10+ családi program a pünkösdi hosszú hétvégére

Csónaktúrával, táncházzal, koncertekkel, bábszínházzal, kézműves alkotóházzal, állatos programokkal és hagyományőrző eseményekkel tehetjük izgalmasabbá a pünkösdi hétvégét. Mutatjuk, melyik az a 10+ program a pünkösdi hosszú hétvégére, amit kisebb gyerekekkel éppúgy élvezel majd, mint kamaszokkal, vagy éppen a barátokkal.

10+ program a pünkösdi hosszú hétvégére

Esti séta az Állatkertben, Budapest

2024. május 16.

Állatkerti szakvezetők kíséretében bebarangolhatjuk a Kertet, és beleshetünk a kulisszák mögött zajló titokzatos világba. Olyan épületbe is beléphetünk, ahova látogatók sosem. Állófogadással kedveskednek nekünk és meglepetés ajándékok is lesznek.

Pünkösdi túrák a Bakonyban

2024. május 17-20.

Aki szívesen megismerné közelebbről is a Bakonyt, annak remek program egy (vagy több) túra a Bakony népszerű és kevésbé ismert részein. A túrák érintik a Pannon Csillagdát, a Szár-hegy kilátót, a Forrasztókői Egzótakertet, a Hubertlaki tavat (Bakonyi Gyilkos-tó), a Kőris-hegyet, az Odvaskői-barlangot, a Kertes-kői-szurdokor és a Borostyános kutat is.

bakonyi biciklitúra
Fotó: Kristóf-Zöld Eszter

23. Kortárs Művészeti Fesztivál, Székesfehérvár

2024.május 17-19.

Zene, tánc és irodalom, kiállítások, workshopok, és a Jam-Bory-Vár színes programja várja a 23. Kortárs Művészeti Fesztivál vendégeit május 17. és 19. között a Csónakázó-tó partján és a belvárosban, a Bartók Béla téren, egy héttel később pedig a Bory-várban.

Lovasi András, Blahalouisiana, Barabás Lőrinc, Soharóza kísérleti kórus Harcsa Veronikával, Bősze Ádám és Megyeri Léna, Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós is a színpadi fellépők között lesz.

Fotó: Kristóf-Zöld Eszter

Pünkösdi Gasztro és Zenei Piknik, Tiszafüred

2024. május 18-19.

Koncertekkel, egész napos gyermek-és családi programokkal és Alföldi Ízek Főzőversennyel csalogatja az érdeklődőket Tiszafüredre a Pünkösdi Gasztro és Zenei Piknik. A Morotva pihenőparkban lovaskocsikázás, csónaktúra és további izgalmas események teszik érdekesebbé a programkínálatot.

Alex-nap a Pécsi Állatkertben

2024. május 18.

Az Alexandra Kiadó és a Pécs ZOO szeretettel várja az érdeklődő családokat a harmadik Alex-napra a Pécsi Állatkertben. Tarts Alexszel, az Alex Suli kíváncsi szurikátájával 2024. május 18-án, szombaton, 10 és 16 óra között, és tudj meg rengeteg érdekességet az állatvilágról! Garantált szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Dunakanyar Fesztivál 2024., Nagymaros

A Dunakanyar Fesztivál 2024. május 18-án várja az érdeklődőket Nagymaroson. Az egynapos fesztiválon koncertek, vezetett túrák, gyerekprogramok, kincskeresés, kézműves foglalkozások és sok színes családi program csalogatja a látogatókat a Dunakanyar csodálatos környezetében. Hangulatos program a pünkösdi hosszú hétvégére.

Fotó: Kristóf-Zöld Eszter

Szigetről Szigetre túra, Budapest

2024. május 18.

A túra helyszíne Budapest, a 10 km-es táv a K-híd-Nép-sziget-Margit-sziget Észak-K-híd, míg a 24 km-es táv a K-híd-Szigetcsúcs-Kempingek-K-híd-Nép-sziget-Palotai-sziget-Margit-sziget Észak-Margit-sziget Dél-K-híd útvonalon halad.

A kutyabarát túra nevezési díja magába foglalja az emléklap, kitűző, itiner és a szervezés, valamint az engedélyek díját.

Pünkösdi Örökség Ünnep, Szentendre

2024. május 19-20.

A Pünkösdi Örökség Ünnep, a szellemi kulturális örökség közösségeinek találkozója a szentendrei Skanzenben. Idén a kézműves hagyományokat gyakorló közösségek kerülnek fókuszba.

A pünkösd két napján zajló rendezvény bepillantást enged a közösségek színes hagyományaiba. A program során a látogatók hagyományos ételeket kóstolhatnak, mesterségek titkait ismerhetik meg, beállhatnak a táncosok közé, élvezhetik a különböző tájegységek muzsikáját és gyönyörködhetnek a különféle vidékek viseleteiben.

Fotó: Kristóf-Zöld Eszter

Pünkösdi Népművészeti Fesztivál, Kalocsa

2024. május 18-19.

A Pünkösdi Népművészeti Fesztivált azért hívták életre, hogy közösen elevenítsük fel a város népművészeti kincseit az Érsekkertben és a belvárosban. Néptáncos forgatag, gyereknapi programok, színpadi programok, népművészeti bemutatók, táncház és utcabál várja az érdeklődőket.

Érdemes megnézni a Kalocsa Aranya – A fűszerpaprika című kiállítást is, amelyhez a Paprika Jancsi Bábszínház előadása is kapcsolódik.

GyereKert 2024., Veszprém

2024. május 19.

Májusban újra itt a GyereKert, Veszprém legnagyobb ingyenes családi fesztiválja. A rendezvény szabadtéri koncertekkel, játszóházakkal, színházi programokkal és sok-sok meglepetéssel várja az érdeklődőket a Színházkert ligetében május 11-12-én, 19-én és 26-án.

Pünkösd hétvégén koncertek, babajátszóház, baba-mama sarok, Kezeslábas Játszóház, Kézműves alkotóház, Hangolóra interaktív hangszerkiállítás, gyermekrajz kiállítás és sok más érdekesség teszi színessé a napot a családok számára.

Állati séta a Veresegyházi Medveotthonban

2024. május 19.

Az ingyenes Állati séta a nagy medve kifutótól indul, az érdeklődők a séta során érdekességeket tudhatnak meg a Medveotthon alakulásáról, történetéről és az itt élő állatokról.

Terülj, terülj asztalka címmel Misu és Mosi, a két bájos mosómedve, valamint Frédi, Roxi és Rozi, az elbűvölő ormányos medvék várnak mindenkit egy felejthetetlen és interaktív táplálkozási bemutatóra.

Pünkösdi Sokadalom a Sóstói Múzeumfaluban, Nyíregyháza

2024. május 19-20.

A Sóstói Múzeumfalu újra a vidámság és kultúra központjává válik a pünkösdi hétvégén. A festői környezetben található múzeumfaluban számos izgalmas programmal várják a látogatókat, akik kikapcsolódást és emlékezetes élményeket keresnek.

Az eseményen a helyi kézművesek bemutatják legújabb alkotásaikat és hagyományos kézműves technikák is megelevenednek. A gyerekek sem maradnak ki az eseményből, számos családbarát program, kézműves foglalkozások, játszóház és kézműveskedés várja a legkisebbeket. Kihagyhatatlan program a pünkösdi hosszú hétvégére.

Öreg-tó – Szelim teljesítménytúra, Tatabánya

2024. május 20.

Az 5 km-es tatabányai túrán kisebb gyerekekkel is részt vehetünk, a 15 km-es távot nagyobb gyerekekkel érkező családoknak, baráti társaságoknak ajánljuk, míg a 45 km-es táv a gyakorlott túrázók számára tartogat majd érdekességeket.

A túra minden távja jelzett turistaútvonalon halad, a rajtnál mindegyik távhoz itinert és fekete-fehér térképet adnak. Előzetes nevezés nincs.


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Pénztárcakímélő csodahelyek e-book

100+ ingyenes élmény, kirándulás és program

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk több mint 100 hazai programot, élményt és kirándulóhelyet.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.