Júliusi programtippek a csodahelyek.hu ajánlásával

júliusi programtippek

Összegyűjtöttünk nektek néhány szuper belföldi programot, amelyen mi magunk is szívesen részt vennénk. Szervezett túrák, kiállítások, szezonális programok és egyéb izgalmas események közül válogathattok attól függően, hogy az ország melyik részén nézelődtök, illetve hogy családdal, barátokkal vagy akár egyedül indulnátok útnak. Lássuk a júliusi programtippek válogatást!

Júliusi programtippek

Fáklyás városnézés Székesfehérváron, minden pénteken júliusban és augusztusban

Fáklyák fényében csillannak meg az ikonikus fehérvári macskakövek, miközben szakavatott idegenvezető mesél a városról azon a sétán, melyet a fehérvári Tourinform Iroda szervez ezen a nyáron a különleges élményre vágyóknak.

Minden júliusi és augusztusi pénteken 21 órakor indulnak a fáklyás „menetek” a titkos fehérvári helyszínekre.

A Mátyás király halálának 500. évfordulójára emelt emlékmű is célpont lesz, ahol a fáklyák fényei összeérnek a város fényeivel.  

ALBA – A Pilis Szívében Túra, 2023.07.01.

A Pilisben tett túra a Pilisszentlászló – Szent lászló völgy – Sikárosi rét – Dobogókő – Sárkány oldal – Pilisszentlászló útvonalon halad. A túra tartalmazhat sziklás útszakaszokat, de minden korosztály számára teljesíthető.

InstaTrail a tisztább környezetért, 2023.07.01.

A tatabányai TúraTalin egy felejthetetlen túra keretében felfedezhetjük Tatabánya környékét. Megtapasztaljuk majd a természet közelségét, mesés kilátásokban gyönyörködhetünk, tiszta levegőt lélegezhetünk és eltávolodhatunk a mindennapok zajától.

Top 10 program Tatabányán >>

A túra mellett szemétszedést is szerveznek, így az aktív kikapcsolódás mellett mindenki ki tudja venni a részét a természet szépségének megóvásában is.

Zsolnay fényfesztivál, 2023.07.06-09. között

2023-ban július 6. és 9. között ismét fénybe borul Pécs mediterrán belvárosa: jön a Zsolnay Fényfesztivál nemzetközi fényfestőversennyel, a Fény Útja több mint 20 látványosságával, különleges utcaművészeti és zenei programokkal.

Programok és látnivalók Pécsen >>

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, 2023. július 7-8-9.

I. Károly királyunk udvarában három napon keresztül lovagi tornákkal várják az érdeklődőket a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokon. Megelevenedik a Királyi Palota és a Salamon-torony, a látogatók a tárlatvezetések és a hagyományőrző egyesületek bemutatói során betekintést nyerhetnek egykori királyaink udvari életébe.

45+ látnivaló Visegrádon >>

A Parkszínpadon nagyszerű zenészek és előadóművészek lépnek fel, velük a vásári forgatagban is rendszeresen találkozhatunk. A Királyi Borudvarban Magyarország legkiválóbb boraival várnak bennünket, a középkori gyermek játszóházban pedig a legkisebbek tehetik próbára ügyességüket.

Szondi Várjátékok, 2023.07.08.

A Szondi Várjátékokat több mint két évtizede rendezi meg Drégelypalánk Község Önkormányzata Drégely váránál. A település a Szondi-hagyomány ápolásával, az évente megrendezésre kerülő várjátékokkal adózik a végvári hősök emlékének.

Hadijátékok, viselet- és fegyverbemutató, ostromjáték, íjászbemutató, had- és kultúrtörténeti előadások, vitézi próbák, gólyalábasok, zászlóforgatók és kézművesek bemutatói színesítik a programot, mely minden korosztály számára kellemes elfoglaltságot kínál. 

Vasutasnap, 2023.07.13.

Ünnepeld a Vasutasnapot Magyarország kisvasútjain! A vonatozás különleges élmény, egy kisvasút pedig olyan kalandokkal ajándékoz meg, amelyek újra és újra mosolyt csalnak az arcunkra. Hazánk kisvasútjai mesés tájakon zakatolnak, emellett izgalmas programokkal várják az utasok apraja-nagyját.

Orvoslás a középkorban gyógynövényekkel, 2023.07.15.

Időutazásra hívják a látogatókat az ELTE Füvészkertben, ahol a szervezett séta során kiderül, hogy milyen növényeket használtak orvoslásra a középkorban. A séta a portától indul és kb 1,5- 2 órát tart.

Gyertyaúsztatás Szentendrén, 2023.07.15.

Idén nyáron is megtartják Szentendre leglátványosabb eseményét, a Gyertyaúsztatást. A Duna ilyenkor romantikus fényekben pompázik, a folyón úszó gyertyák mintha előttünk táncoló szentjánosbogarak volnának.

30+ látnivaló Szentendrén >>

Rossz idő esetén folyamatosan tájékoztatják a Szentendrei Kulturális Központ Facebook oldalán a látogatókat az esetleges programváltozásról. A gyertyaúsztatás halasztása esetén azt a Szentendre Éjjel Nappal Nyitva Fesztivál keretén belül, 2023. augusztus 26-án, 21:30-tól tartják meg.

PFB-SkanzenFutás, családi futófesztivál, 2023.07.16.

A szentendrei Skanzenben szervezett 6.PFB-SkanzenFutás a nyár egyik legizgalmasabb családi futófesztiválja. A szabadtéri múzeumban visszaforgathatjuk az idő kerekét, visszafuthatunk a múltba, ahol megismerhetjük a magyar tájak kultúráját, a történelmünket és a múltunkat.

41.Lidl Balaton-átúszás, 2023.07.22.

Magyarország ikonikus nyíltvízi úszóeseménye, a Lidl Balaton-átúszás 3 távon kínál kihívást a víz szerelmeseinek. A teljes távra vállalkozó úszók Révfülöp és Balatonboglár között ússzák át a Balatont, ezalatt 5,2 km-t tesznek meg úszva.

A klasszikus táv mellett egy, a féltávnak megfelelő kör is teljesíthető, a Lidl Balaton-áthúzás keretében pedig a SUP szerelmesei a teljes távot teljesíthetik evezővel a kezükben.

Esőnapok: július 23., 29., 30., augusztus 5., 6., 12., 13.

XI. Gulyaterelő Futóverseny, 2023.07.22.

Aki nem fél a kihívásoktól, és kedveli a megterhelő futóversenyeket, annak tökéletes nyári program a Gulyaterelő futóverseny. Húsz kilométer a Tápió gátján, a pusztában, tarlók között, tanösvényen, horgásztó mellett és egy üzemen kívüli Téglagyár körül. A Mátra innen, hatvan kilométerről is remekül látható, várhatóan nyári hőség lesz, árnyék nincs, szél se fúj.

Decathlon Mátra Túra, 2023.07.29.

A Mátrában tett Decathlon Mátra Túra több távval és útvonallal, de mindenhol mesés kilátással várja a túrázás szerelmeseit. A csemeték számára ideális választás a Törptúra és a Kölyöktúra, míg a bátrabbak akár a 25, vagy 50 km-es távot is teljesíthetik.

Káli-medence túra, 2023.07.29.

A túra a fesztiváljairól méltán híres Kapolcs községből indul és itt is végződik. A Káli-medence egy szeletét fedezhetjük fel a túrán, ami a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részét képezi. Utunk során változatos terepen haladunk a buja erdőn keresztül és a nyílt területeken át egyaránt.


Képek: Kristóf Eszter

Küldj Te is ingyenes programtippeket: info kukac csodahelyek.hu

Hirdesd nálunk programod: sales kukac csodahelyek.hu

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.