10 kevésbé ismert látnivaló Hajdú-Bihar vármegyében – a „Keleti kalandok” ajánlásával

Akik Instagramon követik a csodahelyek.hu oldalát, gyakran találkozhatnak a „Keleti kalandok” névvel, hiszen rendszeresen osztunk meg innen is szebbnél szebb kelet-magyarországi fotókat. Az oldal tulajdonosa, Ági 27 éves debreceni lány, akit most arra kértünk, mutasson nekünk 10 kevésbé ismert csodahelyet az ország keleti részéről, a Nyírségből és Hajdú-Bihar vármegyéből.

Keleti kalandok az Instagramon

„A természetjárás már egészen kiskorom óta az életem része, hiszen egy konkrét erdő és benne egy festői kis horgásztó közvetlen szomszédságában nőttem fel a Nyírségben” – tudtuk meg Ágitól azt, honnan ered a természet szeretete. „Mindig is preferáltam a belföldi utazásokat, a saját országom felfedezését.

Azonban elég szembetűnő, hogy a keleti régiók, főleg a Hajdúság és a Nyírség kevésbé örvendenek népszerűségnek, amin a saját lehetőségeimhez képest szerettem volna változtatni, hiszen erre is található számtalan “csodahely„.

Így jött másfél éve a “keleti kalandok” nevű instagram-oldal ötlete. Az érdeklődők feed poszt és story-sorozat formátumban is tájékozódhatnak az oldalon egy-egy helyről, ezek a storyk pedig az “összefoglalókban” bármikor elérhetőek, hogy minél teljesebb képet tudjanak alkotni az adott helyszínről az emberek.

[Természetesen a régió látogatottságának alacsony mutatói magyarázzák azt is, hogy ezen úti célok nem minden esetben vannak rendszeresen karbantartva, viszont sokszor éppen ebben rejlik a bájuk.]

10 kevésbé ismert látnivaló Hajdú-Bihar vármegyében

TIPP: az albumok többsége lapozható, érdemes megnézni a teljes galériát!

1. Beke István tanösvény, Nyírábrány


2. Gúthi-erdő, templomrom


3. Keleti-főcsatorna nagyhegyesi szakasza


4. Hármashegyalja, Debrecen


5. Földikutya-rezervátum, Hajdúbagos


6. Daru-láp tanösvény, Kokad


7. Kráter-tó, Nagyhegyes


8. Kék-Kálló-völgy, Bagamér


9. Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum/Bánki Arborétum


10. Nyírmártonfalvai kilátók

És Ti mivel egészítenétek ki a fenti listát?

Köszönet Áginak, hogy szívén viseli a Hajdú-Bihar vármegyei látnivalók sorsát és reméljük, hogy bejegyzéseivel sokak kedvét meghozza a kirándulásra.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.