Nagyerdei park: Ködszínház, állatkert és kilátó vár Debrecen legendás parkjában

Nagyerdei park

Ha olyan csodahelyet keresel, ami könnyen megközelíthető, emellett csenddel, nyugalommal és természetközeli élményekkel ajándékoz meg, a debreceni Nagyerdei park ideális úti cél számodra. A parkban szökőkutak, sétányok, ködszínház, állatkert és egy kilátóként működő víztorony teszi színesebbé a kikapcsolódást.

6+1 látnivaló és program Nagyerdei park területén

Nagyerdei Víztorony

A teljesen megújult Nagyerdei Víztorony kilátóként (is) funkcionál, a 34 méter magas építmény tetőteraszáról rálátni a debreceni Nagyerdőre. Megfigyelheted madártávlatból az Aquaticum fürdőt és a Nagyerdei Stadiont, esténként pedig különleges kivilágítást kap a torony.

Az építmény izgalmas szolgáltatásokkal vár, leküzdhetsz egy 13 méter magas mászófalat, megkóstolhatod a Víztorony saját kávéját, ráadásul színvonalas koncertekre is jegyet válthatsz.

Békás-tó

A Nagyerdei park egyik legszebb része a Békás-tó környéke, a tóparti sétányok, a szökőkutak és a kihelyezett padok gondoskodnak arról, hogy akár egy egész délutánt is eltölts itt. Nyugodtan készíts be a hátizsákodba néhány szendvicset és egy plédet, de a vízparti program során akár útba ejthetsz egy közeli falatozót is.

Nagyerdei park játszótere

A Békás-tó közelében egy különleges játszótér várja a gyerekeket, akiknek garantáltan tetszeni fognak a fajátékok, a csúszda, vagy éppen a mászótorony. A játszóteret magas fák veszik körül, így a legmelegebb napokon sem kell attól tartani, hogy nem lehet árnyékba húzódni.

Nagyerdei park
Játszótér a Békás-tónál

Nagyerdei Ködszínház

A nyári melegben üdítő élmény a hatalmas szökőkút szélén felfrissülni egy kicsit, esténként pedig rendhagyó programmal és Magyarországon egyedülálló látványossággal vár a multimédiás szökőkút. A legyező alakú vízpermetre lézer-animációkat és kisfilmeket vetítenek, ami nemcsak a turisták, hanem a helyiek kedvelt esti programja is.

Nagyerdei park

Nagyerdei Szabadtéri Színpad

Erdei fenyők és kocsányos tölgyóriások között épült fel 1950-ben a debreceni Nagyerdő szabadtéri színpada, az 1017 fős befogadóképességű Nagyerdei Szabadtéri Színpadot 2014-ben kapta vissza a nagyközönség, egy felújítást követően.

A szabadtéri színpad színházi, zenei és családi programokkal, valamint kertmozival várja az érdeklődőket a Békás-tó partján.

Debrecen 15 csodája
Nagyerdei Szabadtéri Színpad

Debreceni Állatkert és Vidámpark

A Debreceni Állatkert a debreceni Nagyerdőben található, az állatkert 17 hektáron mutatja be öt földrész 170 fajának mintegy 900 példányát. A terület kicsik és nagyok számára is számtalan meglepetést tartogat, a látogatók kedvencei a nílusi vízilópár, a feketefejű pókmajmok, a kétujjú lajhárok, és a recés zsiráf.

A Nagyerdei Kultúrparkban az Állatkert mellett a Vidámparkkal is érdemes közelebbről megismerkedni, a vidámpark hazánk egyetlen állandó szórakoztatóparkjaként működik.

Vonatozás a vidámparkban

A Debreceni Vidámpark kisvasútjának szerelvényei az állatkertben megtalálható gazdag afrikai élővilágot és a fekete kontinens népművészetét hozzák közelebb az utazóközönséghez. A vonatból az erdő területén elhelyezett kifutóban láthatod a dámszarvasokat, valamint a tevéket is.

A kisvasút a vidámpark nyitva tartásának megfelelően üzemel, hivatalos menetrendje nincs, igény szerint indul.

Utazz a Zsuzsi Erdei Vasúttal is >>

Szállást keresel a Nagyerdei park közelében?

Itt érdemes körülnézni »»


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Képek: Kristóf Eszter, instagram

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.