Kerekeken guruló dézsás miniház a Bükkben – Feketefenyő Tiny House

Feketefenyő Tiny House, Répáshuta

Mindig is kíváncsi voltál, milyen lehet egy olyan guruló otthon, amivel az USA-ban vidáman közlekednek? Nem kell olyan messzire utaznod az élményért! A kerekeken guruló Feketefenyő Tiny House pazar panorámával, egyedi stílussal és dézsafürdős terasszal vár a Bükki Nemzeti Park szívében, Répáshután. A faház egykettőre elfeledteti veled a hétköznapokat, és onnantól már csak a feketefenyők látványára és a házikó vendégszeretetére tudsz figyelni.

Bámulatos panoráma, mesebeli környezet

Kezdhetnénk azzal a ház bemutatását, hogy elmeséljük, hányan férnek el benne kényelmesen, és milyen a berendezés stílusa, de annyira megkapó a környező táj, hogy érdemes előbb a Bükki Nemzeti Parkkal megismerkedned.

A Feketefenyő Tiny House a nemzeti park szívében fekszik, természetvédelmi területen, ahol éjszakánként úgy ölel magához a csillagos ég, mintha karnyújtásnyira lenne. Ez utóbbi nem véletlen, a Bükki Csillagoségbolt-parkban mindössze egy önálló település található, Répáshuta.

Mit jelent a Csillagoségbolt-park? Olyan terület, ami kivételes minőségű csillagos égbolttal és olyan éjszakai környezettel rendelkezik, ahol kifejezetten védett a tudományos, természeti, oktatási és kulturális örökség. A címet a Nemzetközi Sötét Égbolt Szövetség adja, előre meghatározott feltételek alapján. A parknak kiemelkedően jó minőségű éjszakai égbolttal kell rendelkeznie. A fényszennyezés mértékét és az égitestek láthatóságát szigorú szabályok biztosítják. Répáshuta közvilágítása éppen ezért borostyánszínű.

Répáshuta egy zsákfalu, amely érintetlen, erdei környezetben helyezkedik el. A faház a falu egyik magaslatán áll, lebegőteraszáról – amelyen olyan érzés üldögélni, mintha a föld fölött lebegnél – a szemben fekvő hegyekre és a falura nyílik kilátás. Máris imádod, nem igaz?

Feketefenyő Tiny House

A kerekeken guruló miniház titka

Szilvi és Tibi, a ház tulajdonosai mindig vágytak egy olyan házikóra, amely kerekeken gurul, és a montanai hegyek hangulatát idézi. Attól sem riadtak vissza, hogy a házat több száz méterről hozzák Répáshutára egy utánfutón, méghozzá igen kalandos útvonalon.

Erről hoztunk is nektek egy videót, érdemes megnézni!

A 20 nm-es miniházban egy parányi konyhás nappali, egy háló és egy fürdő található, a helyiségek éppen akkorák, ahol 2 fő kényelmesen elfér.

A házhoz tartozik egy lebegőterasz, amely fa fotelekkel és 180 fokos panorámával vár, a fedett teraszon pedig hintaágy, kerti asztal, székek és egy elektromos dézsa kapott helyet. Valószínűleg ez lesz a fő bázisod, ha a Feketefenyőben pihensz.

A ház fedett terasza

A lebegőterasz

A házhoz hűtő-fűtő klíma is tartozik, így a téli és a nyári napokon is megfelelő a benti hőmérséklet, nem kell a leghidegebb napokon sem aggódni amiatt, hogy fázni fogsz a faházban. A dekoráció ráadásul annyira egyedi, hogy biztosan csensz majd néhány tippet otthonra is. Ha mást nem, az elbűvölő házi szabályokat biztosan.

Programtippek a Feketefenyő Tiny House környékén

A Bükk számtalan kirándulóhellyel és látnivalóval hívogat. Érdemes feltérképezni őket, ha pedig kifáradtál, élvezd a dézsafürdő kényelmét és a panorámát.

A vendégháztól csupán 500 méterre fekszik a Bükki Csillagda, Közép-Európa legmodernebb csillagászati és természetismereti látogatóközpontja. A Csillagdához kapcsolódik a 4 km hosszú Bolygótúra tanösvény, aminek az útvonala a faház mellett halad. A házikó környékén több tanösvény is vezet, a szabadon látogatható Balla-barlang a temető elől induló Kőbalta-tanösvény mentén fedezhető fel.

Felfedeznéd a közeli városokat és falvakat is? Eger, Miskolc, Noszvaj és Szilvásvárad is felkerülhet a listádra, akárcsak a meseszép Lillafüred, ami csak 15 percre fekszik a háztól. Ha még több programtippre vágysz, böngészd végig a neked készített programajánlót, ami a házban vár.

A guruló lak több, mint vendégház

A kerekeken guruló faház tökéletes választás számodra, ha a pároddal olyan helyen pihennél, ahol valóban egymásra hangolódhattok. Könnyedén hátat fordíthattok a villányszámlának és a bevásárlásnak, mert azonnal magába szippant a ház és a környező hegyek látványának romantikája.

Ülj le a hintára egy pohár bor társaságában, majd merülj el a dézsafürdő 36-38 fokos vizében. Bekuckóznál egy letehetetlen könyvvel, vagy lecsapnál az egyik társasjátékra? Az órák úgy repülnek el melletted, hogy észre sem veszed.

Amikor a kertben üldögélve gyönyörködsz a csillagokban, adódik a kérdés, eddig miért nem jártál még a miniházban? A válasz egyszerű: a ház friss és ropogós, csak most nyílt, ám ezután bármikor visszatérhetsz, hogy újra elmerülj a csillagos égbolt látványában.


Fotók: Feketefenyő Tiny House

Szponzorált tartalom.

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.