7 izgalmas túra a Bakonyban – kilátók, tanösvények, szurdokvölgyek

Könnyű dolga van annak, aki a Bakonyban szeretne túrázni, hiszen válogathat a rövidebb és hosszabb útvonalak, a szurdoktúrák, tanösvények és a panorámás csúcsok között. Sőt, a Bakonyon áthalad az Országos Kéktúra is, így akár többször vissza lehet térni és végigjárni a legszebb részeket. Most 7 különböző útvonalat hoztuk, amelyek között -reméljük- mind a családok, mind a gyakorlott túrázók megtalálják a kedvencüket.

7 kalandos túra a Bakonyban

Szekrényes-kő

A bakonybéli Szent-kúttól indul a 12,5 km-es túránk, amely érinti a Fehér-kő-árkot és a Szekrényes-kő szurdokvölgyét is, ahol a víz által kifaragott lépcsők, függőleges sziklafalak és az érintetlen, burjánzó természet látványa kihagyhatatlan látnivalót ígér.

Ördög-árok

Ha Csesznekről indulunk, akár egy 12-14 km-es körtúra is tehető az Ördök-árokhoz, amely mesés környezetben, mohás sziklák között vezet végig egészen az Ördög-gátig.

Ámos-hegyi kilátó

Libegővel is megközelíthető az Ámos-hegy és az ott található kilátó, de nyugodtam próbáljátok ki a felfelé vezető túraútvonalat is. Megéri a fáradtságot, hiszen a fából készült kilátó tetejéről csodás panoráma nyílik a Magas-Bakonyra, láthatjuk innen a Papod-hegyi és Kőris-hegyi kilátókat, tiszta időben pedig még a Balaton vize is megcsillan a távolban. A gyerekek pedig imádni fogják a mezítlábas ösvényt!

Hubertlaki-tó

Eredetileg vaditatónak készült, ma inkább kirándulóhelyként ismerjük a Hubertlaki-tavat, amelyet magyar (vagy bakonyi) Gyilkos-tóként is emlegetnek. Hogy miért? Hasonlóságuk alapja a víz tükrét megtörő, kiálló facsonkok látványa, amely minden évszakban megér egy kirándulást. A tó egy 3,5 km-es túrával közelíthető meg az Odvaskő Hoteltől indulva.

Római-fürdő-vízesés

Magyarország egyik, ha nem a legszebb szurdokvölgye a Gaja-patak mentén húzódik. A függőleges sziklafalak között lezúgó Római-fürdő vízesés főleg csapadékos időben látványos, de nem csak amiatt érdemes ellátogatni a népszerű kirándulóhelyre.

Cuha-patak völgye

Kisgyerekes családok is élvezni fogják a Cuha-patak mentén vezető kirándulást, főleg ha víz is csordogál a patakban. Ekkor ugyanis lehet ugrálni a köveken át egyik partról a másikra, miközben megnézhetjük, hol bújtak meg annak idején a betyárok.

A Magas-Bakony közkedvelt kirándulóhelye közel négy kilométer hosszan vezet a sziklás, vízmosásokkal tarkított völgyben. Nem csak közúton, hanem vasúttal is megközelíthető, hiszen a patak mentén döcög alagutakon és völgyhidakon keresztül a vonat, amelynek útvonalát az egyik legszebbnek tartják Magyarországon.

Szentgáli tiszafás tanösvény

4 km-es tanösvény vezet hazánk legnagyobb őshonos tiszafaállományában. A Bándról induló túra egy kilátót is érint, emellett számos ismertető táblán olvashatunk a tiszafa különleges tulajdonságairól.

És nektek van kedvenc bakonyi túraútvonalatok? Osszátok meg velünk kommentben!

A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.