I. Csodahelyek kirándulás és piknik – Tarts velünk, csodajó lesz!

Királyréti-kilátó, Csodahelyek kirándulás és piknik

Készíts néhány szalámis szendvicset, kapd fel a hátizsákod, és tarts velünk az I. Csodahelyek kirándulás és piknikre, ahol túra közben színes élményeket gyűjthetsz, ráadásul találkozhatsz a Csodahelyek.hu csapatával is. Mutatjuk a részleteket.

I. Csodahelyek kirándulás és piknik

Régóta szeretnénk már közelebbről is megismerkedni veletek, a Csodahelyek.hu olvasóival, ezért hosszas tervezgetés után most megszervezzük az I. Csodahelyek kirándulás és pikniket.

Az úti cél a királyréti Várhegy-kilátó, amely a Börzsöny egyik legszebb részén, a 350 méter magasan álló Várhegy tetején található. Királyrét népszerű gyermekbarát és kutyabarát kirándulóhely, könnyen megközelíthető, ráadásul Budapesttől csak egy órás autóútra fekszik.

A kirándulás részletei

  • A kirándulás időpontja: 2023.06.03., szombat, 10:00 óra
  • Hol találkozunk? A királyréti központi parkolónál találkozunk, onnan 10 órakor közösen elindulunk, hogy meghódítsuk a Várhegy tetejét.
  • Gyerekbarát a túra? Igen, szeretettel várjuk a csemetéket is a kirándulásra. A kilátó Királyréttől nagyjából 1,5 km-re fekszik, ami körülbelül egy 30 perces sétának felel meg, földes, erdei úton.
  • A piros, a zöld és a sárga háromszög jelzést követve is célba érhetünk, kisebb gyerekekkel, terep babakocsival a sárga jelzésen célszerű haladni, ezért mi is ezt a jelzést szeretnénk követni.
  • Elemózsiát, vizet hozzatok magatokkal, mert a kilátó lábánál piknikezni fogunk.
  • Mosdó a Királyréti Kirándulóközpontban található, az épület 2 perces sétára van a királyréti parkolótól, 5 percre a kisvasút megállójától. A kisvonat 09:30-kor érkezik Királyrétre, így aki azzal érkezik, annak 30 perc áll rendelkezésre a mosdóhasználatra, frissítésre az indulásig.

A résztvevőket meglepetés játékkal várjuk!

Részt vennél a kiránduláson?

Szívesen részt vennétek a túrán? Kérjük a kirándulás Facebook eseményére kattintva jelezzétek, ha jöttök, így tudni fogjuk, hány főre számítsunk.

Királyrét megközelítése

Budapesttől mindössze 60 perc az út Királyrétig autóval, amely Kismarosról Szokolyán keresztül közelíthető meg. Tömegközlekedéssel a Kismarosról induló helyközi autóbusszal, vagy a Királyréti Erdei Vasúttal érdemes célba venni a területet.

A csapat egy része erdei vasúttal (indulás Kismarosról: 09:00) érkezik majd, a fix menetrendhez mindenképpen igazodjatok, mert sajnos nem tudjuk megvárni azt, aki a következő járattal érkezik.

Fontos tudnod

A kirándulás nem közösségi rendezvény, mindenki saját maga dönt úgy, hogy csatlakozik hozzánk, saját felelősségére. A Csodahelyek.hu nem vállalja, hogy a későket informálja a túra menetéről. Köszönjük a megértést!


Médiapartnerünk: DRONE EYE photography / Bujtás Zoltán

Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.