15+ vizes élmény a kánikulában – Strandok, tavak és vízesések

vizes élmény

Szívesen töltöd vízparton a legmelegebb nyári napokat, ahol a hűsölés mellett strandolásra és evezésre is van lehetőség? Idén nyáron is számos vizes élmény vár, amely még a fullasztó kánikulában is mosolyt csal az arcodra.

15+ vizes élmény a kánikulában

Dunai szabadstrand, Verőce

Verőce egy különleges ékszerdoboz a Dunakanyarban, a település strandja a közelmúltban újult meg. A verőcei strand teljes hosszán új a közvilágítás, emellett kamerarendszert és kerékpártárolót is kiépítettek. Női és férfi öltözők is vannak, valamint férfi/női és akadálymentes, családbarát mellékhelyiség is készült.

Az új játszótér a gyerekek nagy kedvence, a hatalmas kalózhajó és a trambulin mindig mosolyt csal az arcukra, ahogyan újdonság a napozóterasz, az okospad és a Verőce felirat is, utóbbinál fotózkodni is lehet.

A verőcei dunai szabadstrand tökéletes választás a pihenéshez, Nagymaros és Zebegény dunai strandja szintén.

Még több program Verőcén >>

Verőce, dunai strand

Szentendrei-sziget, Dunakanyar

A Szentendrei-sziget számos vizes élmény bázisa. A Kisoroszi Szigetcsúcs kiválóan alkalmas a piknikezésre és a hűsölésre, ahogyan Surány vízpartja, Horány dunai szabadstrandja, és a pócsmegyeri Pázsit-tó is.

Aki evezni szeretne, az akár körbe is járhatja a szigetet kajakkal, kenuval vagy sárkányhajóval, a Duna közelsége minden esetben hűsítő élménnyel ajándékoz meg.

Holt-Körös, Békésszentandrás

A Holt-Körös több kalandot tartogat, mint gondolnád. Ha Békésszentandráson pihensz, élvezni fogod, hogy a stégekről SUP deszkára, kajakba és vízibiciklire szállhatsz, míg Szarvason akár hajókiránduláson is részt vehetsz. Integess a hajóról a vízi túrásoknak, akik a hűsítő és vidám pillanatokért pattantak kenuba.

Programok Békésszentandráson >>

vizes élmény, Szarvas
Holt-Körös, Szarvas

Vadása-tó, Hegyhátszentjakab

A Vadása-tó hamar közel kerül majd a szívedhez, ha megpillantod a tópartot, a víz körüli fákat és pici strandot. A tavat, amelyet 12 forrás táplál, horgászok és fürdőzők egyaránt örömmel használják, de ha este egy hűsítő vízparti sétára vágysz, akkor is feltétlenül fel kell keresned a környéket. 

Tipp! A tó közelében számos büfé vár, ahol a lángos állítólag különösen finom! 

Vizes élmény, Hegyhtszentjakab
Vadása-tó, Hegyhátszentjakab

Sárvíz-tó, Gersekarát

A Sárvíz-tó gyönyörű vize nagyobb területen fekszik, mint a Vadása-tó, ám mindkét hely bakancslistás úti cél.

A tóparton napvitorlák gondoskodnak arról, hogy a kisebb gyerekek is nyugodtan pancsolhassanak a sekély vízben, ráadásul a strandon kutyás fürdőhely, büfé, bár, és kulturált mosdó is található. A meleg nyári napokon igazi jolly joker a vízpart.

Még több látnivaló a közelben >>

Sárvíz-tó, Gersekarát

Halászi, Szigetköz

Mindig is kipróbáltad volna, milyen vizes élmény az evezés a Szigetközben? Ne tartson vissza a nagy meleg, hiszen a víz közelében még a kánikula is kibírható!

Cserébe megismerkedhetsz a terület állat- és növényvilágával, illetve remek közös élményben lehet részed a családdal, vagy a baráti társasággal.

Bánki-tó, Bánk

A Bánki-tó a Börzsöny és a Cserhát ölelésében fekszik, a tó vize ideális választás a legforróbb nyári napokon a fürdőzéshez. A tavon vízibiciklizni és evezni is lehet, míg a víz fölé nyúló kis stégeken napozásra és hűsölésre is van lehetőség.

A strandon minden korosztály remekül érzi magát, hatalmas felfújható unikornisok és kacsák lepik el ilyenkor a tavat. Egész napos nyári programhoz keresve sem találhatnál Nógrád megyében jobb úti célt.

Tisza-tó strand, Abádszalók

Abádszalók a Tisza-tó partján, Tiszafüred és Szolnok között fekszik, a város a vízi sportok szerelmesei számára igazi üdülőparadicsom.  A Tisza-tó egyik legnépszerűbb strandja az elmúlt években rengeteg fejlesztésen esett át, a strand színes programkínálattal csalogat.  

Az ugrálóvárak, a 3 pályás óriáscsúszda és a játszótér a gyerekek nagy kedvence, az aktív pihenésre vágyó fürdőzők az aqua zumba mellett kipróbálhatják a vízi ejtőernyőzést, a vízisít, a bobot, a vízibiciklizést és a SUP-os evezést is. A wakeboard és a vízidodgem szintén igen nagy népszerűségnek örvendenek.

Mit lehet csinálni a Tisza-tónál? >>

Tiszai szabadstrand, Tiszakécske

Tiszakécske szabadstrandja háromszáz méter hosszú homokos parttal várja a strandolni vágyókat, akik nem fognak csalódni a Tisza hűsítő vizében. A szabadstrand környékén számos büfé található, itt végigkóstolhatod a tipikus strandos ételeket, amelyek közül a palacsinták és hamburgerek biztosan a kedvenceid lesznek.

A forró nyári estéken a hatalmas homokos területen elkészítheted életed legnagyobb homokvárát, míg éjszaka a zene és a tánc vonzza ide a kikapcsolódásra vágyó nyaralóközönséget.

Palatinus-tó, Esztergom

Az Esztergomból és Dorogról is remekül megközelíthető Palatinus-tó gyönyörűen kéklő vizében mindenképpen meg kell mártóznod idén nyáron.

A tónak két strandja is van, a Palatinus tófürdő 200 méter hosszú partszakasszal vár, míg az Öböl Music Beach 700 méteres parttal hívogat. Mindkét strandon található büfé, a vizes élmény pedig még különlegesebb lesz, ha az úszás mellett a vízibicikliket is teszteled.

vizes élmény, Palatinus-tó
Palatinus-tó, Esztergom

Vadkerti-tó, Soltvadkert

A Vadkerti-tó, másik nevén Büdöstó tökéletes választás a forró nyári napokon, a fürdésre kiválóan alkalmas tónak sekély a vize a part mentén, ezért kisebb gyerekekkel is bátran fürdödhetsz.

A tóparton büfék, sörkertek, ajándék- és játékbolt, valamint étterem várja a vendégeket, emellett vízibiciklikölcsönző, zuhanyzó, két mosdó és számos öltözőkabin található a parton.

Szelidi-tó, Dunapataj

A Szelidi-tó az ország egyik csodahelye, ahol megállt az idő. Itt visszarepülhetsz a gyerekkorodba, amikor még a nyári táborok alkalmával alig vártad, hogy a tóban csobbanj, nem volt még szükség modern vízi attrakciókra.

A Szelidi-tó partján fizetős és ingyenes strand is található, vízibiciklizésre és evezésre is van lehetőség. Ha megéheztél, látogass el a Szittyó térre, ahol több büfé és étterem vár, vagy teszteld a strandon a főtt kukoricát. Páratlan ízélmény!

Balatoni szabadstrand, Balatonszárszó

Balatonszárszó az egyik legbájosabb település a Balaton déli partján, a község három balatoni stranddal is büszkélkedhet.

Ha gyerekekkel szeretnél pihenni a Balatonnál, Szárszó remek választás, hiszen a víz lassan mélyül, így a csemetékkel pancsolásra és homokozásra is van lehetőség. Emellett kipróbálhatod azt is, milyen egy SUP deszkán állva harcolni a magyar tenger hullámaival.

Tipp: A településen található a Csukás Színház, amely az ország egyetlen fedett, szabadtéri színháza. Feltétlenül keresd fel, ha Balatonszárszón pihensz!

Balatoni strand, Balatonszárszó

Hámori-tó, Lillafüred

Kétség sem férhet hozzá, hogy a lillafüredi Hámori-tó az egyik legszebb hazai állóvizünk. A tóparton sétálni is lehet a nagy melegben árnyékot adó fák lombkoronája alatt, ám a csónakázás még ennél is népszerűbb program Lillafüreden.

Válaszd ki a legszimpatikusabb csónakot, kapd a kezedbe az evezőket, és élvezd a víz közelségét!

Top 10 látnivaló Lillafüreden >>

Hámori-tó, Lillafüred

Ördögmalom-vízesés

A Visegrádi-hegységben található Ördögmalom-vízesés csupán 2,5 km-re fekszik Visegrád központjától, a környéken friss erdei levegő, nyugalom, csend és számos piknikezőhely vár.

A kis hidak, a vízeséshez vezető meredek, csúszós ösvény és a méretes sziklatömb oldalában fekvő tavacska látványa hamar meggyőz arról, hogy igazi csodahelyen jársz.

Tipp: A legnagyobb nyári melegben kellemes vizes élmény, ha beleállsz a patak vizébe, a gyerekek pedig beleülhetnek a sziklákon keresztül vezető járatokba, amelyeket az évszázadok során a patak vájt a kőbe.

Miklós-deák-völgyi tavak, Pilismarót

A pilismaróti Miklós-deák-völgyi tavak mesterséges eredetűek, a hely megközelítése az idősebb korosztály és a kisebb gyermekek számára sem tartogat nehézségeket. A tavakhoz vezető út elég jó minőségű ahhoz, hogy kerékpárral, babakocsival, rollerrel is könnyen lehet rajta haladni, így mindegyiket nyugodt szívvel ajánljuk. 

A hely kutyabarát, a tavak közelében padok, és asztalok állnak, ezért a tavak környéke családi piknikezéshez, baráti kikapcsolódáshoz és csoportos túrához is remek úti cél.

Hangulatos szállások, ahol a vizes élmény nem csak álom


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Képek: Kristóf Eszter, instagram

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.