5+1 rövid hajóút, ahol a hajókirándulás gyerekekkel is élmény

hajókirándulás gyerekekkel

Egy kirándulóhajó fedélzetén lenni mindig különleges élmény, hiszen hajózás közben még jobban megismerkedhetünk egy-egy város, természeti kincs vagy épített látnivaló kevésbé ismert oldalával. Régóta tervezitek a hajózást a csemetékkel? Az alábbi 5+1 útvonal gondoskodik róla, hogy a hajókirándulás gyerekekkel is élvezetes legyen.

Hajókirándulás gyerekekkel – Programtippek

Kishajós kirándulások a Tisza-tónál

A sétahajózás különleges program a Tisza-tónál, annál is inkább, mert a kisgyermekes családok így még közelebbről megismerhetik a tó állat- és növényvilágát.

Több kikötőből (pl. tiszaörvényi Szabics Kikötő, a Tisza-tavi Ökocentrum kikötője, Kisköre kikötő) is indulnak sétahajó járatok, a hajójegyeket érdemes időben megvásárolni, mert a hajók általában 15-20-25 főt képesek egyszerre szállítani.

Fotó: Kristóf-Zöld Eszter

Tokaji sétahajózás

Talán Tokajról sokaknak elsőre nem a sétahajózás jut eszébe, pedig valójában a hajózás nagyon kedvelt program mind a családok, mind a nagyobb baráti társaságok, vagy csoportok körében.

Az 50 perces hajóút során a hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett, ott visszafordul, majd a Tiszán a strandig megy és ugyanott köt ki, ahol beszálltak a vendégek. Fontos tudni, hogy a járatok minimum 15 fővel indulnak.

Fotó: Csodahelyek.hu

Sétahajózás a Holt-Körösön

A Holt-Körös több kalandot tartogat, mint gondolnánk. Ha Békésszentandráson, vagy Szarvason pihenünk, akár egy hajókiránduláson is részt vehetünk.

A hajóút során az utasok megismerkedhetnek a Történelmi Magyarország közepét megjelölő emlékművel, a Bolza-család kastélyával, a Szarvasi Vízi Színházzal, a Tiszántúl legnagyobb holtágával, illetve számos növényritkasággal. 

A teljes hajóút kb. 45 percet vesz igénybe, eközben a hajóról a vízi túrásoknak is integethetünk. Ez a hajókirándulás gyerekekkel is hatalmas élmény.

Hajókirándulás gyerekekkel Szentendrére

Szentendre színes programokkal, kulináris kalandokkal és természeti kincsekkel várja a kirándulókat. A város hajóállomása a Duna korzón található, ahonnan könnyen megközelíthető a strand, a főtér és a Templomdomb is.

A kirándulóhajók 1,5 óra alatt érnek Budapestről Szentendrére, útközben megfigyelhetjük a környező hegyeket és a város legszebb dunai szakaszát, így a hajókirándulás gyerekekkel is élvezetes program lesz.

Szárnyashajóval Vácra, Visegrádra vagy Esztergomba

A Budapest – Vác – Visegrád – Esztergom útvonalon közlekedő szárnyashajó járat tökéletes választás azoknak, akik gyorsan szeretnének eljutni a Dunakanyarba, de közben szívesen megcsodálnák a térség természeti és építészeti csodáit.

A kerékpározás szerelmeseinek is ajánljuk a szárnyashajó járatot, mert a hajón lehetőség van kerékpárok szállítására (korlátozott számban, előzetes foglalás szükséges), így a szárazföldön akár kerékpárral is felfedezhetjük a kiszemelt város csodahelyeit.

Fotó: Kristóf-Zöld Eszter

Sétahajózás a Szigetközben

A Szigetköz és környéke népszerű vizes kirándulóhely, a vízi útvonalak számos szigetközi nevezetességet érintenek és gyönyörű tájakon haladnak át a falvak közt.

Több kikötőből is indulnak hajójáratok, a szakvezetős családi hajós túrákat a Szigetközben és a Nagy-Dunán kisgyermekes családoknak is ajánljuk.

Hajózás közben megcsodálhatjuk az egyedülálló szigetközi állatvilágot, láthatunk hódokat, nutriákat, cséreket, gémeket, és jégmadarakat is.


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Kiemelt kép: Hajóállomás, Visegrád (fotó: Kristóf-Zöld Eszter)

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Pénztárcakímélő csodahelyek e-book

100+ ingyenes élmény, kirándulás és program

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk több mint 100 hazai programot, élményt és kirándulóhelyet.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.