5+1 varázslatos téli túra a Dunakanyarban

Top 5 téli túra a Dunakanyarban

Hazánk legszebb tájai számos csodahelyet tartogatnak a hidegebb napokon is. Ha velünk tartasz, megmutatjuk, melyik az az 5+1 meseszép téli túra a Dunakanyarban, ahol a csodás panoráma és a friss levegő mellett felfedezheted a téli erdő szépségeit.

5+1 téli túra a Dunakanyarban

Boldog Özséb-kilátó

A Pilis legmagasabb kiemelkedése a Pilis-tető, itt található a Boldog Özséb-kilátó, amelyhez télen-nyáron járható, közepesen nehezen teljesíthető túraútvonal vezet.

A tetőre érve 360 fokos körpanoráma fogad, láthajtuk fentről a Visegrádi-hegység, a Budai-hegység, a Pilisvörösvári-medence és a Gerecse vonulatait is.

Fekete-hegy körsétaút

A 345 méter magas Fekete-hegyen vezető Fekete-hegy körsétaút gyalogosan könnyen bejárható bárki számára. A távot 25 perc alatt megtehetjük, de érdemes több helyen is megállni útközben.

Az útvonalról remek kilátás nyílik a 333 méter magasan álló visegrádi várra, Nagymarosra, a Dunára, a Hegyes-tetőre, a Szent-Mihály hegyre és a Pilis vonulataira.

A körút gyerekbarát kirándulóhely, egészen pici gyerekekkel, sőt, babakocsival és szánkóval is bátran útnak indulhatunk.

Dobogókő

Dobogókő minden évszakban csodás kirándulóhely, így télen is érdemes bejárni a túraútvonalait. Ha rövid sétát szeretnénk tenni, ahhoz a Thirring-körút és a Zsivány-sziklák a legjobb úti cél, aki pedig inkább a panorámában gyönyörködne, azt tárt karokkal várja a Báró Eötvös Lóránd menedékház mögött található kilátó.

Egy forró teára és bográcsos egytálételre mindenképpen érdemes időt szakítani a menedékháznál, így tovább élvezhetjük Dobogókő hangulatát, amitől egyébként is nehéz elszakadni.

Bölcső-hegyi kilátó

A Bölcső-hegyi kilátó az 587 méter magas Bölcső-hegyen található, terveit Koller József Ybl-díjas építész készítette. A Jenga-toronyhoz hasonlító emelvény ingyenesen látogatható egész évben.

A kilátó a Lajos-forrás felől két körtúrával is megközelíthető, a jól ismert zöld háromszög mellett északról a frissen elkészült sárga háromszög jelzést is követhetjük.

Sződligeti mesetó

A Sződligeti Horgásztó „Mesetó” néven ismert a Dunakanyar egyes részein, ugyanis a tó körül álló kis horgászházikók apró manóházakra hasonlítanak. Mi már az első találkozás alkalmával beleszerettünk a tó hangulatába, jó szívvel ajánljuk mindenkinek.

Korábban csak az egyesület tagjai látogathatták a tó környéként, most azonban nyitvatartási időben bárki gyönyörködhet a parányi mesebirodalomban.

A horgásztó nyitvatartási rendje >>

Túra a Börzsönyben

A Börzsönyben tett túrákban közös, hogy csodás kilátással, friss erdei levegővel és a természet közelségével ajándékoznak meg. A legnépszerűbb, könnyen elérhető kirándulóhelyek a Királyréti tanösvény és a Várhegy-kilátó, míg a bátrabbak a Csóványost és a Nagy-Hideg-hegyet is meghódíthatják.

Melyek a legizgalmasabb látnivalók a Börzsönyben?

Foglalj szállást a Dunakanyarban!

Bakancslistás látnivalók a Dunakanyarban

A térség minden évszakban különleges látnivalókkal, történelmi és természeti kincsekkel, illetve pazar panorámával vár. Böngéssz bakancslistás pontjaink között, és találj rá a kedvenc csodahelyedre a Dunakanyarban!


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Kiemelt kép: DRONE EYE Photography

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.