Hogyan töltsünk el 3 napot Szegeden?

Mindenki számára ismerős a híres szegedi papucs, a szegedi paprika, és a szegedi halászlé, de talán nem meglepő, ha azt mondjuk, még 1001 látnivaló és érdekesség található Szegeden, amiért érdemes a városban eltölteni pár napot. A városnézés mellett kirándulásra, hajózásra, állatkertre és fürdésre is szánhatunk időt, ha ügyesen osztjuk be a programokat. Nézzük, hogyan töltsünk el tartalmasan 3 napot Szegeden!

Hogyan töltsünk el 3 napot Szegeden?
Szegedi dóm

Hogyan töltsünk el 3 napot Szegeden?

1. nap – Élmények Szeged belvárosában

A tervezett programok miatt igazán sűrű nap vár ránk, érdemes a reggelt egy latte macchiato társaságában kezdeni valamelyik belvárosi kávézó teraszán.

Szeged legismertebb látványossága a Dóm, vagyis a Magyarok Nagyasszonya székesegyház, illetve az előtte található Dóm tér. A tér a Szegedi Szabadtéri Játékok és az adventi vásár helyszíne is, illetve itt található a Dömötör torony is. Mielőtt útnak indulunk Szegedre, érdemes tájékozódni arról, lesz-e bármilyen rendezvény a városban a látogatásunk során. 

A Széchenyi téren szintén számos fesztivált és vásárt szerveznek, és csak néhány perces sétára található a Dómtól. A közel 50 ezer négyzetméter tér, és Szeged leghíresebb sétáló utcája, a Kárász utca nem maradhat ki a belvárosi programból. A Széchenyi téren feltétlenül érdemes megnézni a Sóhajok hídját, amelyen az 1879-es nagy szegedi árvíz után Ferenc József is keresztülsétált. 

Tipp! Szeged belvárosában található a Hősök Kapuja is, amely az első világháború elesett szegedi katonáinak állít emléket.

Bár a délelőtti órákban megtett séta nem olyan nagy, a friss levegő és a nézelődés után jól fog esni egy késői ebéd a Vendéglő a Régi Hídhoz étteremben. Az erdélyi káposztás bableves és a Wágner Hugó „kedvire” mindenképpen bakancslistás ételek!

Ebéd után jöhet egy séta a Belváros hídon át a Tisza felett az Erzsébet-ligethez, amely Szeged legnagyobb parkja. A parkban hatalmas platánok, tölgyek, hárs- és juharfák állnak. Itt találjuk a Szent Erzsébet templomot, és több szökőkutat is. A ligetben gasztronómia fesztiválon is részt vehetünk, ha megfelelően időzítjük a szegedi kirándulást. 

Hogyan töltsünk el 3 napot Szegeden?
Belvárosi híd

A nap végén pedig érdemes végigsétálni a rakparton, és megnézni a naplementét a Tisza-parton. Itt rendezik meg a RakpartFeszt Kézműves Sörünnepet és a Nemzetközi Tiszai Halfesztivált is, amely a halételek kedvelői számára az egyik legjobb program Szegeden.

2. nap – Kalandok és vízi élmények Szegeden

A szegedi kikapcsolódás második napja induljon a Szegedi Víztoronynál, amely a város jellegzetes épülete. 

A torony közel 1000 köbméter víz tárolására alkalmas, de a turisták sokkal inkább a belsejében található Foucault-inga és fizikatörténeti kiállítás miatt, illetve a víztorony tetejéről látható páratlan szegedi panoráma miatt látogatnak ide. Néhány fotót érdemes elkészíteni a torony tetejéről, ezután pedig a Belvárosi hídon átsétálva birtokba vehetjük a Tisza Parti Élmény és Kalandparkot

A Kalandparkban néhány órát, de akár egy napot is eltölthetünk, remek program gyerekekkel is. Íjászkodhatunk, és quadozhatunk is, de kétségkívül az 1300 méter csúszó pálya, a 3200 méter hosszú kötélpálya és az 1000 méter hosszú lombkorona sétány lesz a legnagyobb kedvenc. 

Az embert próbáló délelőtti kihívás után jól esik majd egy ebéd a Sótartóban, amelynek leánykori neve Roosevelt Téri Halászcsárda. Hétféle halászlé közül választhatunk, utána pedig jöhet Dankó Pista hegedűje! 

Hogyan töltsünk el 3 napot Szegeden?
Szeged látképe a dóm tetejéről

A délután szóljon a lazításról a Napfényfürdő Aquapolisban, ahol egy 272 méter vízicsúszda csak arra vár, hogy legyőzzük a félelmünket, és meghódítsuk! A Napfényfürdőben 15 medence, finn szauna, infraszauna, gőzkamra, sókamra, aromaszoba, és kültéri rönkszauna vár bennünket, de a különleges masszázsélményekben is lubickolhatunk. 

Az Aquapolis szolgáltatásairól, a jegyárakról, és a nyitva tartásról a fürdő weboldalán található minden szükséges információ. 

3. nap – Állatkert, füvészkert és tiszai élményhajózás 

Egy háromnapos szegedi látogatásból nem maradhat ki a Szegedi Állatkert felkeresése. Ez a program akár egy egész napot igénybe vehet, a híres Szegedi Vadasparkban ugyanis számos állattal találkozhatunk. Az ázsiai elefánt, a pókmajom, a szibériai tigris és a lapátfülű kutya minden látogató nagy kedvence. A Vadaspark számos programot kínál emellett, különböző foglalkozásokat és rendezvényeket tartanak a területén. 

A Pelikán büfében akár reggel is bekaphatunk pár falatot, az Ajándékboltban pedig állatokkal és állatkerttel kapcsolatos ajándékokat, ruhákat és könyveket vásárolhatunk emlékbe. 

Az állatkert után – ha belefér a programba – a gyerekeket érdemes elvinni a Játékdzsungel Játszóházba, amíg mi felkeressük a Szegedi Füvészkertet. A Füvészkertben számtalan védett fajjal találkozhatunk, többek között indiai lótusszal is, amely virágzáskor 1200 négyzetméteren terül el a tavon. Fantasztikus látvány! Az üvegházakban orchideák, banán, kávé, és húsevő növények is vannak, de a rózsakert és kaktusz gyűjtemény is emlékezetes élmény lesz számunkra, ha kedveljük a növényeket. Fényképezőgépet mindenképpen érdemes hozni! 

Hogyan töltsünk el 3 napot Szegeden?
A lótuszvirág a legnépszerűbb nyári program a Füvészkertben

A Vadaspark és a Füvészkert után jól fog esni egy délutáni ebéd az Aranyhal étteremben. A makói haltepertő, a harcsa paprikás és a harcsából készült halászlé méltó választás az utolsó szegedi napunkhoz. 

A nap végén pedig felejthetetlenné teszi a kikapcsolódást az élményhajózás, amely során megnézhetjük az árvízi emlékművet, a város hídjait, és a szegedi nagy árvíz helyszíneit is. A hajózás önmagában is élmény, hát még úgy, ha eközben Szeged belvárosát is megismerhetjük, a Tiszán ringatózva. 

Hogyan töltsünk el 3 napot Szegeden?
A szegedi Tisza-part

Ha 3 nap nem elég: még több program, még több élmény!

Az, hogy hogyan töltsünk el 3 napot Szegeden tartalmasan, már nem kérdés többé, ám ha három napnál többet is szánunk Szegedre, érdemes bővíteni a listánkat. 

A Móra Ferenc múzeum, a Fekete ház, a Reök palota, a Szegedi Nemzeti Színház és a Vármúzeum és kőtár biztosan közelebb hozza hozzánk Szeged városát, a Kiskunsági Nemzeti Parkban pedig vezetett sétákon is részt vehetünk. Ha pedig Szeged környékén is szívesen nézelődnénk, Makón a Makói Hagymatikum, Ópusztaszeren pedig a Nemzeti Történeti Emlékpark, és a Feszty-körkép kihagyhatatlan úti cél. 

Hogyan töltsünk el 3 napot Szegeden?
Móra Ferenc Múzeum

Nem maradt már hátra, mint becsomagolni a bőröndbe, és felfedezni Szeged legnépszerűbb látnivalóit, bájos utcáit, és legjobb éttermeit!

Szállást keresel Szegeden?

Nézz körül itt! »»


Fotók: ©csodahelyek, pixabay

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.