-rét melletti játszótértől 2 perc sétára található, belépőjegyet az Ördögmalom étteremnél lehet vásárolni.

Ennél egy jó pisztrángot?

Örömmel ennétek egy jó mandulás, fokhagymás, vagy éppen erdei gombás pisztrángot? Az Apátkúti-völgy mélyén rejtőznek a Visegrádi Pisztrángos Tavak, ahol szervezett keretek között horgászásra is van lehetőség.

Ha jelzitek, hogy kipróbálnátok a pisztránghorgászatot, kaptok egy pecabotot, és már semmi nem tart vissza attól, hogy kifogjátok a halat, amit a közeli Ördögmalom étteremben elkészítenek majd nektek.

Ugye nem hangzik túl bonyolultan? Ez azért van, mert hamar kiderül, hogy nem kell nagy horgásztehetségnek lenni ahhoz, hogy sikerélménnyel záruljon a kísérletezés.

Ahol elvarázsol a Dunakanyar panorámája

A visegrádi vártól mindössze 1-2 perces útra található az a kilátópont, amelyet a helyiek panoráma kilátó néven emlegetnek.

A szerpentines Panoráma út mellett elhelyezett padokról bámulatos kilátás nyílik a Dunakanyarra. Olyan téli program Visegrádon, ami a leghidegebb napokon is feltölt energiával.

#visegrád képek a Csodahelyek Magyarországon Facebook csoportban >>

Még több téli program Visegrádon

Visegrád kiemelkedően izgalmas város abban a tekintetben (is), hogy a térség városaihoz képest sokkal több kirándulóhelyet tartogat. Egy rövidebb-hosszabb túra remek téli program Visegrádon, ha jól választjátok meg az útvonalat.

A Sibrik-domb, a Szent Mihály erdei kápolna, a Mogyoró-hegy, a Viktorin-sétány, és a Fekete-hegy körsétaút remek választás akár kisebb gyerekekkel és kutyával is.

Szállástipp: Pihenj egy „zöld” szállodában!

Visegrád összesen 1400 darab négycsillagos szállodai ágy van, mi a 4*superior minősítésű Royal Club Hotelben pihentünk, ami külön élmény volt, hiszen a hotel kiemelten figyel a környezettudatosságra. 2020 szeptemberétől minden közvetlen foglalás után egy új fát ültetnek. Számításaik szerint ezzel évente körülbelül 5000 db fa telepítését segíthetik elő.

A szobák nagy alapterülete és a wellness részleg szolgáltatásai egyértelműen a vendégek kényelmét szolgálják, a kedvencünk a Kneipp-taposómedence, a melegvizes hidromasszázs medence, az infraszauna és az igen tempós vízi torna volt.

Érdekesség: A hotelszobák, a folyosók és a közös terek falait hatalmas Visegrád-fotók díszítik, így ha ki sem mozdultok a hotelből, akkor is megismerhetitek a város rejtett látnivalóit.

Gyerekbarát szálláshelyet keresel?

Gyermekbarát csodahelyek Magyarországon és Csodaszállások csoportunkban gyakran kerestek olyan hotelt, ahol a csemetékkel jól érezhetitek magatokat.

Ebben a hotelben nemcsak a játszószoba miatt érzik majd jól magukat a gyerekek, hanem a szálláshely animátorának kreativitása miatt is.

Mi csak annyit mondunk: ha a gyerekeket Veres Mónikára bízzátok, kiskecskéket etetnek majd, miután kifáradtak a kézműveskedés, torna, vagy bobozás közben.

Egy visegrádi kirándulás végén már biztosan nem fogtok azon gondolkozni, milyen egy igazán jó téli program Visegrádon. A város azonnal megszeretteti magát veletek, így szinte biztos, hogy időről időre visszatértek majd, hogy újra és újra átéljétek az élményeket.

Képek: Kristóf Eszter


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Élményeinket egy study tour során szereztük, amelyre a Royal Club Hotel Visegrád**** szervezésében került sor.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.