Felnőttbarát szállások – mert néha a szülőknek is jár a kikapcsolódás

Bármennyire is jó gyerekkel nyaralni és közös családi élményeket gyűjteni, néha nem árt, ha mi, szülők, illetve nagyszülők is kapunk pár nap kimenőt. Talán néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt olyan hotelben megszállni, ahol a felnőtteken kívül nincs más vendég, manapság azonban több felnőttbarát vendégház és szálloda közül választhatunk szerte az országban. Mutatjuk a kedvenceket!

Mit jelent a felnőttbarát szálláshely?

A valódi felnőttbarát szállások

nem fogadnak 14 (vagy 16) éven aluli vendégeket,

így biztosítva azt, hogy a felnőttek zavartalanul pihenhessenek. Emellett léteznek olyan vendégházak is, amelyek kizárólag párok számára vannak kialakítva, így nem kell tartani attól, hogy bárki megzavarná a romantikus kikapcsolódást.

Felnőttbarát szállások Magyarországon

A következő 10 szálláshely között vannak igazi felnőttbarát hotelek, kis méretű vendégházak és olyan szállodák is, amelyek gyakran szerveznek tematikus hétvégékét kizárólag felnőttek számára. Lehet válogatni és mielőbb lefoglalni a következő „gyerekmentes” pihenést!

Bonvital Wellness & Gastro Felnőttbarát Hotel, Hévíz

Kizárólag 14 éven felüli vendégeket fogad a hévízi Bonvital Hotel, amely 100 méterre a Tófürdőtől, a belváros szívében helyezkedik el.

A négycsillagos superior szálloda 80 elegáns szobával, 10 exkluzív lakosztállyal, látványos wellness részleggel, kulináris élményeket nyújtó bisztróval és étteremmel várja az ide érkezőket. A házi kedvenceket szívesen látják, SZÉP-kártyával is lehet fizetni. Kipróbáltuk, szerintünk csodahely!

Bükkös Hotel & Spa, Szentendre

Szentendre történelmi belvárosában, karnyújtásnyira a legszebb látnivalóktól fekszik a Bükkös Hotel, ahol saját étterem és wellness részleg várja a vendégeket.

A négycsillagos designhotelben bioszauna, finn szauna, infraszauna, jeges szoba, dézsa, gőzkabin, masszázsok és jakuzzi áll rendelkezésre, míg az épületből kilépve élvezhetjük a környékbeli éttermek, múzeumok, kávézók vagy a Duna korzó nyüzsgő világát. 

Chalet for You, Répáshuta

A Chalet for You gerendaházak Répáshután, a Bükki Nemzeti Park szívében bükkerdő és fenyveserdő ölelésében várják elvonulni, lassulni vágyó vendégeiket. Az exkluzív minőségű faházak egyedi hegyvidéki hangulatú bútorokkal párok számára nyújtanak teljes pihenést, romantikus kikapcsolódást.

Az élmény része a házakhoz tartozó saját jacuzzi, amelyből a csillagos eget is megcsodálhatjátok és a telek legmagasabb pontjára épült finn szaunaház. A gerendaházakból és a szaunaházból páratlan kilátás nyílik a völgyben megbúvó falura, hegyekre. Mire felébredtek, egy kosárba bekészített, minőségi házi alapanyagokból álló bőséges reggeli vár. Az aktív pihenés kedvelőinek számos túraútvonal, tanösvény és a 20 perc autóútra fekvő Lillafüred nyújt további programlehetőségeket.

Duna P’Art Panzió Verőce

A saját tervezésű, újépítésű Duna P’Art Panzió Verőce központjában, Budapesttől mindössze 40 percre található közvetlen a Duna partján. Tökéletes úti cél azok számára, akik égető vágyat éreznek, hogy kiszakadjanak a határidők, feladatok és kötelességek egyhangúságából. Az épületben nyolc szoba található, összesen húsz fő befogadására alkalmas. Elvonulni vágyó pároknak, cégeknek csapatépítésre, esküvőkre kiváló választás.

Felnőttbarát szálláshelyként négy, térben álló káddal rendelkező szoba áll a vendégek rendelkezésére, melyben melegvízben ellazulva csodálhatjuk a lélegzetelállító dunai panorámát, a naplementéket, vagy akár fürkészhetjük a csillagokat. További négyben esőztető rendszerű, egyedileg tervezett épített zuhanyzós fürdőszoba található.

Imola Hotel Platán, Eger

„Szállodánk hitvallása, hogy minden szülő, nagyszülő megérdemli a kényeztetést, és ha csak egy rövid időre is, de körülötte forogjon a világ.” 

Az egri felnőttbarát hotel Premium szobáinak, Junior, illetve De Luxe lakosztályainak mindegyike rendelkezik erkéllyel, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Eged-hegyre, illetve az Egri Termál Fürdő több ezer éves platánfáival övezett területére.

Aki szereti a wellnesst, az 500 m2 alapterületen kedvére válogathat az élménymedence, gyógymedence, jacuzzi és a különböző szaunák (pl. infra, finn, aromakabin, illóolajos, széna stb.) közül. Kipróbáltuk, szerintünk csodahely!

Jankovich Kúria, Rácalmás – Párok hétvégéi

Bár alapvetően nem felnőttbarát hotel, mégis évente több alkalommal kizárólag a 14 éven felüliek birtokolhatják a Jankovich Kúriát.

A „Párok hétvégéin” a vendégek nyugodtan alhatnak, amíg jólesik, majd ínycsiklandozó hosszú reggeli, kellemes Duna-parti séták, relaxáló masszázs, borozgatós meghitt vacsora kettesben lehet a többi program. A gasztronómia szerelmesei ne hagyják ki a koreai fogásokat sem! Kipróbáltuk, szerintünk csodahely!

Lua Resort – Adults Only Balatonfüred *****

Kizárólag 14 éven felüli vendégeket fogad Balatonfüred egyik legújabb szállodája, a Lua Resort, amely balatoni panorámával, modern szobákkal és exkluzív wellnessrészleggel vár mindenkit.

Notarius Vendégház, Poroszló

Felnőttbarát szállás a Tisza-tónál! A Notarius Vendégház 500 méterre a Tisza-tavi Ökocentrumtól, Poroszló központjában található, kültéri medencével, jacuzzival és finn szaunával rendelkezik.

Az árban félpanziós ellátás szerepel: minden szobához – a reggel és este – falusi vendégasztal szolgáltatás kertében házi jellegű ételeket, ízeket, kézműves termékeket és hagyományos elkészítési módokon készült ételeket kínálnak.

Rigó Ház, Kisoroszi

Romantikus kisház a kisoroszi szigetcsúcsnál, amely szuper búvóhely lehet pároknak! A szálláshoz 800 nm-es telek, 35 nm-es ház, nappali + galéria tartozik, összesen 4 fő részére ideális.

A nappaliban egy nagy franciaágy, a galérián egy óriási matrac kínál kényelmes fekhelyet, amellett hűtő-fűtő klíma, elektromos fűtés, és egy nagy villanybojler áll rendelkezésre a forró zuhanyért egy téli séta után. A Rigó Házban teljesen felszerelt konyha, 2 nagy fedett terasz, kert és hangulatos dézsafürdő is várja a pihenni vágyókat. A grillezéshez szükséges eszközöket (tűzifa, faszén, stb.) a szállás biztosítja.

Sopronbánfalvi Kolostor Hotel és Étterem, Sopron

Ötcsillagos kényelem egy kolostorban? Igen, Sopronbánfalván ilyen is létezik! A kolostorból lett hotelben 13 éven felüli vendégeket fogadnak, akiknek lehetőségük van a teljes elvonulásra, feltöltődésre, testi-lelki megújulásra.

A parkkal körülvett szállodában 20 szoba és 28 férőhely található, így nem kell félni a tömegtől, sem a hangos gyerekzsivajtól. Wellness nincs, ehelyett lehet kerékpárt kölcsönözni vagy túrabakancsot húzni, és felfedezni a környéket.

A lista persze nem teljes, hiszen Magyarországon egyre több felnőttbarát szálláshelyet találhatunk a kis vendégházaktól kezdve a nagyobb hotelekig. Ha nektek volt szerencsétek hasonló, gyerekmentes pihenéshez, írjátok meg élményeiteket kommentben!


Kiemelt kép: pixabay

Szponzorált tartalom.

Még több szállást keresel? Nézd meg korábbi gyűjteményeinket is!

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.