Csodahelyek Magyarországon – 2020 toplistája

Igencsak felemás évünk volt a belföldi kirándulások tekintetében, hiszen a világjárvány -ahogy minden más területre- az utazásra is rányomta bélyegét. 2020-ban voltak olyan periódusok (pl. év elején vagy nyáron), amikor nem, vagy csak alig volt korlátozás Magyarországon, míg tavasszal és év végén sem szállást nem foglalhattunk, sem múzeumokba, várakba, arborétumokba nem mehettünk. Újra divatba jött viszont a túrázás, a kirándulás a friss levegőn, és ez a tendencia jól látszik a belföldi csodahelyek népszerűségén is.

2020 népszerű csodahelyei

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a magyarországi csodahelyeket, amelyekre a legtöbben voltatok kíváncsiak ebben az évben.

Megjegyzés: A lista kizárólag a 2020-ban megjelent cikkek olvasottsága alapján készült.

Őrség, az abszolút győztes

Az Őrség idén verhetetlennek bizonyult, már ami a toplisták olvasottságát jelenti. Májusban állítottuk össze bakancslistánkat az Őrségben található csodahelyekről, de mivel 4 évszakos helyszín, bármikor lehet szemezgetni belőle és megtervezni a következő kirándulást.

Csodahelyek Magyarországon – 2020 toplistája

A zuglói Japánkert

Májusban már nagyon vágytunk a szabadságra és a korlátozások enyhítésére, így nem meglepő, hogy egy budapesti látnivalóra voltak a legtöbben kíváncsiak az oldalunkon. A Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnáziuma és Kollégiuma mögött található kert különlegessége, hogy ez volt hazánk első japánkertje. Érdemes felkeresni, főleg virágzás idején!

Csodahelyek Magyarországon - 2020 toplistája
Japánkert Zuglóban

Tarcali Áldó-Krisztus szobor és a bányató

Tokaj és környéke idén a mi nagy kedvencünk is lett, ezért külön örülünk, hogy az olvasók ebben egyetértenek velünk. Tarcalon járva rögtön 2 szuper csodahelyet is üthetünk egy csapásra, hiszen mind a bányató, mind az Áldó Krisztus szobortól nyíló panoráma igazán különleges élményt nyújt. És akkor még nem beszéltünk a környék többi látnivalójáról!

Csodahelyek Magyarországon - 2020 toplistája
Tarcali bányató

Úrkúti őskarszt

Rövid, ám annál izgalmasabb kirándulás vezet az úrkúti őskarszthoz, amely igazán egyedülálló természeti látványosságnak számít nem csak a Bakonyban, hanem egész Magyarországon is.

Csodahelyek Magyarországon - 2020 toplistája
Úrkúti őskarszt

Tündérkert Miskolcon

A miskolci WOW park -vagy ahogy a helyiek emlegetik, Tündérkert- egy mesebeli pihenőpark, amelyet Miskolcon, a Diósgyőri vár mellett találunk. A pár éve még szemetes, lápos, gazos és elhanyagolt terület helyére egy vállalkozó varázslatos szabadidőparkot épített.

Miskolci Tündérkert

Cziráky Margit Rózsakert és az Esterházy-kastély Fertődön

A fertődi Esterházy-kastély régóta szerepel a belföldi csodahelyek listáján, de a múzeum mellett érdemes megnézni a Cziráky Margit Rózsakertet is, ahol májustól 8000 tő rózsa virágzik.

Csodahelyek Magyarországon - 2020 toplistája
Cziráky Margit Rózsakert

Gyadai tanösvény

A Budapest környéki kirándulóhelyek rendkívül népszerűek voltak az év során, így Katalinpuszta és a Gyadai-tanösvény is felkerült a toplistára.

Csodahelyek Magyarországon - 2020 toplistája
Függőhíd

Római-fürdő-vízesés, Bakonynána

Idén aki csak tehette, túrázott és igyekezett minél több időt tölteni a természetben. A Bakonyban található Ördög-árok, illetve a Római-fürdő-vízesés is rendkívül népszerű kirándulóhelynek számít, nem meglepő, hogy sokan választották ezeket a helyeket 2020-ban is.

Csodahelyek Magyarországon - 2020 toplistája
Római-fürdő-vízesés

Füzéri vár

Míg 2019-ben a Boldogkői vár volt a legnépszerűbb a Csodahelyek.hu oldalán, 2020-ban a füzéri várat keresték sokan annak ellenére is, hogy folyamatos felújítás és átépítés zajlik a területén.

Füzéri vár (fotó: Béres Tamás)

Haláp tanösvény

A Balaton-felvidéken található Haláp-hegyen 2019-ben adtak át egy 3 km-es, 10 állomásból álló tanösvényt, amelynek több pontjáról is mesés, 360 fokos körpanoráma nyílik a balatoni tanúhegyekre.

Kilátás a tanösvényről

Bél-kő-hegy és a Bélapátfalvai Ciszterci Apátság

A Bükk-hegység nyugati oldalán található a ciszterciek egyetlen épen megmaradt apátsági temploma, a cementgyártás következtében legyalult fehér óriás, a Bél-kő-hegy és az idők folyamán festői szépségűvé váló Lakvölgyi-tó. 

Bélapátfalvai Ciszterci Apátság

Kíváncsi vagy a 2019-es toplistára? Itt tudod megnézni:

+ 1 csodahely Szlovákiából: Bachledka lombkorona-sétány

Bár 2020-ban nem a külföldi csodahelyek álltak a középpontban, a Magas-Tátrában található Bachledka-sétány sokak tetszését elnyerte. Megértjük 🙂

Lombkoronasétány a Magas-Tátrában

Itt nincs vége a felsorolásnak, hiszen 2020-ban rengeteg új és régi csodahelyet sikerült felfedezni és bízunk benne, hogy ez a sorozat 2021-ben is folytatódik!

Még több túraleírásért és kirándulóhelyért olvassátok a www.csodahelyek.hu oldalt, ha pedig szívesen megosztanátok velünk is élményeiteket, küldjetek nekünk fényképes beszámolót!

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.