Hogyan töltsünk el 3 napot Kecskeméten?

Hogyan töltsünk el 3 napot Kecskeméten?

Kecskemét izgalmas város, elég nagy ahhoz, hogy élhető legyen, közel van Budapesthez és a vonatközlekedés is kiváló, és elég kicsi ahhoz, hogy úgy érezzük, pillanatok alatt belopja magát a szívünkbe. A kisvárosi hangulat, és vendégszeretet azonnal érezhető, bármerre járunk a városban. Ha városnézésre vágyunk, vagy felfedeznénk Kecskemét legjobb csárdáit, és szabadidős programjait, tengernyi lehetőség közül választhatunk. Ennek köszönhetően a legnagyobb örömmel válaszolunk arra a kérdésre: 

Hogyan töltsünk el 3 napot Kecskeméten?

1. nap – Ismerkedés Kecskemét legszebb részeivel

Kecskemét belvárosát néhány óra alatt annyira meg lehet ismerni, hogy a végére úgy érezzük, mintha itt nőttünk volna fel. A főtér környékén áll a Városháza, a Cifrapalota, a Címerdomb és a Leskowsky Hangszergyűjtemény is. Kisgyerekekkel is nagy élmény itt sétálni, és nem is megerőltető a távolság. 

Hogyan töltsünk el 3 napot Kecskeméten?
A Cifrapalota épületében a Kecskeméti Képtár tekinthető meg

A Cifrapalotának – az ismert dalnak megfelelően – valóban zöld az ablaka, de ezt valamiért minden alkalommal minden kiránduló leellenőrzi. Sőt, még az is szívesen néz fel rá, aki naponta elhalad az épület előtt. Az épületben megtekinthető a Kecskeméti Képtár. A Városháza épülete a főtéren van, ez a tér a kecskeméti fesztiválok fő helyszíne, itt kap helyet az adventi vásár is. A Városháza harangjátékát érdemes megvárni, napközben minden egész órakor hallható, a dallamok között felismerhetjük, a Kecskemét is kiállítja kezdetű népdalt is. Innen 1 perc séta a Címerdomb, amely megmutatja több nagyobb magyar város és Kecskemét közti távolságot kilométerben. Talán nem ez Kecskemét legnépszerűbb látványossága, mégis érdekes körbejárni. 

Ha belefér még a délelőttbe a Leskowsky Hangszergyűjtemény, mindenképpen érdemes felkeresni, mert a rendhagyó és egyedülálló gyűjteményben fellelhetők népi-, klasszikus-, kísérleti és teljesen egyedi hangszerek is! 

A városnézés után jól fog esni egy Anna Queen, egy vegetáriánus melegszendvics, és egy Rigójancsi a Jakó cukrászdában

A délután lehet egy kicsit csendesebb, ha délelőtt ennyi élmény ért a városban. A Kecskeméti Arborétum kiváló célpont ehhez. A tanösvények mentén kihelyezett információs táblák segítenek a tájékozódásban, eközben több mint 800-féle fásszárú növényt fedezhetünk fel. A nap végén érdemes kitérőt tenni a Benkó-dombhoz, ahol a friss levegőn jóleső érzés sétálni (vagy biciklizni) a tóparton. Nyáron (igaz, a bejárat máshol található) a domb környéke igazi strandoló övezet, a Domb Beach különféle vízi sportoknak is otthont ad. Nyári kirándulás esetén fürdőruha mindenképpen kerüljön a bőröndbe!

A nap végén pedig jöhet egy igazi kecskeméti vacsora a Kecskeméti Csárda és Borházban. A Lúdvári pecsenye, a Hírös velős pecsenye, és a Kecskeméti bicskás karaj kerüljön fel a gourmet-bakancslistára!

2. nap – A Kecskeméti Vadaskert és a Planetárium felfedezése

Kecskemét két dologról biztosan ismert, az egyik a Vadaskert, a másik pedig a Planetárium. A háromnapos kecskeméti kirándulás második napját érdemes erre a két helyre szánni, mindkettő páratlan élmény. 

A délelőtt induljon a Vadaskertben (Kecskemét, Műkerti sétány 1.), amely ugyan az ország legkisebb területű állatkertje, de számos hazai vaddal és őshonos magyar háziállattal találkozhatunk. A házi szamár, a sörényes juh és a törpedisznó mellett nagy kedvenc általában a szurikáta, a sárgaszakállas maki és a kínai leopárd is. A Vadaskertre érdemes 3-4 órát is szánni, az idő egyébként is elrepül.

Nyitva tartás: minden nap 09:00-16:30

Jegyárak: 

  • Felnőtt: 1500 Ft
  • Gyermek (3 – 18 év): 1000 Ft
  • Gyermek (3 éves kor alatt): 100 Ft
  • Nyugdíjas: 1000 Ft

A friss levegő és a séta megteszi a hatását, biztosan megéhezünk majd közben, és jól fog esni egy igazi kecskeméti hamburger az El Bandi hamburgerezőben (Kecskemét, Dobó krt 1.). Csak annyit mondunk: ez a hamburger kihagyhatatlan! 

Délután a sok séta után kellemes lesz leülni egy kicsit, de azért, hogy közben valódi élményhez jussunk, érdemes a Planetáriumot megcélozni. Az épület elég kicsi, de ennek köszönhetően sokkal személyesebbek a többségében élő előadások. Az intézmény planetárium, és bemutató csillagvizsgáló is egyben. Sötétedés után a távcsövön keresztül látni lehet a Szaturnusz gyűrűjét, a Jupiter felhősávjait és Galilei-holdakat is. A szó szoros értelmében Földön túli élmény!

A vacsoráról a Csalánosi Csárda gondoskodik. A Csalánosi gulyás, a birkapörkölt és a betyáros csülkös csusza garantáltan jó választás! 

3. nap – Vízi kalandok és színházi élmények!

A harmadik nap szóljon a kikapcsolódásról! A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark wellness szolgáltatásaira nehéz lenne nemet mondani. A fürdő olyan élményelemekkel nyűgöz le, mint a hullámmedence, barlangmedence, sodrófolyosó, ugrószikla és persze a csúszdák. A szaunázás szerelemeseit Himalája sószoba, tepidárium, jégkamra, aromakabin, finn szauna, gőzkabin és számos szaunaprogram várja, a termálmedencékben pedig a Hírös Gyógyvíz jótékony hatását élvezhetjük. 

A pihentető program után egy könnyű ebéd jól fog esni a Vincent étteremben (Kecskemét, Izsáki út 3.), ahol a narancsos kacsasaláta és a kéksajtos, ánizsos szederleves is valódi kulináris élményhez juttat. 

A háromnapos kecskeméti látogatást az 1896-ban alapított Kecskeméti Nemzeti Színház előadása koronázhatja meg, az előadásokkal kapcsolatban a színház weboldala nyújt részletes információt. Persze ezután egy búcsúséta a városközpontban kihagyhatatlan program!

Hogyan töltsünk el 3 napot Kecskeméten? Ez a továbbiakban már nem lehet kérdés, Kecskemét megannyi érdekességgel hívogat bennünket. Többnapos kirándulás esetén pedig érdemes a programokat kiegészíteni a Kiskunsági Nemzeti Park turistaútjainak bejárásával, mely során ménesekkel, tavakkal és madárlesekkel is találkozhatunk. 

TIPP: A Barack Thermal Resort alig 40 km-re található innen, érdemes kipróbálni gyógyfürdőjét és persze a hotelt is.

Szállást keresel Kecskeméten?

Itt tudsz nézelődni >>

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.