Top 15 hangulatos piknikezőhely a Dunakanyarban

Piknikezőhely a Dunakanyarban

A piknikezés az egyik leghangulatosabb szabadtéri program, hiszen nincs hozzá szükség másra, mint egy plédre, néhány szendvicsre és egy kirándulóhelyre, ahol örömmel falatozunk a családdal vagy a barátokkal. Mutatjuk, melyik az a top 15 hangulatos piknikezőhely a Dunakanyarban, ami nem maradhat le a Csodahelyek.hu piknikezős bakancslistájáról.

Top 15 piknikezőhely a Dunakanyarban

Dobogókő

Ha már jártál Dobogókőn, akkor biztosan tudod, hogy ez az egyik legnépszerűbb kirándulóhely a térségben. A Báró Eötvös Lóránd Menedékház előtti kis parkban padok, asztalok és tűzrakóhelyek várnak, de bőven akad füves rész is, ahova leteríthetsz egy plédet.

Ha kirándulnál is a környéken, a közeli Zsivány-szikláknál és a Thirring-körúton is találsz olyan állomást, ami tökéletesen megfelel a piknikezéshez.

Szent-kút, Pilisszentkereszt

Szent-kútra egy Makovecz-túra keretében bukkantunk rá, az erdei környezetben kialakított, szépen karbantartott forrás és kegyhely népszerű pihenő- és búcsújáróhely. Bőven akad pad és asztal a tölgyfákkal borított domboldalon, ahol megpihenhetsz kirándulás közben.

Pilisszentkereszt közepétől könnyed sétával juthatsz a kettős forráshoz, az utat minden térkép jól mutatja.

Duna-part, Szentendre

Szentendre leghangulatosabb része a főtér, és a tértől 2 perces sétára elterülő Duna korzó. A korzón kényelmesen végigsétálhatsz, a töltésen bárhol le lehet ülni egy kis piknikezésre, de a sétány végén található nagy füves és homokos részen biciklivel és kenuval is leparkolhatsz.

Ez a terület népszerű találkahely, ahol biztosan szívesen üldögélsz majd néhány órát, akár a családdal, akár a barátokkal érkezel.

Piknikezőhely a Dunakanyarban

Fekete-völgy, Nagybörzsöny

Nagybörzsöny egyre népszerűbb célpont azok körében, akik szeretik a kisvasutas élményeket, az erdei kirándulóhelyeket, a csendet és a nyugalmat. A kisvasút végállomásához érve hamar rábukkanhatsz a Fekete-kútra, ahol padok és asztalok várják a kirándulókat. Ez egy eldugott piknikezőhely a Dunakanyarban, alig-alig szoktunk más turistákkal találkozni.

Szigetcsúcs, Kisoroszi

Az egyik legfelkapottabb piknikezőhely a Dunakanyarban a szigetcsúcs Kisorosziban, a terület nekünk is nagy kedvencünk a vadregényes környezet, a mesés panoráma és a Duna közelsége miatt. Többször kikötöttünk már kenuval és csónakkal is a szigeten, ahol minden alkalommal vidám hangulat és plédeken üldögélő családok fogadtak bennünket.

Aki labdázáshoz, pancsoláshoz és örömteli szabadidős kikapcsolódáshoz keres úti célt, annak Kisoroszi igazi oázis.

Bertényi Miklós Füvészkert, Visegrád

Mi csak meseerdőként emlegetjük a visegrádi Bertényi Miklós Füvészkertet, amelynek a bejárata a Telgárthy-réttől 2 perces sétára fekszik. Az Apátkúti-patak völgyében rejtőzködő füvészkertben kacskaringós ösvények várják azokat a kirándulókat, akik szívesen piknikeznének erdei környezetben.

A füvészkert mellett jól felszerelt fajátszótér található, gyerekekkel érdemes célba venni.

Hajóállomás, Dömös

A dömösi hajóllomás a vízitúrázók kedvelt megállója, hiszen itt, a Duna kanyarulatában úgy üldögélhetünk a vízparton, hogy rálátunk a Szent Mihály-hegy legendás Remete-barlangjára is. Sőt, akár a barlanghoz érkező kirándulóknak is integethetünk.

A Duna-part remek piknikezőhely a Dunakanyarban, a sóderes talajon kényelmesen üldögélhetünk egy pléden, sok az árnyékos rész, ráadásul horgászni is lehet.

Miklós-deák-völgyi tavak, Pilismarót

Egy véletlen folytán bukkantunk rá néhány éve a pilismaróti Miklós-deák-völgyi tavakra, ahova már többször visszatértünk a nyugodt, csendes, erdei környezet és a tavak közelsége kedvéért.

A kirándulóhelyen padok és asztalok várják azokat, akik a szendvicsüket séta közben azért tartogatták, hogy egy hangulatos piknikezőhelyen egyék meg.

Búbánatvölgy, Esztergom

Ugye nem kell bemutatnunk az Esztergom településrészeként ismert Búbánatvölgyet, ami a tavairól és a piknikezőhelyeiről ismert? A Kerek-tó partja valódi horgászparadicsom, itt fekszik a Kerektavi Természetház is, ahol mosdó is található.

Kisebb gyerekekkel is érdemes célba venni Búbánatvölgyet, ahol árnyékos és napos részek váltják egymást, így akár egész napos pihenéshez is kiváló célpont.

Prímás-sziget, Esztergom

Esztergom rengeteg csodahellyel büszkélkedhet, az egyik kedvenünk a Prímás-sziget, ami sétatávolságra fekszik a Bazilikától és az esztergomi vártól. A Várhegy oldalától néhány méterre elterülő szigeten található a város hajóállomása, emellett nagy füves területek és sok vízparti rész várja azokat, akik egy kis romantikára és hangulatos piknikre vágynak.

Széchenyi sétány, Szob

Szob az egyik nagy befutó nálunk, ha a kedvenc csodahelyeink felfedezését vesszük sorra. Zebegény és Vác népszerűsége mellett egyelőre eltörpül ez a város, pedig a vízparti sétánya remek piknikezőhely a Dunakanyarban.

Biciklivel és babakocsival is felkereshetjük, a vízparton nagyon jó a hamburgerező, de a lángosos és a fagyis is bakancslistás hely az ínyencek számára.

Dunai panorámás kilátópont, Zebegény

Egy EV6-os biciklitúrán bukkantunk rá Zebegény egyik legszebb kilátópontjára, ami közvetlenül a kerékpárút mellett található. A legendás Napraforgó-házaktól pár percre fekszik ez a rész, ahol letehetjük a bicikliket, hogy a padokon ülve piknikezzünk egy kicsit, miközben a dunai panorámában gyönyörködünk.

Kálvária, Nagymaros

Bár Nagymarosról a hosszú és csodaszép vízparti sétány, illetve a népszerű Julianus-kilátó jut eszébe először a kirándulóknak, a kálváriát is érdemes útba ejteni a kilátó felé menet. Amellett, hogy szédítő kilátás fogad a lépcsők tetején, érdemes tudni, hogy a lépcsőket az 1920-as években nagymarosi családok építtették, sok lépcsőn még olvasható az építtető neve.

Hársas-tó, Berkenye

A Nógrádtól 5 perces autóútra fekvő Berkenye az egyik titkos kedvencünk, nemcsak a híres virágzó fák, hanem a mesebeli Hársas-tó miatt is. A tópart kivételesen hangulatos piknikezőhely a Dunakanyarban, nincs tömeg, és a helyiek is nagyon kedvesek.

Kilátópont, Párkány

Ki ne látott volna fotókat Párkány legendás szelfipontjáról, amely a Mária Valéria híd mellett található? Természetesen annak idején mi is felkerekedtünk, hogy meglessük a helyet, ahol a padon ülve olyan kép készülhet rólunk az esztergomi Bazilikával, ami máshoz nem fogható.

A híd árnyékában piknikezni is lehet, a Duna közelsége és a vízen haladó hajók, csónakok és evezősök figyelése kellemes időtöltéssel ajándékoz meg.

Még több élmény és piknikezőhely a Dunakanyarban

Gyűjtöd a térség kincseit? Fedezd fel a legszebb panorámás kirándulóhelyeket, barangold be a várakat, vagy járd végig a Dunakanyar bakancslistás pontjait!

Szállástippek a Dunakanyarban


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Fotók: Kristóf-Zöld Eszter

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.