10 romantikus szállás – ha szívesen elbújnátok kettesben

Egy romantikus hétvégéhez nem szükséges alkalom! Szerintünk egész évben szuper ötlet elvonulni kettesben, és elbújni kicsit a világ szeme elől, de ha választani kellene, mi főleg az őszi és téli időszakot ajánljuk a romantikus pihenéshez. Ekkor már hűvösek az éjszakák, a párok behúzódhatnak a kandalló mellé, megkóstolhatják az idei borokat vagy egy jacuzziban, szaunában pihenhetik ki az év fáradalmait. Az alábbiakban 10 olyan romantikus szállás következik, amelyek mindegyike alkalmas egy őszi feltöltődésre. Kellemes hétvége egy erdőszéli faházban, vagy pár nap pihenés egy különleges apartmanban és máris kicserélődve térhetünk vissza a hétköznapok világába. Ti melyiket próbálnátok ki szívesen? 

Egy nemzetközi szállásközvetítő oldal ranglistáján „a világ egyik legjobb szálláshelyének” választották a Bacchus Apartmant, amely festői környezetben, a Badacsony hegy szoknyáján, szőlőskertek ölelésében fekszik. A szálláshelyen jól megfér egymás mellett a múlt és a jelen, hiszen az egyik épület egykor Szegedy Georgina grófnő villája volt, ez egészült ki egy újépítésű Nyári Lakkal. A birtokon összesen 5 egyedi stílusú, balatoni panorámás apartman került kialakításra, melyek egész évben várják a kikapcsolódni vágyókat. A szálláshelyen házias reggelit lehet igényelni (ingyenes szobaszervizzel), emellett vinotéka és borpince is a vendégek rendelkezésére áll.

  • SZÉP-kártyát elfogadnak? IGEN
  • Háziállatot vihetünk? IGEN

Ha ősz, akkor irány a Bakony! A Magas-Bakony szívében, 400 méteres tengerszint feletti magasságban található a zirci Bagolyvár Fogadó és Panzió, amely egy 200 éves, felújított parasztházban, igazi vintage stílussal várja vendégeit. A Bagolyvár Fogadó közvetlen szomszédságában álló szálláshelyen 5 tágas szoba található, minden szobában vízforraló, kávéfőző, ágynemű és törülköző van bekészítve. A szobákban központi fűtés biztosítja a meleget, a romantikus hangulatról a fatüzelésű kályha gondoskodik. 

  • SZÉP-kártyát elfogadnak? IGEN
  • Háziállatot vihetünk? IGEN

Egy igazi csodahelyen, a Tisza-tónál bújik meg a Borostyán Apartmanház, amely tökéletes helyszíne lehet egy romantikus őszi hétvégének. A negyedhektáros tündérkert közepén, 100 méterre a tótól tágas apartmanokban és kétágyas szobákban is megszállhatunk, a szobákhoz extra nagy terasz, smart tv és olvasókuckó tartozik. Az abádszalóki szálláshelyen lehetőség van megkóstolni a „farm to table” kézműves reggelit, emellett a vizes élményekről sem kell lemondaniuk azoknak, akik ősszel érkeznek a Tisza-tó partjára. A kültéri medence szeptember végéig üzemel, a beltéri privát wellnessrészleg pedig egész évben a vendégek rendelkezésére áll. 

  • SZÉP-kártyát elfogadnak? IGEN
  • Háziállatot vihetünk? NEM

A Darázskő egy autentikusan felújított, eklektikusan berendezett kétszáz éves parasztház a kapolcsi faluvégen. Ketten élvezhetitek a kőfallal körbevett erdőszéli kertet, a patakpartot, a romantikus környéket, és a százéves cserépkályhát is begyújthatjátok, ha fáztok. Ne számítsatok skanzenre, egy Tintin- és Star Wars-rajongóhoz jöttök vendégségbe. Jólnevelt kutya jöhet, egyeztetés után baba is, sőt grillezni is tudtok!

  • SZÉP-kártyát elfogadnak? NEM
  • Háziállatot vihetünk? IGEN

Csapjatok le a romantikus szobák egyikére és töltsetek egy felejthetetlen hétvégét a Mátra vonulataiban gyönyörködve! A kikapcsolódást a Dominium Pincészet remekei teszik még teljesebbé, a dűlőtúrával egybekötött kóstolás páratlan élménnyel gazdagítja a vendégeket. Mi vár a vendégekre Gyöngyösön? 8 elbűvölő, franciaágyas, légkondicionált szoba, autentikus reggeli a panzión belül, borkóstolás akár dűlőtúrával egybekötve, borterasz mátrai panorámával és ingyenes parkolási lehetőség. Ott a helyünk!

  • SZÉP-kártyát elfogadnak? IGEN
  • Háziállatot vihetünk? IGEN (előzetes egyeztetéssel)

„Luxus az erdőben”. Ha szeretnétek egy különleges kis házat különleges helyen, ahol nem zavarnak szomszédok, a természetben pihenhettek, mégis luxus körülmények között, saját, az erdőre néző pezsgőfürdővel és infraszaunával, a nappaliban hangulatos kandallóval és televízióval, akkor megtaláltátok! Az Édenkert Noszvaj Egertől 8 km-re, erdei környezetben található és ideális helyszíne lehet egy romantikus kiruccanásnak. Még ősszel is jó szolgálatot tehet a hatalmas, erdőre panorámás terasz és a kültéri faszenes kőgrill. A szállás önellátó, a mindennel felszerelt konyhában bármit el lehet készíteni, de igény esetén reggeli is rendelhető, amelyet egyenesen az ajtó elé szállítanak. 

  • SZÉP-kártyát elfogadnak? IGEN
  • Háziállatot vihetünk? NEM

Ki mondta, hogy a Balaton csak nyáron lehet szuper úti cél? Ábrahámhegyen, a Burnót-patak partján egész évben várja vendégeit a Patakporta apartman, ahol bárki megismerheti a Balaton-felvidék őszi, csendes és romantikus arcát. „Olyan házat terveztünk, ahol mi is szívesen eltöltenénk néhány napot, hetet”– olvasható a bemutatkozásban és valóban úgy érezhetjük itt magunkat, mintha hazaérkeztünk volna. Az apartmanban franciaágyas hálószobák, teljesen felszerelt konyha és étkező, grillsütő és fedett terasz gondoskodik a pihenésről. Aki pedig kirándulni szeretne, Salföld csak néhány km-re fekszik innen. 

  • SZÉP-kártyát elfogadnak? IGEN
  • Háziállatot vihetünk? NEM 

Budapesttől csak egy órát kell autózni, mégis teljesen más világba csöppenünk, amikor Felsőpeténybe érünk. Itt, a nógrádi dombok között, festői környezetben bújik meg a Miniúr Udvarház, amely tökéletes búvóhely lehet egy romantikus hétvégéhez. A nappaliban található hatalmas fatüzelésű kandalló meghitt hangulatot áraszt, a télen-nyáron használható kemence, a gyönyörű panoráma, a szobák egyedi berendezése pedig garantáltan elvarázsolja a vendégeket. Ősszel és télen különösen kellemes a felfűtött szauna, aki pedig piknikezni szeretne vagy épp a lánykérést fontolgatja… Nos, a Miniúr Udvarháznál minden romantikus kérést megoldanak!

  • SZÉP-kártyát elfogadnak? IGEN
  • Háziállatot vihetünk? IGEN 

Pihentetek már modern jurtában? Nem? Akkor épp itt az ideje kipróbálni! Zalalövőn, az Őrség kapujában várja vendégeit a Tőzike Apartman, amelynek jurtaszállása közvetlenül a Borostyán-tó mellett fekszik. A klimatizált, fűthető jurtában két db 2 fős franciaágy, külön leválasztott exkluzív fürdőszoba, felszerelt konyha-étkező, panorámás terasz is helyet kapott, emellett tv és wifi is rendelkezésre áll. A szálláshoz külön udvar tartozik, ahol bográcsozásra, szalonnasütésre és grillezésre van lehetőség.

  • SZÉP-kártyát elfogadnak? IGEN
  • Háziállatot vihetünk? IGEN 

Kicsit kilóg a sorból és kakukktojásnak számít az Újhuta Kastélyszálló, mivel se nem vendégház, se nem apartman, de mindenképp helye van a romantikus szálláshelyek toplistáján! A zempléni erdők ölelésében megbújó, gyönyörűen felújított kastélyépületben lakosztályok és kétágyas szobák közül lehet választani, emellett étterem és wellnessrészleg segíti a párok teljes kikapcsolódását. Az idillikus környezetet a gondozott park, a halastó, a környező erdők és a csörgedező patak teszik vonzóvá.

  • SZÉP-kártyát elfogadnak? IGEN
  • Háziállatot vihetünk? NEM

Nehéz választani? Érthető, hiszen a fenti szálláshelyek mindegyike különleges és egyedi. Válogassatok kedvetekre és foglaljátok le mihamarabb az őszi romantikus pihenést! 

(kiemelt kép: Édenkert Noszvaj) 

Szponzorált tartalom.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.