Ne hagyd ki! 10 varázslatos karácsonyi vásár 2021-ben

karácsonyi vásár

Szereted a karácsonyi vásárok hangulatát, mert a forralt bor illata, a fények látványa és a kürtős kalács íze tálcán hozza eléd az ünnepi forgatag varázsát? A következő 10 ámulatba ejtően szép karácsonyi vásár színes programkínálattal és rendhagyó élményekkel vár!

Ne hagyd ki! – 10 csodaszép hazai karácsonyi vásár

A Vörösmarty tér varázsa idén sem okoz csalódást

A Vörösmarty tér hatalmas karácsonyfája alatt ismét közösen ünnepelheted a családdal és a barátokkal a karácsony közeledtét. A város egyik legszebb terén szemet gyönyörködtető kézműves termékek lepik el a karácsonyi vásár faházainak pultjait. A portékák között lehet, hogy ott lapulnak a szeretteid idei karácsonyi ajándékai is. A forralt bor illata messziről magához csalogat, ahogyan az ünnepi finomságok íze sem okoz majd csalódást.

A szervezők, az ízművesek és a kézművesek családi menükkel, közös gyertyagyújtással és ünnepi fényfestéssel várják az érdeklődőket, hogy együtt éljék át az ünnepvárás örömteli és meghitt pillanatait.

Adventi Kézműves és Mesevásár vár Pécs városában

Az Adventi Kézműves és Mesevásár Pécsen új programokkal, új helyszínekkel, és rendhagyó eseményekkel várja a látogatókat november 26-tól december 23-ig. A legszebb hazai karácsonyi vásárok között a pécsi vásár is tündököl a bámulatosan szép fényfestéssel. Hétvégente az Adventi Épületfestő Gyerekrajz Pályázat legszebb alkotásai láthatóak a Dzsámi homlokzatán. A látványos dekoráció idén is levesz a lábadról, az adventi népi játékok pedig az ünnepi hagyományokat elevenítik fel.

Az adventi vásáron 21 gasztronómiai és 32 kézműves termékeiből válogathatsz, közben meghallgathatod a koncerteket, vagy megtekintheted a Pécsi Nemzeti Színház Adventi Erkélykoncertek c. programját.

A Mesekuckóban hétvégente karácsonyi meseolvasással várja a gyerekeket Dániel András meseíró, Khaled-Abdo Szaida író, Herczeg Adrienn, Várnagy Kinga és Sólyom Katalin színművészek, Keresztesi József író, valamint Matta Lóránt és Czéh Dániel bábszínészek.

A Bazilika bámulatos ünnepi csodái 2021-ben is megörvendeztetnek

Ha az ország egyik legszebb adventi vásárába vágysz, akkor a Bazilikánál semmiképpen ne hagyd ki a karácsonyi forgatagot.

A Szent István téri vásárban gasztro és kézműves kiállítók is vannak, és az állandó résztvevők, azaz a hatalmas, közös karácsonyfa, és az adventi gyertyagyújtás sem maradnak el. Ezenkívül fotókiállítás, jégpálya, és fényfestés is emlékezetessé teszi az idei vásárt a Bazilikánál.

Jégfolyosóval, korcsolyapályával és vásárral vár Debrecen

2021 adventi időszakában Debrecen szeretné megidézni a korábbi évek adventi hangulatát. A díszbe öltöztetett városban több, mint 200 ezer fényforrás található, Debrecen karácsonyfáját pedig több mint 16 ezer égő teszi ékesebbé. A fénykúp ajándékdobozokkal és a gömbkanapé látványa elvarázsol, és örömmel tölt majd el az is, hogy az 1-es és a 2-es villamos vonalán is közlekedik a fényvillamos. A Kossuth téren, a Dósa nádor téren, a Csapó utcán és a Rózsa utcán 20 vendéglátó egység és 80 kereskedő várja karácsonyi különlegességekkel a látogatókat, a Nagytemplomban pedig meghallgathatjuk az adventi koncerteket is.

Újdonság lesz idén az Adventi Kuckó, a Kossuth téren pedig egy 750 négyzetméteres adventi korcsolyapálya és egy 120 méteres jégfolyosó gondoskodik arról, hogy a csúszás örömét a család apraja-nagyja élvezhesse. A Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén az elmúlt években megszokott módon most is üzemelni fog a korcsolyapálya.

Az adventi időszak alatt a Nagytemplom mellett a hajdani Verestorony alapjai fölé emelt piramisba szerelt led-csövek különlegesen programozott fényjátéka egyedi hangulatot varázsol a Kossuth térre.

Ünnepi koncertek, fényekben úszó kisvonat és karácsonyi vásár Esztergomban

Aki járt már Esztergomban, az biztosan tudja, hogy a Dunakanyar fővárosa mennyi színes élménnyel, természeti és történelmi kinccsel várja a látogatókat az év minden napján. Advent idején sem fogsz csalódni a város vendégszeretetében.

A Kis-Duna sétány, a Mindszenty tér, és a város főtere kihagyhatatlan programokkal fűszerezi meg az esztergomi lakosok, és a városba érkező turisták ünnepi készülődését. A Széchenyi téren található jégpálya a korcsolyázás örömével, a karácsonyi vásár pedig fenséges ízekkel és kézműves termékekkel ajándékoz meg.

A csemetéket gyermekprogramok és kézműves foglalkozás, a felnőtteket koncertek, a család apraja-nagyját közös adventi kisvonatozás várja.

50 méter magas óriáskerék teszi különlegesebbé a győri vásárt

Győr karácsonyi fényei és ünnepi díszbe öltözött terei számos látványossággal várják a városba látogatókat. A Széchenyi téren fényfestett falakon mozgó fényjáték jeleníti meg az advent történetét, a gyermekeket körhinta és kisvasút várja. A kézműves termékeket árusítók sokasága mellett a Mindenki karácsonyfája, a betlehem és az adventi koszorú is megcsodálható.

A Dunakapu téren többek között jégpálya, óriáskerék várja a kicsiket és nagyokat. Az élményeket jégrevü, fénykapu, szelfigömb, rénszarvas szán és hóember teszi még varázslatosabbá.

A sétálóutcán a gasztronómia étel- és italkülönlegességeit kóstolhatod meg, a Megyeház téren karácsonyi ajándékok vásárlására nyílik lehetőség. A városháza ünnepi díszbe öltözött tere is várja az ide látogatókat.

Ünnepi fényfestés, fenséges illatok, és kézműves vásár Szentendrén

A 2021-es Adventi Programsorozat csodálatos téli fényekkel, Kézműves és Gasztronómia vásárral, és meleg, baráti hangulattal várja azokat, akik a macskaköves utcák ölelésében készülnének az ünnepre Szentendrén.

A vásárban a forralt bor, a puncs és a spanyol fánk mellett kenyérlángos, kürtős kalács és szaloncukor vár, emellett gyönyörű kézműves ékszerek, ajándéktárgyak és kozmetikumok közül is szemezgethetsz.

A Fényhév és a Világító Adventi Ablakok csak még meghittebbé varázsolják a szentendrei adventi hétvégéket.

A Szegedi Karácsonyi Hetek összehozzák a kicsiket és nagyokat

A Karácsonyi Hetek rendezvénysorozat keretében 2021. november 26-tól december 24-ig forralt borokkal, kürtős kaláccsal és más gasztro-különlegességekkel, valamint hatalmas szalmalabirintussal, és egy izgalmas meglepetésekkel teli Mesés Kastéllyal várja az érdeklődőket Szeged gyönyörű városa.

A látogatók számára a szervezők táncházakkal, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, és mesefilmekkel teszik színesebbé az ünnepi készülődést. A Szelfibox segít abban, hogy elkészítsd saját digitális karácsonyi üdvözletedet.

Mindenképpen érdemes felülnöd a 37 méter magas óriáskerékre, amelyből megcsodálhatod Szeged téli panorámáját, emellett az óriás rénszarvas és a díszes szán is nagy kedvenced lesz.

Mesesétány, Varázslatos Jégpalota és karácsonyi vásár csalogat Egerbe

Az Egri Adventi Vásár Eger barokk belvárosban adventi hangulattal, káprázatos díszkivilágítással, különleges látványelemekkel, illetve íncsiklandozó ízekkel vár. A Dobó téren koncertek teszik emlékezetessé az ünnepi készülődést, a gyerekek számára pedig a Varázslatos Jégpalota kínál mesés foglalkozásokat, kézműves programokat, és filmvetítéseket.

A Kis-Dobó tértől a Tinódi térig tartó Mesesétány 10 helyszínén a gyerekek ismert magyar mesék szereplőivel találkozhatnak.

Tárt karokkal várnak Székesfehérvár adventi programjai!

Advent időszakában (is) változatos programok sorával vár Székesfehérvár. Gyertyagyújtás, zenés programok, kézműves foglalkozások és gyermekműsorok színesítik az ünnepi készülődést. A belváros fényei és a karácsonyfa díszkivilágítása mellett karácsonyi vásár is gondoskodik az ünnepi hangulatról. A vásárban minőségi, kézműves portékák és finom ízek várnak.

Gondoltad volna, hogy a fehérvári Városháza épületén épp annyi ablak van, amennyiből kitelik az adventi kalendárium minden napja? Irány Fehérvár!

Természetesen az ország számos pontján vár még karácsonyi vásár, ahol az ünnepi készülődés még színesebb és élvezetesebb lehet a család minden tagja számára. Karácsony táján ezek a vásárok igazi csodahelyek, ne hagyd, hogy a hideg idő otthon tartson!


Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.