Vedd célba Visegrádot! – 45+ látnivaló Visegrád városában

30+ látnivaló Visegrád városában

A Dunakanyar apró városa, ahol megannyi történelmi emlék, kirándulóhely és kalandos program várja a látogatókat az év minden napján. Ez Visegrád, az élő középkor városa, ahol egykor több királyunk is otthonosan érezte magát. Felfedeznéd a környék legizgalmasabb látnivalóit? Tesztelnéd a színes programkínálatot? Mutatjuk, melyik az a 45+ látnivaló Visegrád városában, amely minden korosztály számára tartogat meglepetéseket.

Elbűvöl Visegrád! – 45+ látnivaló Visegrád városában

LÁTNIVALÓ VISEGRÁD BELVÁROSÁBAN

Aki járt már Visegrádon, az biztosan mosolyog a „belváros” szó hallatán, hiszen Visegrád sokkal inkább illik a bájos hazai falvak közé, mint a városok sorába. Ennek ellenére Visegrád város, központja pedig a katolikus templom körül terül el, sétatávolságra a Királyi Palotától és a Duna-parttól.

Érdekes belvárosi látnivaló Visegrád központjában a palota és a templom mellett a vízparti sétány, a Pálinkamúzeum, és a Palotaház, emellett számos étterem, és egy remek cukrászda is várja a vendégeket.

TÖRTÉNELMI ÉRTÉKEK

Visegrádi vár / Fellegvár

A vár, amelyet sokan csak Fellegvárként emlegetnek, 333 méter magasból tekint le Visegrádra, a Dunára és a város történelmi nevezetességeire. Az építményben állandó kiállítások várják a látogatókat, a kilátópontokról pedig nem csak Visegrád, de Nagymaros, a Naszály, a Duna, illetve a Börzsöny, és Pilis vonulatainak látványában is gyönyörködhetünk.

Legszebb látnivalók a Pilisben >>

Legszebb látnivalók a Börzsönyben >>

látnivaló Visegrád
A visegrádi vár panorámája

A gyerekek számára különleges élmény, hogy kipróbálhatják, milyen a karjukon tartani egy élő sólymot, a szabadtéri középkori hadieszköz bemutató kiállított tárgyai között pedig hajítógépeket is felfedezhetünk. Kétség sem férhet hozzá, hogy a várnak köszönhetően igazi időutazáson vehetünk részt.

Legendás várak a Dunakanyarban >>

Vízibástya

A visegrádi hajóállomás közelében található Vízibástya a XIII. századból származik, ám ma már csak a maradványait lehet megtekinteni. A bástya egykor hatalmas falakkal kapcsolódott az Alsóvárhoz, amelyet sokan Salamon-torony néven ismernek.

A Vízibástya különlegessége, hogy a mellé épített kapu egyfajta városkapuként engedi be az alatta áthaladó kirándulókat Visegrád különleges városába.

Vízibástya

Salamon-torony

A visegrádi vár és a Vízibástya mellett a visegrádi erődrendszer harmadik része a már említett Alsóvár, azaz a Salamon-torony. A hatszög alaprajzú, 5 emeletes, 31 méter magas torony falai elérik a 8 méteres falvastagságot is, a Budát és Esztergomot összekötő szárazföldi utat, valamint a dunai hajózási útvonalakat is ellenőrizhették innen.

Egy visegrádi városnézés alkalmával az építmény felfedezése kihagyhatatlan program, a Salamon-torony kiállításokkal és dunai panorámával teszi izgalmasabbá a látogatást.

Sibrik-dombi római erőd és ispáni vár

A Salamon-torony felső bejáratától néhány perces sétára található a 176 méter magas Sibrik-domb, amely arról nevezetes, hogy egykor itt állt Visegrád első temploma és vára. A domb tetején egy római kori tábor maradványai várják a látogatókat, emellett egy információs tábla mesél a terület történetéről.

Érdekesség: Bár a legenda szerint Salamon királyt a Salamon-toronyban tartották fogva László király foglyaként, valójában a király a Sibrik-dombon álló ispánsági várban raboskodhatott.

Keltsd életre a történelmet! - 6 legendás vár a Dunakanyarban
Sibrik-domb

Királyi Palota – Visegrádi Mátyás Király Múzeum

A Királyi Palota az egyik legkülönlegesebb látnivaló Visegrád városában, az épületben kiállítások, lakosztályok és palotakert várja az érdeklődőket. A palota ékessége a díszudvar, a loggia, az Oroszlános kút és a Herkules-kút, utóbbi rekonstrukciója a díszudvarban található.

Tudtad? A Herkules-kút képével igen gyakran találkozunk a mindennapok során, ugyanis ez díszíti az 1000 forintos bankjegy hátoldalát.

A palota népszerűségét tovább növeli a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, amely az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak állít emléket.

A háromnapos rendezvény középkori vívásbemutatóval, lovagi ötpróbával, történelmi kézműves vásárral, fáklyás felvonulással, gasztrosátrakkal és számos más programmal várja az érdeklődőket.

TEMPLOMOK és KÁPOLNÁK

Visegrádi Keresztelő Szent János-templom

A barokk stílusban épült Visegrádi Keresztelő Szent János-templomot Schade Leonard (Lénárd) esztergomi építőmester tervei szerint emelték 1773‑82 között. A város központi részén található templomban évente többször tartanak ünnepi misét, melyről a plébánián és a templom kapuján lehet információt találni.

A templom története >>

30+ látnivaló Visegrád városában
Visegrádi Keresztelő Szent János-templom

Mária kápolna

A Duna–parton álló Mária-kápolnát egyesek szerint a Visegrádot visszafoglaló csapatok emelték a győzelem emlékére, mások szerint a török után betelepedett német lakosság építtette. Az utóbbira utal a kápolna képe, amely a passaui Madonna másolata.

látnivaló Visegrád
Mária kápolna

Kálvária kápolna

A Kálvária kápolna a XVIII. században, 1770-ben épült, a barokk stílusú épület a település fölött lévő dombon áll. Sokan sziklakápolnaként emlegetik, amelyet – a stációkkal együtt – az országos kéktúra útvonalát követve érhetünk el, Visegrád központjától 20-25 perces sétára.

Szent Mihály erdei kápolna

Az eredeti kápolna Makovecz Imre, Marosvári Tamás és Péterfy László tervei alapján készült, ám annak a tetejét felgyújtották, falait lerombolták, a benne elhelyezett Madonna szobrocskát pedig ellopták.

2017 nyarán a Visegrádi Építésztábor résztvevőinek köszönhetően a Szent Mihály arkangyalnak ajánlott erdei kápolna újjáépült, napjainkban a képen látható állapotban fogadja a kirándulókat.

látnivaló Visegrád
Szent Mihály erdei kápolna

Református templom

Visegrád református templomának alapkőletétele 2003-ban történt, majd hosszadalmas építkezés után 2008 szeptemberében szentelte fel a harangot Fónagy Miklós, váci esperes. A templom felszentelése 2009 pünkösdjén zajlott. A belső tér kiváló akusztikájú, ének- és zenekari hangversenyek megtartására is alkalmas.

SZOBROK és NEVES ÉPÜLETEK

IV. Béla szobra

IV. Béla király szobra, amelyet Krasznai Lajos készített, a Vízibástya feljárójánál áll. A szobor mellett található vaskorlátokon az Anjou-család, a Zsigmond és a Hunyadi-család címereit láthatjuk.

A szobor annak állít emléket, hogy a tatárjárást követően IV. Béla és felesége, Mária királyné megépíttette a város fölé emelkedő Fellegvárat.

IV. Béla szobra

Világháborús áldozatok szobra

A hősi emlékmű az első és második világháborúban elhunyt visegrádi áldozatoknak állít emléket. Az emlékmű tetején Hunyadi Mátyás fejszobra látható.

Életfa

A Duna-parton található Visegrád millenniumi emlékműve, Vigh Tamás Életfa-kompozíciója, amely a nemzedékek generációkon átívelő történetét fejezi ki.

Békeharang

Franz Huber, a visegrádi Szent György Lovagrend müncheni priorátusának tagja egy harangot adományozott Visegrádnak. A Trianon emlékmű, azaz a Békeharang méltó emléket állít Trianon századik évfordulóján.

A Békeharang a visegrádi Palotaház közelében, az Étkek Háza mellett található, jól látható a 11-es útról, ha Esztergom felől Budapestre tartunk.

látnivaló Visegrád
Békeharang

Áprily Lajos szobra

Áprily Lajos költő, műfordító, jeles pedagógus Erdélyben született, végül a visegrádi Szentgyörgypusztán találta meg idős korára szeretett otthonát.

Szobra a katolikus templomtól 2 perces sétára található kis parkban áll, sírját a visegrádi katolikus temetőben kereshetjük fel. Róla nevezték el az Áprily-völgyet, amely Dunabogdány és Visegrád között fekszik.

Tovább az Áprily Lajos Emléktúrához >>

Görgey villa

Görgey Artúr tábornok, akit a városban sokan „visegrádi remete” néven emlegettek, Visegrádon élt 56 éves korától haláláig.

Latinovits Frigyes visegrádi villájában 15 éven át vendégeskedett, majd testvére villájába költözött, amelyet ma Vár szállóként ismerünk. A tábornok emlékét őrzi a vadászkastély mellett vezető Görgey lépcsőn egy emléktábla és egy szobor is.

KIRÁNDULÁS, TÚRA, TANÖSVÉNYEK

Visegrádi pincesor

A visegrádi pincesor a Szent László utcában található, a hangulatos utcácskában a pinceajtók felett több helyen találunk évszámot, a pincék előtt pedig kőpadok állnak.

Az utca tetejéről mesés kilátás nyílik a visegrádi temető mögött látható hegyekre, illetve a Duna kanyarulatára. A pincesor talán nem a legismertebb látnivaló Visegrád városában, de érdemes végigsétálni a pincék mellett egy többnapos visegrádi pihenés során.

Visegrádi pincesor
látnivaló Visegrád

Mogyoró-hegyi játszótér

A Mogyoró-hegyi játszótér egykor nagy népszerűségnek örvendett, de még ma is találhatunk itt fajátékokat, és egy kicsi favárat, ami a gyerekek nagy kedvence. A területen piknikezésre is van lehetőség, a panoráma pedig egészen pazar.

Mogyoró-hegyi vadbemutató kert

A Mogyoró-hegyi vadbemutató kert a játszótértől csupán néhány perces sétára található. A 1,5 hektáros területen gímszarvasok és vaddisznók élnek, akikkel – ha kedvük tartja – közelebbről is megismerkedhetünk.

Állatkertek és állatsimogatók Magyarországon >>

Mogyoró-hegyi Vadbemutató kert

Tanösvények Visegrádon

A vadbemutató kerttől sétatávolságra található a Madas László Erdészeti Erdei Iskola, amelynek a környékéről több tanösvény indul. Ilyen a Nagyvillámi Erdészeti Tanösvény, a Kisvillámi Vadvirágos tanösvény, a Mogyoróhegyi Természetismereti Tanösvény, és az Áprily-völgyi Rege-Termő Tanösvény.

Fekete-hegy körsétaút

A 345 méter magas Fekete-hegy a Nagyvillám tömbjének délnyugati nyúlványa, a hegyen vezető Fekete-hegy körsétaút gyalogosan könnyen bejárható bárki számára.

A kihelyezett asztaloknál az árnyékos és a napos részek váltják egymást, ha pedig elég bátrak vagyunk, próbára tehetjük fittségünket egy aprócska erdei edzőpályán is. A kirándulóhely családi kiránduláshoz és baráti kikapcsolódáshoz ideális választás.

Megnézem az útvonalat >>

Zsitvay-kilátó

A korábban Jubileumi-kilátó néven ismert Zsitvay-kilátó a 378 méter magas Nagyvillám-hegy tetejéről néz le a 333 méter magasan álló Fellegvárra. 

A kilátóból 100 km-es körzetben figyelhetjük meg a közeli hegyeket, a Duna bal partján fekvő településeket, a Szentendrei-szigetet, az Esztergom közelében található Helemba-szigetet, a Fellegvárat, és a környék legszebb látnivalóit.

Megnézem a kilátót >>

Viktorin sétány

A visegrádi sziklakápolna, a Kálvária és a Viktorin sétány legszebb részeiről mesés kilátás nyílik a Dunakanyarra. A sétány a Várhegy nyugati oldalában halad, és a Fellegvár alatti sziklához vezet.

Itt áll a fehér, „V” betűt formázó emlékmű, amelyet a kék jelzésen a vár alatti pakolóból is meg lehet közelíteni. Utunkat indíthatjuk a Kálvária utca és a Zách Klára utca felől is, utóbbinál található a Viktorin lépcső.

Bejárom az útvonalat >>

Viktorin lépcső
Viktorin-sétány, Dunakanyar panorámája
Viktorin sétány panorámája

Apátkúti-patak völgye

Az Apátkúti-patak völgyében rejlő természeti értékek gondoskodnak arról, hogy felejthetetlen napot töltsünk el az élő középkor városában. A völgyben egytől-egyig minden látnivaló Visegrád csodahelye.

A horgásztótól a Kaán-forrásig haladva érinteni fogjuk az Ördögmalom-vízesést, az egykor oly’ népszerű Magda-forrást, a Bertényi Miklós Füvészkertet és a Telgárthy-rétet, míg végül a Pisztrángos tavakhoz és a Kaán-forráshoz érkezünk. Miért érdemes egy egész napot szánni a völgy bejárására? Máris mutatjuk!

A kirándulószezon hétvégéin a visegrádi Apátkúti-völgy erdei parkolóhelyeit 2021. május 28-ától napi 1000 Ft-os díj ellenében lehet igénybe venni.

Ördögmalom-vízesés

A Visegrádi-hegység apró gyöngyszeme, az Ördögmalom-vízesés csupán 2,5 km-re fekszik Visegrád központjától, a kis hidak, a vízeséshez vezető meredek, csúszós ösvény és a méretes sziklatömb oldalában fekvő tavacska látványa felejthetetlen.

A vízesést eső után óvatosan szabad csak megközelíteni, ilyenkor az ösvény igen csúszós. Kapaszkodni a fából készült korlátokban lehet.

Magda-forrás

Sajnos a Magda-forrás hűsítő vizét már nem ízlelhetik meg a kirándulók, de a forrás mellett található óriási sziklákhoz mindenképpen érdemes lesétálni a foglalathoz vezető néhány lépcsőfokon. Innen csupán néhány perces sétára fekszik a Telgárthy-rét.

Telgárthy-rét

A Telgárthy-rét és környéke kiváló választás családi és baráti kikapcsolódáshoz egyaránt. A rét mellett található játszótéren számos fajáték várja a csemetéket, a kihelyezett padok és asztalok mellett pedig akár sütögetni, bográcsozni is lehet.

A játszótér mellett mosdót is találunk, ráadásul árnyékos és napos rész is bőven akad, így kényelmesen eldönthetjük, hol szeretnénk letelepedni a piknik pléd és a nyársak társaságában.

Bertényi Miklós Füvészkert

A Bertényi Miklós Füvészkertben a környező hegyek növényzetétől teljesen eltérő kép és sajátságos mikroklíma fogadja a látogatókat, az állományok szélére különleges díszt (virág, őszi lombszíneződés stb.) adó fajokat telepítettek.

A Füvészkert bejárata a Telgárthy-rét mellett található, a kert olyan látnivaló Visegrád rejtett részén, amely különleges természeti kincsekkel várja az érdeklődőket.

  • Nyitva tartás: A belépőjegy az Ördögmalom Étterem nyitvatartási idejében, az étteremben, kizárólag készpénzzel váltható meg.
  • Diák és nyugdíjas belépő: 500.-Ft
  • Felnőtt belépő: 1.000.-Ft

Látnivalók a Pilisben – 25+ élmény, program, és túra a Pilis legszebb részein
Bertényi Füvészkert

Pisztrángos Tavak

Aki igazán extra élményt keres, annak érdemes kipróbálni, milyen az Ördögmalom étteremben a „fish piknik”. Csak ki kell fognunk a Pisztrángos Tavakból egy pisztrángot, és amíg az étteremben elkészítik nekünk ebédre, addig egy kényelmes sétát tehetünk a közelben.

látnivaló Visegrád
Pisztrángos Tavak

Kaán-forrás

Az Apátkúti-völgyben tett kirándulás egyik legkedvesebb állomása a Kaán-forrás, amelynek hűsítő vize télen-nyáron tárt karokkal várja a túrázókat.

Gyerekkel, kutyával minden évszakban könnyen elérhető úti cél. Babakocsival is bátran útnak indulhatunk, csupán a forrásnál zötyögősebb a terep. A környék kutyabarát, de a kutyák csakis pórázon sétálhatnak, a vonatkozó szabályok betartásával.

Bányatető-kilátó

A 280 méter magas Mátyás-hegy közelében található a 15,45 méter magas Bányatető-kilátó, amelyet 2015-ben emeltek, 320 méteres tengerszint feletti magasságban. A faszerkezetű építmény legfelső kilátószintje 11,2 méteres magasságban helyezkedik el.

A kilátót az Apátkúti-völgyből érdemes megközelíteni. Tavasszal, ősszel és télen kényelmesen rálátni a visegrádi várra, emellett a Dunakanyar és a Börzsöny egy részére is, bár igaz, hogy sajnos a Dunában nem gyönyörködhetünk innen.

Megnézem a kilátót >>

Kilátópont, Panoráma út

A visegrádi vártól mindössze 1-2 perces útra található az a kilátópont, amelyet a kirándulók panoráma kilátó néven emlegetnek. A szerpentines Panoráma út mellett elhelyezett padokról bámulatos kilátás nyílik a Dunakanyarra, éppen ezért ez a látnivaló Visegrád bakancslistás helye.

Panorámás helyek a Dunakanyarban >>

Panoráma kilátópont

PROGRAMOK és GASZTRO

Hajókirándulás Visegrádon

Visegrád hajóállomására szárnyas- és kirándulóhajó járatok is rendszeresen érkeznek, ezenkívül sétahajós utakon is részt vehetünk. Egy hajókirándulás Visegrád környékén olyan panorámát tartogat számunkra, amely meggyőz arról, hogy a Dunakanyar az ország egyik legszebb térsége.

A Fellegvár, a Szent Mihály-hegy Remete-barlangja és Nagymaros látványa igazán meggyőző, lehetetlen róluk rossz képet készíteni. A hajókirándulás hangulatos családi program, általában a gyerekek is nagyon élvezik a ringatózást. 

Menetrend és jegyárak >>

látnivaló Visegrád
Hajóállomás, Visegrád

Csónakkikötő

A vízi sportok kedvelői bizonyára örülnek annak, hogy immár nemcsak a nagymarosi, hanem a visegrádi oldalon is megállhatnak a kajakokkal, kenukkal és a SUP deszkákkal. A csónakkikötő a Tourinform iroda és a hajóállomás közelében van, kényelmes sétatávolságra a város központi részétől.

Visegrádi csónakkikötő

Lovaglás és biciklizés Visegrádon / Pilis Bike és Pilis Ride

A Pilis Bike egy erdei kerékpáros hálózat, amelynek útvonalain erdei környezetben tekerhetünk a Pilisben, míg a Pilis Ride erdei lovas úthálózatnak köszönhetően lóháton ismerhetjük meg a környéket. Az útvonalakon felszerelt istállókat alakítottak ki a lovasok számára. 

Visegrád Gokart, Kalandpark és Jégpálya

A Visegrád Gokart és Élménypark programjait családoknak és baráti társaságoknak is ajánljuk. A kalandpályákon több útvonal van több mint 60 különböző feladattal és 20, 40, 60 méter hosszú csigás Canopy csúszásokkal, míg a gokartot a száguldás szerelmesei fogják igazán élvezni. Téli időszakban a gokartpálya mellett jégpálya várja azokat, akik szívesen próbára tennék a korcsolyatudásukat Visegrádon.

Visegrádi Bobpálya

A Visegrádi Bobpálya a Nagyvillám-hegyen, a Zsitvay-kilátó szomszédságában várja azokat, akik kedvelik az izgalmat és a sebességet. 2 pálya áll rendelkezésre, a nyári és az alpesi bob esetében is 700 méteres lesikló szakaszt lehet kipróbálni.

látnivaló Visegrád
Visegrádi bobpálya

Fun Extreme Canopy és Kalandpark

Az ország első canopy pályája Visegrádon épült meg, a pálya 1 km hosszú, a programon 4-10 fős csoportok vehetnek részt. A park része a kalandpark is, itt a vendégeket 44 elem várja, 2 szinten. Az alsó súlyhatár 40 kg, a felső súlyhatár pedig 110 kg. 12 éves kortól használhatják a gyerekek a létesítményt, a programhoz előzetesen időpontot kell foglalni.

Mátyás Király Történelmi Játszópark

A Mátyás Király Történelmi Játszópark színes és izgalmas játékokkal, útvesztővel és egy hatalmas hajóval hívogatja a gyerekeket a Királyi Palotával szemben. A játszóparkra érdemes 1,5-2 órát szánni, mert a csemeték általában nagyon élvezik a különleges, középkori hangulatú játszóteret.

  • Nyitva tartás: Kedd-vasárnap 10-18-ig, hétfőn zárva
  • Gyermek belépő: 500 Ft, felnőtt kísérő: 200 Ft

látnivaló Visegrád
Mátyás Király Történelmi Játszópark

Zugfőzde Pálinkamúzeum

A Zugfőzde Pálinkamúzeumban a pálinkatörténeti kiállítás megtekintése közben megismerkedhetünk a Magyarország pálinkafőzési történetével és a pálinkafőzés trükkjeivel, emellett megtudhatjuk, hogy mi a kapcsolat Visegrád és a pálinka között.

A látogatók szakértői segítséggel összeállított pálinka ízsorokat is kóstolhatnak, így a múzeumlátogatás összefonódik a gasztroélménnyel.

Aki kedveli a kulináris kalandokat, azoknak ez a látnivaló Visegrád szívében kihagyhatatlan programpont.

Zugfőzde Pálinkamúzeum

Visegrádi mozi

A visegrádi mozi évtizedek óta tárt kapukkal várja azokat, akik nem szeretnének messze utazni ahhoz, hogy jó mozifilmeket lássanak. Bár a moziélmény nyilvánvalóan nem olyan, mint egy hatalmas moziban, a filmezés így is hangulatos, nem érdemes kihagyni a programot, ha borúsra fordul az idő.

látnivaló Visegrád
Mozi, Visegrád

Nagyvillám Sípálya

Az enyhe lejtésű Nagyvillám Sípályát a kezdő és a gyakorlott síelők egyaránt kedvelik, ráadásul síelés közben szemet gyönyörködtető panoráma tárul elénk a Fellegvárra és a Dunakanyarra.

Palotaház Visegrád

A Palotaház a régen leégett ágasház helyén található, és 2 külön résszel várja a látogatókat. Az Étkek Háza egy különleges belső kialakítású kétszintes, látványkonyhás étterem, ahol tradicionális magyar ételekkel, vaslapon sült húsokkal, különböző lepényekkel és házi süteményekkel várják a vendégeket.

A Mesterségek Udvara a régmúlt idők mesterségeit mutatja be a látogatóknak. Szakértő kezek gyakorlatban mutatják be a különböző tradicionális mesterségeket (kovács, fazekas, kőfaragó, papírmerítő), a mesterek által készített termékeket pedig meg lehet vásárolni a helyszínen.

Még több információ >>

Lovagi torna

A visegrádi lovagi torna az egész országban egyedülálló program, mely során a Szent György lovagrend tagjai egy látványos lovagi tornán mutatják be, hogyan küzdöttek a harcosok a király és a királyné kegyeiért a 14. századi Visegrádon.

A párviadalokon felidézik a középkori lovagok bátorságát és vakmerőségét, ráadásul a műsort a királyi vadászölyv reptetése színesíti. A műsor végén lehetőség nyílik arra, hogy kipróbáljuk a középkori fegyvereket.

A lovagi torna áprilistól-októberig a Salamon-toronyban szombati napokon 12:00 órától, októbertől-márciusig pedig a Palotaházban szombatonként, szintén 12:00 órai kezdettel kerül megrendezésre.

Visegrádi Palotajátékok, 2022

Tourinform iroda

A Tourinform iroda a Palotaház mellett található, a Visegrádra érkező kirándulóknak nyújt segítséget a város látnivalóinak és kirándulóhelyeinek felfedezésében.

  • Cím: 2025 Visegrád, Duna-parti út 1.
  • Nyitva tartás: hétfő: ZÁRVA, Kedd-vasárnap: 10:00-16:00
  • tel: + 36 26 397 188
  • e-mail: info@visitvisegrad.hu

látnivaló Visegrád
Tourinform iroda

Visegrád megközelítése

Autóval

A város a 11-es út mellett fekszik, Budapest és Esztergom irányából, illetve Nagymarosról révvel is megközelíthető autóval.

Nincs olyan látnivaló Visegrád környékén, amelynek a megközelítése túl sok időt venne igénybe, ha a központból indulunk, ennek ellenére a városba érdemes autóval érkezni, mert a tömegközlekedés kevésbé kényelmes opció, és sok kirándulóhelyet nem érintenek a távolsági és a Hop On/Hop Off járatok.

Visegrád tömegközlekedéssel

Visegrád tömegközlekedéssel a 11-es számú főúton közlekedő autóbusz jártokkal elérhető (menetrend), illetve érkezhetünk Nagymarosra vonattal (menetrend), majd révvel átkelhetünk a Dunán. Ebben az esetben Visegrád központi részéhez érkezünk.

Kerékpárral

Érdemes a Duna bal partján tekerni az EuroVelo 6-os kerékpárúton, a bicikliút útvonala érinti a nagymarosi révátkelőhelyet is. A Duna jobb partján, vagyis a visegrádi oldalon nem biztonságos a kerékpáros közlekedés, nem ajánljuk.

Szállást keresel Visegrádon?

Itt érdemes nézelődni >>


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Képek: Kristóf Eszter

A kiemelt képen Visegrád központja és a katolikus templom látható.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.