Vadregényes vízitúra a Tisza-tónál

Kalandozás és vadregényes vízitúra a tündérrózsák, hódok és kormoránok világában, a Tisza-tónál!

Egy Tisza-tavi motorcsónakos ökotúrához -szerintünk- a legjobb időszak nyár eleje, amikor a tó felszínét több ezer fehér tündérrózsa, sárga vízi tök és egyéb virágzó növény borítja. De tavasztól őszig bármikor érdemes csónakba ülni és felfedezni hazánk második legnagyobb tavának élővilágát. Kihagyhatatlan családi vagy romantikus program!

Motorcsónakos vízitúra a Tisza-tónál

Bencsik Barnabás túravezető a budapesti tévés karrierjét cserélte le a nyugodt, tiszaörvényi hétköznapokra, ahol kezdetben őstermelőként dolgozott, az elmúlt években pedig túravezetőként igyekszik minél több emberrel megszerettetni a Tisza-tavat. Motoros csónakjával 1,2 vagy 3 órás túrákat vezet, de igény esetén napfelkelte, naplemente vagy csillagvadász túrákat is indít. A legideálisabb talán a 2 órás idegenvezetés, hiszen míg egy óra alatt csak kisebb távolságot lehet megtenni, 2 órán át kényelmesen körülnéztünk a Tisza-tó és az élő folyó különböző szakaszain.

További túralehetőségek:

  • Túra fotósoknak
  • Túra horgászoknak
  • Kenutúra: Kisebb és nagyobb csoportok részére is szakszerű túravezetéssel, mentőmellénnyel és eligazítással.
  • Őszi túra: A nyár elmúlásával a vonuló madarak gyülekezőhelyei és az évszakváltás pompás színei figyelhetőek meg.
  • Csoportos túrák
  • Osztálykirándulások

Barnabástól sok érdekességet megtudhatunk a Tisza-tó növény- és állatvilágáról. Mesél a Tisza korai szabályozásáról, a tó kialakulásának történetéről. A  kirándulás során számos állat élőhelyeit figyelhetjük meg, hódok járatait, hódvárakat, madárfészek-telepeket, kormorán, küszvágó csér,  fattyúszerkő, gémek, gázlómadarak sokaságát.

Aki azt hiszi, egy ilyen “csónakázás” unalmas program és mindenhol csak vizet látni, nagyon téved! A tó sehol nem mutatja két egyforma arcát. A 2 órás túra alatt jártunk vízzel elárasztott erdőrészeken, nádassal benőtt területen, ahol a horgászok a világtól elbújva várták a kapást, láttuk hódvárat és hattyúfészket, sőt a Tisza folyó egy szakaszán is megfordultunk.

TIPP: Aki esetleg tart a víztől, mentőmellényt kap a túra előtt, a mellény egyébként a gyerekeknek is kötelező. Napsütéses időben a szalmakalap/sapka és a naptej se maradjon otthon!

Kinek ajánljuk?

Igazából mindenkinek! Családoknak szuper hétvégi kikapcsolódás, pároknak romantikus program, fiataloknak, idősebbeknek, kutyával érkezőknek szintén izgalmas lehet. A Tisza-tó vadregényes világát testközelből szemlélni felejthetetlen élmény!

Hasznos információk

Indulás: Tiszafüred, Albatrosz kikötő

Bencsik Barnabás elérhetősége és túrái: tiszatovizitura.hu

Szállást keresel a Tisza-tónál?

Itt tudsz körülnézni >>

Még több fotó

Térképen az Albatrosz kikötő:

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.