Júniusi programtippek a csodahelyek.hu ajánlásával

júniusi programtippek

Összegyűjtöttünk nektek néhány szuper belföldi programot, amelyen mi magunk is szívesen részt vennénk. Szervezett túrák, kiállítások, szezonális programok és egyéb izgalmas események közül válogathattok attól függően, hogy az ország melyik részén nézelődtök, illetve hogy családdal, barátokkal vagy akár egyedül indulnátok útnak. Lássuk a júniusi programtippek válogatást!

Júniusi programtippek

I. Csodahelyek kirándulás és piknik, 2023.06.03.

A júniusi programtippek válogatásunk nem is kezdődhetne mással, mint az I. Csodahelyek kirándulás és piknikkel. Túra közben színes élményeket gyűjthettek, ráadásul találkozhattok velünk, a Csodahelyek.hu csapatával is.

Az úti cél a királyréti Várhegy-kilátó, amely a Börzsöny egyik legszebb részén, a 350 méter magasan álló Várhegy tetején található. Gyertek, élvezük együtt a nyári napsütést és a mesés kilátást!

BükKiNyúlsz Teljesítménytúra, 2023.06.03.

Immár 5. alkalommal rendezik meg a BükKiNyúlsz túrát Cserépfalu közelében. A túrát mindeki számára ajánlják, aki szívesen bejárná a Déli-Bükköt. Aki teljesíti a túrát, annak a sportteljesítményét kitűzővel is jutalmazzák.

Ünnepi Könyvhét, 2023.06.08-11.

Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozatára, az Ünnepi Könyvhétre ebben az évben június 8–11. között kerül sor a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó területén.

A négynapos rendezvényt szabadtéri színpadi programok, könnyűzenei koncertek, dedikálások és a résztvevő könyvkiadók műsorkínálata színesíti. A három helyszínen 160 kiállító, 146 standdal várja az érdeklődőket.

A festői szépségű Uppony-hegység & Nekézseny túra, 2023.06.10.

A túra kiindulópontjából, Upponyból először tesztek egy kis kitérőt az Eszkála tetőre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Lázbérci-víztározóra, majd visszatérve a faluba a Csernely-patak völgyében Nekézseny felé veszitek az irányt.

Miután végighaladtok a patakvölgyön, eléritek Nekézsenyt. A túra utolsó részében pedig a települést körülvevő dombokon tesztek egy kisebb kört, érintve a lakosok egyik közkedvelt forrását is.

Kenutúra a Fertő nádasban, 2023.06.15.

A Fertő nyugati oldalán a nádasok, a csatornák és a nádasba záródott belső tavak szinte zavartalan élővilágát mutatják be a kenutúra során.

A Csárdakapui-csatorna és a Kládler-tó közötti részen a figyelmes szemlélődőt megannyi csoda várja: például a rencés hínár az aranysárga virágú „rovaremésztő” rencével, a nádi énekesmadarak (nádirigó, foltos nádiposzáta, barkóscinege), a nagy kócsag, a vörösgém, a szárcsa és különféle récék.

Esztergomi körjárat, 2023.06.16.

Az Esztergomi körjáraton az esztergomi dunai szakasz legszebb részét csodálhatják meg a hajó fedélzetéről az utasok. A hajó Esztergomot elhagyva a Garam torkolata mellett halad el, majd az Ipoly torkolatánál Zebegény felé veszi az irányt.

Aki felkeresné Zebegényben a Trianoni emlékművet, vagy meglátogatná a Szőnyi Isván múzeumot, majd lángosozna a parton, annak érdemes az egynapos kirándulásra benevezni. A járat délután indul vissza Esztergomba, a hajón a kutyákat is szívesen látják.

Kaptárkövek Teljesítménytúra, 2023.06.17.

Aki szeretne részt venni egy olyan teljesítménytúrán, ahol igazán családias a hangulat, annak ideális választás a Kaptárkövek Teljesítménytúra a Bükkalján.

A szervezők 15, 30 és 50 kilométeres távokkal várják a kalandvágyó túrázókat 2023. június 17-én. Az útvonalat lenyűgöző kilátások és titokzatos kőfülkék teszik szebbé.

Nyári Tisza-tó Kerülő Kerékpáros Túra, 2023.06.18.

A szervezett teljesítménytúra keretében a résztvevők kipróbálhatják az új kerékpárutat, aki pedig célba érkezik, azt oklevél, egyedi fa érem és frissítő fogadja. Az eseménynek Tiszafüreden az Albatrosz Kikötő ad otthont.

Szentivánéj a Japánkertben, 2023.06.23.

Szentivánéj éjszakáján ismét varázslatos, meghitt programokkal várják az érdeklődőket a Szentendrei Japánkertben. A kert ezen az éjszakán minden kis és nagy tündér előtt nyitva áll, aki benne van egy kis mókában.

Az est folyamán lesz lámpáskészítés, arcfestés, szabad tánc és tündérzene, koszorúkészítés, lámpáskészítés, tündérkézműveskedés, illatvarázs, tűzugrás, mese és színielőadás, csillagászati előadás Vizi Péterrel és még sok minden más.

Múzeumok Éjszakája, 2023.06.24.

Az ország legnagyobb kulturális rendezvényén, a Múzeumok Éjszakáján a kiállítóterek és gyűjtemények koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel készülnek arra, hogy felejthetetlenné tegyék ezt az éjszakát az érdeklődők számára.

Fények játéka az éjszakában, 2023.06.24.

Az esti felfedező séta során körbejárhatjuk a Cseke-tavat, megismerkedünk a történetével és a környezetének kulturális örökségével.

A túra végén a teljes sötétben megérkezünk a tóparti öreg erdőbe, ahol hallgatjuk a rejtelmes állathangokat és körülöttünk megjelennek a szentjánosbogarak. A programra előzetes bejelentkezés szükséges.

Randevú a hangszerek királynőjével, 2023.06.24.

Aki valaha hallott már szép orgonamuzsikát, pontosan érti, hogy miért hívják a hangszerek királynőjének: működése összetett, hangzása egyszerre finom és erőteljes. Ez a séta igazi koncertélmény is: minden állomáson élőzenét hallgatunk.

A program az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és az Imagine közreműködésének első tematikus sétája.

Küldj Te is ingyenes programtippeket: info kukac csodahelyek.hu

Hirdesd nálunk programod: sales kukac csodahelyek.hu

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.