7+1 vízitúra kezdőknek – egynapos evezős programok minden korosztálynak

Vonzanak a vízi sportok, és legszívesebben már most kenuba pattannál, de nincs gyakorlatod az evezésben? Mutatjuk, melyik az a 7+1 vízitúra kezdőknek, ahol barátságot köthetsz az evezővel, a hullámokkal és a környező tájjal, ráadásul a gyereket is magaddal viheted az útra.

7+1 vízitúra kezdőknek

Vízitúra kezdőknek a Dunakanyarban

Sokan félnek egy dunai kenutúrától, mert attól tartanak, hogy ez a vízitúra kezdőknek nem ajánlott az erős sodrás és a hajóforgalom miatt. Vannak azonban olyan részei a folyónak, ahol még a kezdők is biztonságban érezhetik magukat.

  • Ha Nagymaroson bérelsz kenut, leevezhetsz a Szentendrei-sziget csúcsáig, ahol kiköthetsz egy kis piknikezés kedvéért. Evezés közben a Salamon-torony és a Fellegvár látványában is gyönyörködhetsz.

Vízitúra kezdőknek a Dunakanyarban
Nagymarosi Duna-part (fotó: Kristóf Eszter)
  • Egynapos vízitúra programokat kínálnak a Dunakanyarban a Visegrád-Szentgyörgypuszta – Szentendre útvonalon is, túra során elhaladunk a Szentendrei-sziget mellett is.

30+ látnivaló és program Szentendrén >>

Az önálló utakon kívül szinte mindenhol van arra is lehetőség, hogy túravezetést kérjünk, vagy becsatlakozzunk egy szervezett evezéshez.

Evezősök a Szentendrei-szigetnél (fotó: Kristóf Eszter)

Kenuban a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon

A Ráckevei-Soroksári Duna-ág fő vonzereje, hogy szinte állóvizen evezhetsz szigetek és holtágak között, a hajóforgalom elől elzárt részeken. Tölts el néhány órát a barátaiddal és a családoddal, és meglátod, alig várod majd, hogy visszatérhess ide.

Tisza-tavi vízitúra

A tündérrózsák birodalmában kalandoznál? Fedezd fel a tó világát egy kenutúra alkalmával! Az evezés tavasztól őszig hangulatos program a Tisza-tónál, a túra során nádassal benőtt területeken haladhatsz, ahol hódvárak és hattyúfészkek teszik izgalmasabbá a kirándulást.

Igazi kuriózum, hogy a Tisza-tó három új kilátója, a Fattyúszerkő kilátó, a Bölömbika kilátó és a Küszvágó csér kilátó kizárólag vízi úton közelíthető meg.

Kenukölcsönzésre pl. Tiszafüreden, Poroszlón és Abádszalókon is van lehetőség.

Evezés a Holt-Körösön

Ha a Holt-Körösök vidékén pihensz, örömmel tapasztalod majd, hogy szinte nincs olyan vendégház, aminek a stégjénél ne parkolna saját csónak, vízibicikli, SUP deszka, esetleg kenu, és kajak is.

A víz fölé hajoló fűzfák, illetve a napkelte és a naplemente látványában nemcsak a horgász székedből, hanem a víz közepéről is gyönyörködhetsz.

Szívesen megismerkednél a Holt-Körös nevezetességeivel Szarvason is?

Pattanj kenuba, és evezz végig a Szarvasi Arborétum, a Bolza-kastély, a Millenniumi emlékmű, a Vízi Színház, az Erzsébet híd és a történelmi Magyarország közepe mellett. Evezés közben valódi csodahelyekkel találkozol majd.

Top 10 látnivaló Szarvason >>

Tokaji vízitúra

Egy vízitúra Tokaj közelében kellemes szabadidős program azok számára, akik örömmel megismernék Tokaj Tisza-szakaszát kajakokban, vagy kenukban ülve.

Evezés közben érdemes több helyen is kikötni, mert a környék számos turisztikai látnivalót tartogat. Fantasztikus élmény a sport és természet kedvelőinek, ráadásul az evezős programot motorcsónakos kirándulással is kiegészíthetjük.

Top látnivalók Tokajban >>

Tisza-part, Tokaj (fotó: Csodahelyek.hu)

Vízitúra kezdőknek – a Bodrogzugban

A Bodrog és a Bodrogzug vízi útjai hazánk talán legbiztonságosabb túrázóhelyei, ráadásul a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet fokozott jelentőségű vízimadár-élőhely.

A lassú Bodrog a Tisza visszaduzzasztó hatása miatt szintre állóvíznek tűnik, így itt egy vízitúra kezdőknek is ideális program. A Bodrogzug bemutatását szolgálja a Bodrogzug Vízitúra Tanösvény, amelynek egyes állomásai a Bodrogzug természeti és kulturális értékeivel ismertetnek meg.

Evezés a Szigetközben

Mindig is szívesen kipróbáltad volna, mekkora kaland az evezés a Szigetközben? Ne tartson vissza a nagy meleg, hiszen a víz közelében még a kánikula is kibírható.

Útközben megismerkedhetsz a terület állat- és növényvilágával, emellett az evezést összekötheted kerékpározással is. Az „Ezer sziget országa” tárt karokkal – és számos kenukölcsönzővel – vár!

Kenutúra a Fertő tónál

Felfedeznéd a Fertő tó nyugati oldalán a nádasok, a csatornák és a nádasba záródott belső tavak élővilágát? Élvezd a csendet, a nyugalmat, az együtt töltött időt és az evezés élményét egy kenutúra során!

Nem túl megerőltető vízitúra kezdőknek, ráadásul szervezett programon is részt vehetsz.


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Kiemelt kép: Kristóf Eszter

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.