Augusztusi programtippek a csodahelyek.hu ajánlásával

Augusztusi programtippek

Összegyűjtöttünk nektek néhány szuper belföldi programot, amelyen mi magunk is szívesen részt vennénk. Szervezett túrák, kiállítások, szezonális programok és egyéb izgalmas események közül válogathattok attól függően, hogy az ország melyik részén nézelődtök, illetve hogy családdal, barátokkal vagy akár egyedül indulnátok útnak. Lássuk az augusztusi programtippek válogatást!

Augusztusi programtippek

Éjszakai Tisza-tó Kerülő Kerékpáros Túra, 2023.08.05.

Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Éjszakai Tisza-tó Kerülő Kerékpáros túra, amely bármilyen jellegű kerékpárral teljesíthető. Világítson idén is a Tisza-tó gátja augusztus első szombat éjszakáján a sok kerékpártól, vegyél részt a programon, és élvezd a kalandot két keréken!

Maróti hegyi kalandok túra, 2023.08.05.

Aki szívesen kirándulna Esztergom környékén, annak ideális választás a Maróti hegyi kalandok túra, amely az Esztergom – Búbánatvölgy – Sas hegy – Hideglelős kereszt – Dobogó hegy – Fári kút – Vaskapu – Esztergom útvonalon halad.

Egynapos kikapcsolódás Búbánatvölgyben >>

A túra tartalmazhat sziklás útszakaszokat, de minden korosztály számára teljesíthető.

Perseidák meteorraj a Börzsöny felett, 2023.08.11-12.

Idén harmadik alkalommal tartják meg a Perseidák meteorraj megfigyelésére szervezett esti túrát / pikniket / kilátóban alvást. Arra is lesz lehetőség, hogy egy kisebb esti túrát tegyen a csapat a kilátó környékén.

Kóspallagi Hagyományőrző Lovasnap, 2023.08.12.

Idén nyáron, 2023. augusztus 12-én újra megrendezik a Lovas Napot, azaz a Pallagi Hagyományőrző Napot. Lovas rönkhúzó verseny, fogathajtás, lovas találkozó, lovas bemutató programok, koncertek, tánc és zene vár minden kedves vendéget.

Kenutúra a Ráckevei-Dunán, 2023.08.13.

Fedezd fel a varázslatos Ráckevei-Dunát egy lenyűgöző vízitúra során! Nem is gondolnád, milyen csodaszép rejtett zugok találhatók alig néhány kilométerre a fővárostól.

7+1 vízitúra kezdőknek >>

A Dunaharaszti és Szigethalom közötti nyugodt vízfelület soha nem okoz csalódást az arra lapátolóknak. A szigetszentmiklósi úszóláp mögötti csatornákon evezve pedig egy elzárt kis világ tárul fel előttünk.

Fotó: felix-mittermeier/pexels.com

Esti séta az állatkertben, 2023.08.17.

Állatkerti szakvezetők kíséretében bebarangolhatod a kertet, és beleshetsz a kulisszák mögött zajló titokzatos világba. A gondozók segítségével egészen közelről megismerheted az állatokat, sőt, olyan épületbe is beléphetsz, ahova látogatók sosem.

50+ állatkert Magyarországon >>

A „Esti séta az állatkertben” kiemelt helyszínei: Szavannaház (orrszarvúak), Vadállatmentő Központ, Takarmányozási Központ

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva, 2023.08.25-27.

Augusztus utolsó hétvégéjén Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva áll majd a látogatók előtt, és feltárul a város igazi arca. 

30+ látnivaló Szentendrén >>

A legkedveltebb Házak, udvarok, házigazdák programsorozaton túl most is lesznek gyerekprogramok, jótékonysági gumikacsa-verseny, fényfestés a Fő téren, Barlang és P’Art Mozi programok, kiállítások és GastroArt. A tavalyihoz hasonlóan a rendezvény ideje alatt a Dunakorzó ismét Borkorzóvá alakul.

Japánkert Feszt, 2023.08.26.

Tölts egy izgalmas napot a japán tradíciók szellemében és gyönyörködj a Dani Zoltán által létrehozott Szentendrei Japánkertben, amikor Szentendre amúgy is Éjjel-Nappal Nyitva tart.

10+ japánkert Magyarországon >>

A helszínen japán portékákból vásárolhatsz, valamint megkóstolhatod a japán ételeket és italokat is.

XI. Magas-Bakony Teljesítménytúrák 50/30/20/10, 2023.08.26.

Megismernéd a Magas-Bakonyt? Kapd fel a túrabakancsod, tedd próbára az állóképességed, és teljesítsd a Magas-Bakony Teljesítménytúrák 10, 20, 30, vagy 50 km-es távját!

Rajt és cél: Pikoló Vendéglő, Bakonybél, Kossuth utca 1.

Nagymarosi Csípős Fesztivál, 2023.08.26.

Aki szereti a gasztronómiai élményeket, és nem riad vissza a csípős ízektől, annak mindenképpen izgalmas lesz a nyár legforróbb napja, ugyanis idén augusztus 26-án lesz a Nagymarosi Csípős Fesztivál.

A rendezvény rekordszámú magyar és külföldi csípős kiállítóval, rendhagyó gasztronómiai különlegességekkel, csípős evőversennyel, koncertekkel és fellépőkkel vár bennünket.

Fotó: mark-stebnicki/pexels.com


Küldj Te is ingyenes programtippeket: info kukac csodahelyek.hu

Hirdesd nálunk programod: sales kukac csodahelyek.hu

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.