Stílusos vidéki vendégházak – ahol új értelmet nyer a feltöltődés

Milyen szempontok alapján válasszunk belföldi szállást? Természetesen fontos az ár, az elhelyezkedés és a tisztaság, de nem elhanyagolható a stílus, az egyedi és ízléses berendezés, valamint az otthonosság érzése sem. De hol találni ilyen belföldi vendégházat? Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány stílusos vidéki szálláshelyet a Csodahelyek – Csodaszállások oldalunkról, amelyek garantáltan belopják magukat a vendégek szívébe. Lehet válogatni – ti melyiket próbálnátok ki szívesen?

Stílusos vidéki vendégházak Keszthelytől Bogácsig

Belvárosi Kertesház, Keszthely

Keszthelyen, a történelmi belváros közepén található a ház, amelyben konyha, étkező, nappali és 2 szoba külön-külön fürdőszobákkal kapott helyet.

A konyha-ebédlőben fatüzeléses kandalló található, az ebédlőből nyílik a fedett terasz. A kertben fenyőfák árnyéka alatt kerti kiülő, fatüzeléses pezsgő dézsafürdő, napozóágyak, grillező van a felnőttek részére. A gyerekeket hinta, trambulin, fa játszóház, csúszda, homokozó várja.

Bodrog Borműhely Vendégház, Bodrogkisfalud

Tokaj-Hegyalja területén, a Bodrog folyótól 150 m-re található a mediterrán hangulatú vendégház, amelyben 4 szoba és 8 férőhely várja a vendégeket. Minden 2 ágyas apartman jól felszerelt konyhával és saját fürdőszobával rendelkezik.

A házhoz alacsony kőfalakkal kialakított kert tartozik, egy kültéri fedett terasszal, melyben grillező, kemence és kültéri sütő-főző tér áll rendelkezésre. A nagyméretű medence kora tavasztól késő őszig üzemel, mellette egy 8-10 fős finn szauna és fa tüzelésű dézsafürdő kapott helyet.

Csipetnyi Csoda Vendégház, Felsőörs

A Balaton északi részén, Alsóörs és Lovas határán igazi luxus kényeztetésben lehet részünk a Csipetnyi Csoda Vendégházban, ahol 2 szoba, jakuzzi, szauna és balatoni panoráma várja a vendégeket. A szállás összesen 4 férőhelyes.

Fata Birtok Vendégház, Nemesgulács

Gyönyörű, hegyre néző panorámával, 4 db kétágyas szobával (2 szoba a földszinten, 2 szoba a tetőtérben) vár mindenkit a Fata Birtok.

Igény esetén kisgyermeknek utazóágyat és fürdetőkádat is tudnak biztosítani. Kutyát, macskát szívesen látnak (felár ellenében).

Kardamom Studio Apartman, Szigliget

Felnőttbarát apartmanház Szigliget egyik legszebb részén, az Avasi rommal szemben, ahol a minőségi pihenés és vidéki romantika kéz a kézben jár.

Az apartmanház udvaráról 5 különálló apartman nyílik, külön fürdőszobával, konyhával, étkezővel és klimatizált helyiségekkel. 4 apartman mérete egységes, dupla ággyal, és egy nagyobb, amelyben 2 szoba található egy nagyobb pihenő nappali és egy külön privát terasz.

Kikapcsol-lak Faház, Bogács

A bogácsi faház kifejezetten családosok számára lett kialakítva egyedi stílusban, ötvözve a természetes anyagokat és a modern világ adta lehetőségeket. A házban saját tervezésű fa bútorok találhatóak, melyeket helyi asztalos mester készített egyedi megrendelésre. A nappaliban egy fenyőzöld (ágyazható) kanapé és az egri borvidékről származó borosüvegből készült lámpák biztosítják a hangulatot.

Kinn minden adott a szórakozáshoz: tollaslabda, ping-pong asztal, trambulin, gólyaláb, sátor, függőágy, biciklik, kerti zuhany, grill a teraszon, tűzifa sütögetéshez.

TIPP: A házon belül kialakításra került egy lebilincselő szabadulós játék, amely 60 percnyi felhőtlen szórakozást és emlékezetes élményt nyújt, a nagyobbak és felnőttek számára.

Kistücsök Food & Room**** Balatonszemes

19 standard szobával és 2 lakosztállyal vár mindenkit a Kistücsök Food & Room Balatonszemesen. A szálláshelynek közvetlen összeköttetése van a Kistücsök Étteremmel, ahol egész évben, a hét minden napján fogadják a vendégeket. Az étlapon regionális és a szezonalitásnak megfelelő alapanyagokból készült ételek találhatók a Kistücsök nagy klasszikusai mellett.

A szállóvendégek kikapcsolódását szolgálja az infraszauna, szobabicikli és futópad, valamint egy kültéri fűtött medence pihenőrésszel, napágyakkal.

Nyírjesi Házikó, Balassagyarmat

Egy igazán különleges élményben vehetsz részt a Cserhát lábánál, Budapesttől mindössze 90 km-re, Palócföldön a Nyírjesi házikóban.

Ez a mesebeli házikó a természet közvetlen közelében található, tóra néző kilátással, privát kerttel, túrakerékpárokkal, különleges miliővel, ahol elcsendesülhetsz, élvezheted a friss levegőt, és pihenheted ki a mindennapok fáradalmait. 

A házikó nem csak egy szálláshely, hanem egy kaland is, hiszen itt kipróbálhatod az egyedi fejlesztésű erdei játékot, amely során felfedezheted a környék rejtett kincseit és jutalmul a szállásadók megajándékoznak. Éld át a Palócföld varázsát!

Szőlőszem Vendégház, Abádszalók

2021-ben épült a Szőlőszem Vendégház a Tisza-tó közelében, Abádszalókon.

A ház 110 m2 alapterületű, benne három szoba (max. 9 fő részére) , két fürdőszoba, nappali, jól felszerelt amerikai konyha található. A teljes vendégház csak egyben foglalható, de igénybe vehető akár 2 fő részére is.

A fenti lista persze nem teljes, hasonló stílusos vidéki szállásokat találtok a Csodaszállások facebook oldalunkon vagy ezen a térképen is. Jó keresgélést!

Fotók: szallas.hu

Szponzorált tartalom.

Még több szállást keresel? Nézd meg korábbi gyűjteményeinket is!

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.