Cölöpsétány a Holt-Tiszánál, kilátó, kisvasút – felfedeztük Tiszakécske látnivalóit

Utoljára 2 éve jártunk Tiszakécskén és hihetetlen, mennyi újdonsággal gazdagodott azóta a város. Időközben épült egy kilátó, amelynek tetejéről mesés panoráma nyílik a kanyargó Tiszára, lett egy cölöpsétány a Holt-Tisza mellett, megújult a kisvasút és a szabadstrand is. Körbejártuk Tiszakécske újdonságait, tartsatok velünk!

Tiszakécske – hangulatos kisváros a Tisza kanyarulatánál

Bács-Kiskun megyében, éppen a megyehatáron fekszik Tiszakécske, amely termálfürdőiről, négycsillagos hoteléről és vadregényes folyópartjáról volt híres. Eddig! Idén ugyanis még több turisztikai attrakcióval bővült a repertoár, amelyekkel akár több napot is el lehet tölteni a Tisza-parti városban. Igazi családbarát csodahely, de a párok is nyugodtan tervezhetnek ide pihenést bármelyik évszakban.

Tiszakécskei Nádirigó Tanösvény és cölöpsétány a Holt-Tiszánál

Szeptember végén adják át a Holt-Tisza mellett húzódó Nádirigó tanösvényt, amely rendkívül látványos cölöpsétányon vezet végig a víz mellett 1,5 km hosszan. A tanösvény elsődleges célja a Holt-Tisza élővilágának rehabilitációja és annak megismertetése a nagyközönséggel.

Babakocsival járható! Az ösvény kiindulópontjánál a tervek szerint hamarosan vízibázis épül, ahol kajakot vagy kenut bérelve lehet majd végig evezni a Holt-Tiszán.

Megközelítés: Kossuth utcáról nyíló Tiszasor utcán lehet majd megközelíteni, az 1-es Holtágat kell keresni. Illetve a Református iskola mögött, az I. holtág végétől, a parkolótól is elérhető.

Tisza-parti kilátó

A Miskó István sétány mellett, egy karnyújtásnyira a folyóparttól épült fel a Tisza-parti kilátó, amelynek tetejéről páratlan panoráma nyílik a Tisza egyik legnagyobb kanyarulatára, az ún. „Tiszakanyarra„. A vörösfenyőből és akácból épült 22 méteres kilátóba lépcsőkön vezet fel az út, egészen 14 méter magasságig lépkedhetünk fel és gyönyörködhetünk a tájban, illetve a városban.

A kilátó körül padok vannak elhelyezve, a közelben játszótér is található, ezért a környék rendkívül népszerű a kisgyerekes családok körében.

Újra robog a Kisvasút

2021. ősztől újra elindul a tiszakécskei kisvasút, amelynek egyik állomása a kilátónál lesz. Korábban bányavonat volt, egyik kocsija például az 1890-es években készült, ma pedig megszépülve, felújítva áll újra a gyerekek és felnőttek szolgálatára.

A kisvasút végállomása a Fürdő utcában van, ide kb. 1 óra alatt ér vissza a játszóteret, a kilátót, a sportpályát és a Találkozások Házát érintve. A mozdonyból és két kocsiból (egy zárt és egy félig nyitott) álló kisvonat végig a Tisza-mentén halad.

Beach-hangulat a szabadstrandon

Igazán szerencsések a tiszakécskei lakosok, hiszen olyan homokos stranddal rendelkeznek a Tisza-partján, amelyből csak kevés létezik az országban. A szabadstrand is nemrég esett át egy felújításon, így a hangulatos büfék, a zuhanyzók, öltözők mellett nádtetős napernyők és pihenőágyak fokozzák a beach-hangulatot.

Családbarát és akadálymentes strand! A gyerekek bátran homokozhatnak a napvitorlák alatt, a vizesblokkban kialakítottak egy baba-mama szobát és egy mozgáskorlátozott-illemhelyet, ami az új járdán keresztül akadálymentesen megközelíthető.

TIPP: A parkoló melletti hosszú járdaszakaszon Pauk Sándor “Kécskei örökség” c. gyűjteményéből tekinthető meg egy állandó fotókiállítás.

Még több vizes élmény: Barack Thermal Resort Fürdő, Kerekdombi Termálfürdő

Kevés hazai település mondhatja el magáról, hogy területén két termálfürdő is található. Tiszakécskén pedig ez a helyzet, hiszen a Barack Thermal Resort Fürdő mellett a Kerekdombi Termálfürdő is bevizsgált termálvízzel és szuper vizes élményekkel várja a látogatókat.

Kihagytunk volna valamit a kécskei látnivalókból? Elképzelhető, hiszen a város egyre csak épül és szépül, mi pedig csak kapkodjuk a fejünket és nem győzünk rácsodálkozni erre a lendületre.

Köszönjük a meghívást Tiszakécske Város Önkormányzatának, ide mindig örömmel térünk vissza!

Szponzorált tartalom.

A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

“Cölöpsétány a Holt-Tiszánál, kilátó, kisvasút – felfedeztük Tiszakécske látnivalóit” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Mert gyönyörű! Vonatka nem tudom, hogy működik, de jó az lenne, ha megaszakítással lehetne utazni vele. Bp i vizitbusz: hop on off. Azt hiszem így nevezik. 🙂👍

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.