Búbánatvölgy, a tavak birodalma – Családi pihenés a Dunakanyarban

Búbánatvölgy

Meseszép tavakkal, piknikezőhelyekkel és véget nem érő madárcsicsergéssel várja a család apraja-nagyját Búbánatvölgy. A tavak birodalma csupán 10 perces autóútra fekszik Esztergomtól, a Dunakanyar fővárosától.

Búbánatvölgy, a tavak birodalma

A völgy, ahol nem érzel bánatot

Búbánatvölgy a neve ellenére vidám kikapcsolódást ígér a Duna–Ipoly Nemzeti Park határán, a Szamár-hegy és a Hosszú-hegy között, Komárom-Esztergom vármegyében. A völgy közigazgatásilag Esztergom része, a 11-es út felől egymás után sorban érjük el a festői szépségű tavakat. Sorban: Halas-tó, Mini-tó, Fürdő-tó, Kerek-tó és a kissé távolabb eső Dédai-tó.

A tórendszert az esztergomi Vasas Horgász Egyesület alakította ki a ’70-es években, azóta a környék egyre nagyobb népszerűségnek örvend a táj szépségének és a szabadtéri programlehetőségeknek köszönhetően.

Tipp: Aki szereti a tavak hangulatát, annak érdemes felkeresni a közelben a Miklós-Deák-völgyi tavak környékét is.

Élmények és programok Búbánatvölgyben

Búbánatvölgy az egyik legszebb kirándulóhely a Dunakanyarban, a tavak környéke ideális választás a kisgyermekes családok, a kutyás kirándulók, a horgászok és a környéken túrázók számára.

Aki biciklivel járja be a térséget, annak is érdemes egy kis időre lehorgonyozni a tavaknál, ahol egy 1 órás pihenés felér egy egynapos kikapcsolódással.

Ha egész napos kikapcsolódást tervezünk a Kerek-tó partján, fontos tudni, hogy az árnyékos és napos részek váltják egymást, emellett számos pad és asztal, illetve romantikus stég vár bennünket.

A terület nincs zsúfolásig tele kirándulókkal, ráadásul azt is eldönthetjük, hogy piknikezzünk, vagy a közeli látogatóközpontban ebédeljünk.

Kerektavi Természetház

2021 nyarán adták át a Kerektavi Természetházat, amely a Kerek-tó partján található. A modern, kétszintes épületben közösségi tér, étterem, oktatóhelyiségek, öltözők és 24 órás elsősegélynyújtó hely is létesült.

A Vasas Horgászegyesület új látogatóközpontja közös összefogással azért jött létre, hogy kiszolgálja a bakancsos és a horgászturizmus szerelmeseit.

A létesítmény mellett a parkolók számát is jelentősen bővítették, és az akadálymentesítésre is nagy hangsúlyt fektettek. A biciklisekre is gondoltak, a természetház mellett kerékpártárolót is találunk.

Búbánatvölgy – Hasznos tudnivalók

  • A tavak környéke egész évben ingyenesen látogatható.
  • A kirándulóhely minden korosztály számára hangulatos kikapcsolódást ígér.
  • Érkezhetünk egészen kicsi gyerekekkel is, jelentős szintemelkedéssel nem kell számolni. A tavak mentén babakocsival, kisbiciklivel, kismotorral és rollerrel is zökkenőmentes a haladás.
  • Búbánatvölgy kutyabarát kirándulóhely.
  • A Kerek-tóhoz és a Dédai-tóhoz érdemes horgászfelszereléssel érkezni.
  • A motorokat és autókat a látogatóközpont parkolójában hagyhatjuk.
  • Mosdó és vízvételi lehetőség a Kerektavi Természetházban van.

Merre található Búbánatvölgy?

  • Autóval: Aki autóval érkezik, annak a 11-es útról kell lekanyarodni a Fárikúti útra, ez vezet a tavakhoz. Az út Budapesttől 50-70 perc, Esztergomtól 15 perc.
  • Busszal: A Budapest–Szentendre–Visegrád–Esztergom vonalon közlekedő busszal közelíthető meg a terület, a buszról a „Búbánatvölgye” nevű megállónál kell leszállni. A Kerek-tó kb. 20 perc innen gyalogosan.
  • Kerékpárral: Akárcsak autóval, kerékpárral is a 11-es útról kell lekanyarodni a tavakhoz.


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Képek: Kristóf Eszter

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.