Hogyan fogunk májustól kirándulni, túrázni, belföldön utazni?

A március közepe óta tartó kijárási korlátozás után ma újabb hírekkel szolgált a kormány, amelyek egy része a turizmust is érinti. Vajon lehet-e végre kirándulni, belföldön utazni májustól, lesz-e lehetőségünk városnézésre, strandolásra, nyaralásra? Összegyűjtöttünk a legfontosabb információkat.

Késéssel, de elindul a turisztikai szezon

Az első és legfontosabb hír, hogy vidéken

május 4-től engedélyezett az éttermek, szállodák és kávézók nyitva tartása a kerthelyiségekben, teraszokon. A strandok, szabadtéri múzeumok kinyithatnak. 

A fenti engedmények Budapestre és Pest megye egyes járásaira nem vonatkoznak.

Kerthelyiség a köveskáli Kővirág étteremben

A kormány arra készül, hogy ha kisebb késéssel is, de a belföldi turisztikai szezon el fog indulni. A külföldi turisták elmaradásával számolnak, a vendéglátás élénkítésében részt vesz a kormány.

Fogunk-e idén külföldön nyaralni?

A magyarok külföldi utazásaival kapcsolatban a kormányszóvivő elmondta, ebben a jelenlegi helyzetben uniós és más országokkal közös egyeztetésre van szükség. Részleteket valószínűleg később kapunk. A kormány arra buzdít, hogy

idén mindenki itthon töltse a nyaralását, ezzel támogathatjuk a hazai vendéglátósokat is.

Hogyan fogunk májustól kirándulni és belföldön utazni?

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak a legszükségesebb esetekben hagyják el az otthonukat. Emellett mindenkit kérnek, hogy viseljen maszkot, illetve takarja el a száját a tömegközlekedésben és a boltokban, valamint tartsa be a 1,5 méteres távolságot.

Hol érdemes májustól kirándulni, túrázni?

Fedezzétek fel a közeli erdőket, hegyi ösvényeket, ismerjétek meg hazánk túraútvonalait, tanösvényeit! Annyi, de annyi csodahely található Magyarországon, hogy napestig tudnánk sorolni a legjobb kirándulóhelyeket. Túracipőket leporolni, irány a természet!

FONTOS! A természetjárás alatt is legyetek elővigyázatosak, tartsátok be a szabályokat és vigyázzatok magatokra, egymásra!

Vízitúra a Tisza-tavon

Szívesen pihennél stílusos vidéki apartmanban vagy falusi vendégházban?

Rozmaring vendégház, Zengővárkony

(forrás: Index.hu, MTI, fotók: pixabay, ©Csodahelyek, szallas.hu)

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.