Kilátó, kisvasút, libegő – Top 5 családi program Gyöngyösön

Budapesttől mindössze 1 órára, Egertől pedig 50 perces útra fekszik Gyöngyös, a város, ahol érdemes akár több napot is eltölteni a színes programkínálat kedvéért. A Mátra közelsége már önmagában is nyomós érv, emellett kilátók, kirándulóhelyek, kisvasút és libegő teszi még izgalmasabbá a kikapcsolódást. Mutatjuk, melyik a legjobb 5 családi program Gyöngyösön.

Top 5 családi program Gyöngyösön

Sástói Béka Tanösvény

A Sástói Béka Tanösvény hazánk legmagasabb tavának élővilágát mutatja be. Az 1,7 km hosszú tanösvény bejárását erdei játékok és feladványok teszik még izgalmasabbá, az erdők lakóinak életéről információs táblákon olvashatunk.

A tanösvény vízen átívelő fapallókon és sűrű sáson át vezet, az útvonal legnagyobb részét babakocsival is kényelmesen meg lehet tenni. A tó körül hangulatos kis szigetek, hidak, pihenőhelyek, és csónakázási lehetőség várja a látogatókat.

Sástói-kilátó

A Sástói Béka Tanösvény útvonala érinti a Sástói-kilátót is, ahonnan csodás panoráma tárul a szemünk elé. Az 53 méter magas kilátó tetejére 256 lépcsőfokból álló csigalépcső vezet, a torony alsó szintjén a Mátra jellegzetes madarainak faragott mását nézhetjük meg közelebbről.

A kilátó legfelső szintjétől tiszta időben a Mátra vonulatai mellett a kanyargó Tiszát és a Budai-hegyeket is megfigyelhetjük. Tériszonyosoknak nem ajánljuk a kilátót, nekik inkább a közelben található Kozmáry-kilátót érdemes célba venni.

Gyöngyösi Állami Erdei Vasút

A Gyöngyösi Állami Erdei Vasút, azaz Mátravasút a Mátra déli oldalában közlekedik, két útvonalon. A 324-es a Gyöngyös–Gyöngyössolymos–Lajosháza–Szalajkaház, míg a 325-ös a Gyöngyös–Mátrafüred útvonalon halad.

Az erdei vonatozás kisebb gyerekek számára is izgalmas élményeket kínál, a vonaton ráadásul – a kutyás turisták nagy örömére – ebek is utazhatnak.

Fontos: Mielőtt útnak indulunk, érdemes alaposan átnézni az aktuális menetrendet és a díjszabást.

Keresd fel hazánk kisvasútjait >>

Gyöngyösi Állatkert

Gyöngyös külvárosában található a 2 hektáron elhelyezkedő Gyöngyösi Állatkert, amely több mint 150 állatfajnak ad otthont. Az állatkert szerdától vasárnapig különleges látványetetésekkel csalogatja az érdeklődőket, megnézhetjük, hogyan falatoznak a szurikáták, a zebrák, vagy éppen a makik. Az állatok megtekintése mellett a gyermekeket ugrálóvár, pónilovaglás és játszópark várja.

50+ hazai állatkert, vadaspark és állatsimogató >>

Mátra Libegő

Az Oxygen Adrenalin Park egyik legizgalmasabb élményeleme a Mátra Libegő, amely Sástót köti össze a Parkkal. A libegő 500 méter hosszú útvonalon közlekedik, utazás közben páratlan kilátás nyílik a Sástóra, a kilátóra és Gyöngyösre.

A menetidő 7 perc, a libegő a föld felett 17 méter magasan halad az 504 méter magasan fekvő völgyállomástól az 554 méter magasan található hegyállomásig. A 62 széken egyszerre 124 fő utazhat, a 125 cm alatti gyermekek csak felnőtt kísérővel.

Még több libegő Magyarországon >>

Fotó: Mátra Libegő (Deák-Ember Ágnes)

Szállás- és programtippek Gyöngyös környékén

Annyi izgalmas látnivaló és program vár Gyöngyös környékén, hogy érdemes a város közelében szállást foglalni, hogy felfedezzük a legjobb kirándulóhelyeket. Mi kerüljön fel mindenképpen a bakancslistánkra?


A fent olvasott információk tájékoztató jellegűek. Mielőtt útnak indulsz, mindenképpen nézz utána, hogy jelenleg elérhető, látogatható-e az adott csodahely.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Kiemelt kép: Kristóf-Zöld Eszter

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Pénztárcakímélő csodahelyek e-book

100+ ingyenes élmény, kirándulás és program

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk több mint 100 hazai programot, élményt és kirándulóhelyet.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.