Fekete-hegy körsétaút – Kutyás kirándulóhely Visegrádon, ahol sütögetni is lehet

A Fekete-hegy körsétaút a Dunakanyar és a Pilis panorámájával ajándékoz meg, a kirándulóhely családi kiránduláshoz és baráti kikapcsolódáshoz is ideális választás. Ha Visegrád környékén keresel kevésbé ismert úti célt, a sétaút felfedezése garantáltan remek programnak bizonyul majd.

A Fekete-hegy körsétaút látnivalói és programjai

A Fekete-hegy panorámája

A 345 méter magas Fekete-hegy a Nagyvillám tömbjének délnyugati nyúlványa, a hegyen vezető Fekete-hegy körsétaút gyalogosan könnyen bejárható bárki számára. Ha a bobpálya parkolójában hagyjuk az autót, akkor a táv nem jár szintemelkedéssel (maximum 5-10 méter), de ezt észre sem lehet venni. A sétaút hangulatos útvonalon halad a Fellegvár közelében.

Remek kilátás nyílik a 333 méter magasan álló visegrádi várra, Nagymarosra, a Dunára, a Hegyes-tetőre, a Szent-Mihály hegyre és a Pilis vonulataira.

A kihelyezett asztaloknál árnyékos és napos részek váltják egymást, illetve esőbeállót is találunk, ha pedig elég bátrak vagyunk, próbára tehetjük fittségünket egy aprócska erdei edzőpályán is.

Hasznos tudnivalók

  • A Fekete-hegy körsétaút egész évben szabadon és ingyenesen látogatható.
  • A távot 25 perc alatt megtehetjük, de érdemes több helyen is megállni útközben.
  • A kirándulókat 5-6 tűzrakó hely, valamint padok és asztalok várják, sütögetésre és piknikezésre is van lehetőség. (A tűzgyújtás szabályait mindig szem előtt kell tartanunk!)
  • A körút területe gyerekbarát kirándulóhely, egészen pici gyerekekkel, sőt, babakocsival, kismotorral és kisbiciklivel is bátran útnak indulhatunk.
  • Kutyával is nagy öröm az útvonal felfedezése.
  • A közelben étterem, büfé és mosdó is található, ám a körséta közben vízvételi lehetőség nincs.
  • Parkolni a bobpálya parkolójában lehet. A parkolás (2022-ben) az autóknak hétköznap 1100 Ft/nap, 16 óra után 600 Ft, ünnepnapokon és hétvégén pedig 1300 Ft/nap.
  • Fontos tudni, hogy a közelben vezetnek a Pilis Ride és a Pilis Bike útvonalai, illetve az Országos Kéktúra útvonala is.

Szállást keresel a közelben?

Itt érdemes körülnézni »»

Programtippek a Fekete-hegy körsétaút közelében

Visegrád annyi programot és látnivalót tartogat számunkra, hogy akár 2 hetet is eltölthetünk a városban és a környéken anélkül, hogy egy percet is unatkoznánk.

A Fekete-hegy körsétaút szomszédságában fekszik a Nagyvillám, a hegytetőn áll a Zsitvay-kilátó, mellette pedig canopy, kötélpálya és bobpálya várja a vállalkozó kedvű túrázókat.

A Mogyoró-hegy és a vadbemutató kert sétatávolságra fekszik, ahogyan a Madas László Erdészeti Erdei Iskola is. Ennek környékén vezet a Nagyvillámi Erdészeti Tanösvény, a Kisvillámi Vadvirágos tanösvény, a Mogyoróhegyi Természetismereti Tanösvény, és az Áprily-völgyi Rege-Termő Tanösvény is.

A visegrádi vár, a Salamon-torony, a Királyi Palota és a Sibrik-domb bakancslistás történelmi látnivalók a városban.

Az Apátkúti-patak völgye, a Spartacus-ösvény és a Bányatető-kilátó is számos látogatót vonz természetközeli élményekkel és mesés kilátással.

Erdei kishíd az Apátkúti-patak fölött

A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Képek: Kristóf Eszter

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.