Csodahelyek Magyarországon – 2019 toplistája

csodahelyek Magyarország

Csodák pedig léteznek! Mint ahogy csodahelyek is, hiszen Magyarország telis-tele van remek kirándulóhelyekkel, túraútvonalakkal, izgalmas városokkal és látnivalókkal. 2019-ben is sok szép helyet fedeztünk fel, íme a mi top10-es listánk a teljesség igénye nélkül, amelynek összeállításához segítségünkre volt a Csodahelyek Magyarországon facebook csoport is.

Csodahelyek Magyarországon- top 10

Prédikálószék

Nem csak a Dunakanyar, hanem hazánk egyik legszebb panorámája nyílik a Prédikálószékről. A Visegrádi-hegység 639 méter magas csúcsának népszerűsége vitathatatlan, az ide vezető túra 2019-ben a toplista élén végzett. 

Tovább olvasom »»

csodahelyek Magyarország

Tatai Fényes tanösvény

Tata központjától mintegy 3 km-re, a Fényes Fürdő 30 hektáros természetvédelmi területén fekszik a Tatai Fényes Tanösvény, amely az egész család számára remek szórakozást nyújt.  

Tovább olvasom»»

Andrássy-kastély, Tiszadob

A Loire-menti hangulatot idéző tiszadobi Andrássy-kastély és kertje gyönyörűen felújítva várja a látogatókat. 

Tovább olvasom »»

Andrássy-kastély, Tiszadob

Gánti Bauxitföldtani Park

Mintha a Marson járnánk, olyan érzésünk lehet a gánti Bauxitföldtani Park területén kialakított tanösvényt járva. Szuper program egész évben!

Tovább olvasom »»

Megyer-hegyi tengerszem

Sárospatak közelében fekszik hazánk egyik legszebb természeti csodája, a Megyer-hegyi tengerszem. A hegyi tavat emberi kéz formálta, ám ez mit sem von le értékéből. 

Tovább olvasom »»

A fények temploma, Velemér

A fények templomának is nevezik az Őrség egyik gyöngyszemét, a veleméri Szentháromság-templomot. Hogy miért? A cikkből kiderül.

Tovább olvasom »»

fények temploma velemér

Rododendronvirágzás a Jeli Arborétumban

Varázskertnek is hívják a Jeli arborétumot, amely különösen májusban, a rododendronvirágzás idején népszerű a látogatók körében. 

Tovább olvasom »»

Boldogkői vár

A Zempléni-hegység bővelkedik csodás várakban, az egyik legszebb közülük Boldogkő vára, amelyben a legenda szerint tündérek laktak.

Tovább olvasom »»

Gemenci erdő

Gemenc az ország legnagyobb, zömében erdővel borított ártere, amelyet a Duna holtágai és még élő kanyarulatai fognak közre. A folyóágak mentén számos, különösen értékes élőhely is található. 

Tovább olvasom »»

Szilvásvárad és a Szalajka-völgy

Szilvásváradon található az ország legismertebb kirándulóhelye, a halkan csobogó patakok és vízesések világa, a Szalajka-völgy. 

Tovább olvasom »»

Szalajka-völgy (fotó: Tasi Zsolt)

Kihagytunk volna valamit? Elképzelhető, hiszen a magyarországi csodahelyeknek se szeri, se száma. Neked melyik a kedvenced? Írd meg kommentben!

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.