10 állatbarát szálláshely, amit a kutyák is imádni fognak

Szívesen kirándulsz és utazol belföldön, de a kutyád nem mindig tud veled tartani? Íme, a megoldás: érdemes olyan szállások közül válogatni, ahol szívesen látják a kisállatokat is. Most ezek közül gyűjtöttünk össze néhány egészen különleges helyet a Zempléntől az Őrségig – 10 állatbarát szálláshely, amit a kutyák is imádni fognak!

10 állatbarát szálláshely az Őrségtől a Zemplénig

Angyalporta Vendégház, Őriszentpéter

Csendes, erdei környezetben, közel 1 hektáros területen fekszik az Angyalporta Vendégház, ahol 3 db jól felszerelt, 4 fős apartman várja a vendégeket. A szállás közvetlenül a Kék-túra útvonalán helyezkedik el számos gyalogtúra kiindulási pontjaként.

Az apartmanokhoz kis terasz tartozik kerti bútorral, ezenkívül rendelkezésre áll 10-12 fő részére félig zárt terasz, valamint a kertben egy fedett szaletli sütögetőhellyel. Kutyák felár ellenében bevihetők a szállásra!

Bacchus Apartman – Borbarlang Vinotéka, Badacsony

A Bacchus Apartman – Borbarlang Vinotéka, Badacsony egy országos versenyben két ízben is elnyerte az „Év Kutyabarát Helye” címet Vendégház/ Panzió kategóriában. De mégis mitől kutyabarát ez a szálláshely? A házigazdák maguk is mindig tartottak cicákat, kutyákat, és, ha tehetik, állatmenhelyeket is támogatnak. Így nem kérdés számukra, hogy szívesen fogadnak kutyusokat néhány kijelölt apartmanban, ahol etető- és itatóedények, takarók és alvószőnyegek állnak a négylábúak rendelkezésre (de még száraztáp is, gyorssegélyként).

A „kutyavendégek” mindig nagyon élvezik a futkosást, hancúrozást a házhoz tartozó hatalmas füves részen, és a környék is csábít a csatangolásra: kevés szomszéd, végtelen szőlősorok, gyönyörű kilátás. A házigazdák szívesen segítenek megtalálni a környékbeli kutyabarát helyeket (étterem, borozó, strand, stb.), ehhez kiadványokat és még külön térképet is adnak a vendégeknek.

Barát-bérc Vendégház, Nagyhuta

A Zempléni-hegység szívében, Nagyhután található Barát-bérc Vendégház csendes, nyugodt környezetben várja vendégeit. A 150 éves, felújított parasztház egész évben működik, összesen 2 szobával, fürdőszobával, étkezős konyhával és egy fedett terasszal rendelkezik.

Az udvaron bográcsozó hely, grillező és kemence biztosít kültéri főzési lehetőséget. A gyerekeket fa játszóház, hinta és homokozó várja.

Hét Fenyő Vendégház, Sukoró

A XIX. század végén épült nádfedeles parasztház 2018 nyarán igazi békebeli hangulatban lett felújítva Sukorón, a Velencei-tó közelében. A vendégházban garantált a zavartalan pihenés, hiszen 1 szobájában összesen 4 fő fér el kényelmesen.

A háztól 5 perc sétára található egy lovarda, ahonnan akár lóháton is bejárható a környék, de nincs messze a tópart sem. Ne hagyjátok otthon a négylábú házikedvenceket sem!

Inczédi Tanya, Ladánybene

Budapesttől 70 km-re, Ladánybene település mellett található a felújított Inczédi Tanya, ahol 4-6 fő kényelmesen pihenhet az új építésű Nagyházban, 2 fő pedig a közvetlen szomszédságában lévő Öregházban.

A tanya része egy régi tárolóból kialakított wellness ház, benne az udvarra nyíló szaunával, míg az udvaron dézsafürdő is rendelkezésre áll. A szálláshelyhez tartozik egy borospince, mellette egy 20 fő befogadására alkalmas étkezővel, kemencével, valamint a hatalmas udvar a négylábúak nagy örömére.

Káli Panoráma Resort, Káptalantóti

A Káli Panorama Resort a Balaton-felvidék gyönyörű részén, a Káli-medencében, Mindszentkálla és Káptalantóti között, a nagyvárosok zajától elszigetelten található. Az egykori borospincéből és présházból átalakított légkondicionált, pezsgőfürdős luxus szállások teraszairól varázslatos látványt nyújt a dimbes-dombos, festői vidék és a közeli erdőségek, melyeket szinte alig törnek meg épületek – az élmény valóban természetközeli.

Az állatbarát szálláshely 3 apartmanja várja azokat, akik ebben a nyugodt környezetben minőségi pihenésre vagy romantikus kikapcsolódásra vágynak. A környék híres bortermelő vidék, a közeli falvak pedig bőséges gasztronómiai kínálattal fogadják az arra kirándulókat.

Provence Birtok, Decs

Néhány perces autóútra Szekszárdtól, gyönyörű környezetben fekszik a Provence Birtok, ahol a 3 szobában összesen 8 fő fér el kényelmesen.

Levendula Ház felszereltsége egy 5* szálloda körülményeivel vetekszik, a Muskátli Házat a magyar népmeséket idéző megjelenése teszi olyan ellenállhatatlanná, míg a Citromfű szobában pihenő vendégek remekül élvezhetik egy luxus szoba adottságait. A szállás saját étteremmel rendelkezik, kutya és macska bevihető.

Vadszőlő Apartmanház, Gyomaendrőd

Közvetlen vízparti szálláshely Gyomaendrődön, a Hantoskerti-holtág partján! Lehet csónakázni, horgászni, a szálláshelyhez ingyen tartozik egy ötszemélyes csónak használata.

A légkondicionált apartmanház 3 szobával, tágas nappalival, hangulatos étkezővel, teljesen felszerelt konyhával, felújított fürdőszobával és egy különálló földszinti mosdóval rendelkezik. A kertben grillezésre, szalonnasütésre, bográcsozásra van lehetőség, emellett egy 6-8 személyes dézsafürdő gondoskodik a kikapcsolódásról – egész évben.

Zsámbéki Vendégház, Zsámbék

Ahol a hagyományok életre kelnek! A Zsámbéki Vendégházban 3 db földszinti lakosztály és 2 db tetőtéri szoba áll a vendégek rendelkezésére, összesen 16 fő részére. A 2-4 fős lakosztályok fürdőszobával, étkezővel, autentikus, csodaszép korabeli hangulattal és bútorokkal rendelkeznek.

A kertben helyet kapott egy 30 fő befogadására alkalmas fedett-zárt (télen fűtött) terasz, amely egy hatalmas kerti grillel, kemencével, kockás abroszokkal teremt bensőséges hangulatot.

TIPP: kérésre a magyar konyha remekeiből, kiváló helyi pálinkákból és borokból szolgálnak fel a vendégeknek.

Zsindelyes Cottage, Érpatak

A Zsindelyes Cottage egy 1,5 hektáron elterülő „kicsi skanzen” Szabolcs-Szatmár-Bereg megye déli részén. A Cottage-ban 4 zsindelytetős, hófehérre meszelt, tornácos házikó sorakozik magánszállásként.

A fürdőszobával, franciaágyas (pótágyazható) hálószobával rendelkező házak max. 4 fő számára kényelmesek, gyerekeknek 3 éves korig ingyenes! Felár ellenében kutya, macska bevihető!



És neked melyik állatbarát szálláshely nyerte el a tetszésed? Ha pedig a szállás mellé szuper kirándulóhelyet keresel, arra is van néhány ötletünk:

Még több szállást keresel? Nézd meg korábbi gyűjteményeinket is!


Fotók: Bacchus Apartman – Borbarlang Vinotéka, Káli Panoráma Resort, szallas.hu, pixabay

Szponzorált tartalom.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.