Városnézés nyáron – 5+1 város, ami legyen rajta a nyári bakancslistádon

városnézés nyáron

A városnézés nyáron a kánikula ellenére is hangulatos egész napos program lehet, ha olyan várost keresünk fel, ami hűsítő vizes programokkal, kulináris kalandokkal és izgalmas látnivalókkal vár. Mutatjuk, melyik az az 5+1 város, amely a meleg nyári napokon is elvarázsol.

Városnézés nyáron – 5+1 város, amit muszáj nyáron is látnod

Fedezed fel Tata vizes élményeit!

Tata bakancslistás célpont egy nyári városnézéshez. A legnépszerűbb látnivalók, vagyis az Öreg-tó, a vár és az Esterházy-kastély mellett érdemes felkeresni a Fényes fasort, a Tamás-sziklát és a többszáz éves platánfát is.

Az Angolkertben akár több órát is eltölthetsz anélkül, hogy unatkoznál, a nap további részében pedig a Fényes tanösvény varázslatos lápvilágában barangolhatsz.

Vizes élmények: Érdemes Tatára egy egész napot szánni, az Öreg-tó, a Cseke-tó és a Derítő-tó környékén jóleső érzés sétálni, útközben több étterem és cukrászda vár.

Városnézés Szentendrén, a festők városában

Ha nem jártál még Szentendrén, itt az ideje feltérképezni a bájos macskaköves utcákat, a színes üzleteket, a fagyizókat és Duna korzó látnivalóit. Szentendre tele van színekkel, gondoljunk csak a színes esernyőkre, a házakra, és a fényfestésre.

A városban számos múzeum és templom várja a látogatókat, a Templomdombról meseszép kilátás nyílik a belvárosra és a Dunára

Igazi különlegességeket tartogat a turisták számára a Retro Design Center, a Hubay Ház Karácsony Kiállítás és Múzeum, a Szamos Marcipán Múzeum és a Városi Tömegközlekedési Múzeum.

Vizes élmények: A Postás strand, a Kacsakő Bisztró, a közeli Lupa Beach és a sétahajózás a vizes programok szerelmeseinek nyújt pihentető kikapcsolódást.

Térképezd fel a Dunakanyar fővárosát, irány Esztergom!

Esztergom rendkívül népszerű kirándulóhely, a város bővelkedik a múzeumokban, a történelmi emlékekben, a kirándulóhelyekben és a vizes élményekben. Ha igazán tartalmas napra vágysz a Duna-part közelében, a Dunakanyar fővárosa ideális úti cél.

A Széchenyi tér, a Szent Tamás-hegy, a Bazilika és az esztergomi vár igen népszerűek a turisták körében, de a Mária Valéria híd, a vízparti sétányok és a Babits Mihály Emlékház is kihagyhatatlan látnivaló.

A Dunakanyar legendás várai >>

Aki kirándulni is szeretne Esztergom környékén, annak érdemes célba venni a Vaskapu-hegyet, a Strázsa-hegyet, a Sátorkőpusztai-barlangot és Búbánatvölgyet.

Vizes élmények: A Szent István Strandfürdő, vagy az Aquasziget Esztergom felkeresése hűsítő program a legnagyobb kánikulában.

Városnézés nyáron – Hangulatos programok Gyula városában

A gyulai városnézést kezdhetjük a várlátogatással, a Gyulai várban állandó kiállítás keretében 24 kiállító terem mutatja be, milyen volt egykor a várbörtön, a fegyvertár, a fazekasműhely, vagy éppen a várúrnői lakosztály. A vár ostromának történetét egy interaktív terepasztal szemlélteti. 

A városban bakancslistás látnivaló még a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, a Világóra, a Kapus-híd, és a Százéves cukrászda, amely Magyarország második legrégebbi cukrászdája.

Vizes élmények: A Gyulai Várfürdő egész napos fürdőzéshez remek választás, míg a Gyulai vár-tónál vízibiciklizésre és csónakázásra is van lehetőség.

Balatonfüred számos különleges élményt tartogat

Balatonfüred évszázadok óta híres fürdő- és pihenőhely, a város minden korosztály számára színes programokat és érdekes látnivalókat tartogat.

A Balaton-parton kihagyhatatlan látnivaló a Tagore sétány, a Vitorlázeum, a Bodorka Balaton Vízivilág Látogatóközpont, a Bujtor István szobor, és a Kossuth-forrás.

Kirándulni is szeretnél a város közelében? Vedd célba a Jókai-kilátót, a Koloska-völgyet, vagy a Papsokai templomromot. Kulturális kikapcsolódáshoz ideális választás a Jókai Mór Emlékház.

Vizes élmények: A nyári programok közé a strandolás mellett érdemes felírni a hajózást is, a Tagora sétány mellett található az Esterházy Strand és Élményfürdő, illetve a Balatonfüredi Hajóállomás.

Lillafüred, a csodahelyek birodalma

Bár Lillafüred nem önálló város, hiszen Miskolc városrésze, mégsem hagyhatjuk ki a listánkról, hiszen egy városnézés nyáron elképzelhetetlen Lillafüred nélkül.

A Palotaszálló mellett található a függőkert, a vízesés, és József Attila szobra, a hotel mellett fekvő Hámori-tó ráadásul remek célpont, ha csónakázni szeretnénk a forró nyári napokon.

Lillafüred barlangjai, a Szeleta-barlang, az Anna-barlang és a Szent István-barlang különleges látnivalókkal várják az érdeklődőket, míg a Lillafüredi kisvasút és a Lillafüredi Libegő a családi programok elmaradhatatlan résztvevői.


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Kiemelt kép: Szentendre, Fő tér (fotó: Kristóf Eszter)

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.