Áprilisi programtippek a csodahelyek.hu ajánlásával

áprilisi programtippek

Összegyűjtöttünk nektek néhány szuper belföldi programot, amelyen mi magunk is szívesen részt vennénk. Szervezett túrák, kiállítások, szezonális programok és egyéb izgalmas események közül válogathattok attól függően, hogy az ország melyik részén nézelődtök, illetve hogy családdal, barátokkal vagy akár egyedül indulnátok útnak. Lássuk az áprilisi programtippek válogatást!

Áprilisi programtippek

Gerecse Hagymácskái túra – 2023. április 1.

Az ALBA Túrakör Természetbarát Egyesület eseményén 17 km-es túra vár azokra, akik úgy döntenek, hogy leküzdik a Tardos – Gerecse oldal – Gerecse tető
Pusztamarót – Kis Gerecse – Tardos útvonalat. A túra tartalmazhat sziklás útszakaszokat, de minden korosztály számára teljesíthető. Kiemelten fontos megfelelő öltözetről, folyadékról és élelemről gondoskodni.

A részvételt előre kell jelezni telefonon vagy e-mailben.

Jótékonysági Nyuszifutás Szentendrén – 2023. április 1.

Jótékonysági Nyuszifutást szerveznek Szentendrén, a nevezési díj tartós élelmiszer, amelyet a Szent Erzsébet Karitász és a Családsegítő Szolgálat juttat el a rászorulóknak. Idén a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesületnek is gyűjtenek, így állateledel adománnyal is lehet nevezni a két kilométeres távra. Jutalomként mindenki befutóérmet kap.

Gyerekekkel tökéletes szabadidős program!

Budapesti Körjárat – 2023. április 7-től

A Budapesti Körjárattal hajózva Budapest folyami főutcájáról csodálhatjuk meg a budai és pesti panorámát. A hajó a Vigadó téri hajóállomásról indul, utunk során gyönyörködhetünk a Margitsziget, a Parlament, a Várkert bazár, az Erzsébet-híd, a Szabadság-híd, a Gellért-hegy és a Nemzeti Színház panorámájában.

Fecskeköszöntő a Madárdal tanösvényen – 2023. április 15.

A dinnyési Fecskeköszöntő programon a könnyű túra során a fecskék röptét, nászát és építkezését figyelhetjük meg. A fecsketelepítés rejtelmeibe is bepillantást nyerhetünk, illetve házi, kerti és bokorlakó madarakkal ismerkedhetünk közelről.

Az Iváni-hegy ördöge – 2023. április 15.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park által szervezett túra a Pilisszentiván fölötti Borbás-gerincre vezet, mely a terület igazi szentélye. Hogy ki is ’Szentiván ördöge’? A túra során erre is fény derül. A távcsövét nem szabad otthon hagyni, hiszen a terület madaraival is találkozhatunk.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Néztél már körbe az Öreg-kő tetejéről? – 2023. április 15-16.

A Gerecse Natúrpark és a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség azt tűzte ki célul, hogy felújítja az extrém akadálypályát és minden túrázó számára megkönnyíti a csúcs megközelítèsèt. Olyan elszánt segítőket keresnek, akik önkéntes alapon (üdítőért és zsíroskenyérért cserébe), részt vesznek az ösvény rehabilitásában.

Sakura ünnep – 2023. április 15-16. és április 22-23.

Az ELTE Füvészkertben már sok éve hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik.

Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában. Lesz japán nyelvóra, japán zene, japán harcművészeti –és fegyverbemutató, Go oktatás, koncertek és manga bemutató is.

Ehető erdő – ehető erdei kincsek & tavaszi túra – 2023. április 22.

Rendhagyó tavaszi programra várják az érdeklődőket 2023. április 22-én a tamási DámPont Látogatóközpontba. Bózsó Gyula, az Ehető erdő mozgalom elindítója erdei szakvezetést tart, ahol bemutatja, milyen ehető kincsek rejtőznek a tavaszi erdőben. A túra után kóstolóprogram várja a résztvevőket.

Japánkerti Nap – 2023. április 22.

A Japánkerti nap 2023. április 22-én színes programokkal várja a látogatókat a 95 éves Zuglói Japánkertben. A programok között kertészeti vezetés, növényárusítás, teaművészeti bemutató, workshop, kendo bemutató és legyezőtánc is szerepel.

„Pécs ezer arca” séta – 2023. április 29.

A hangulatos, szűk utcácskákat és tereket járva megelevenedik a római kor és a török időszak ugyanúgy, mint a 19. század virágkora. A sétán kiderül, hogy hogyan lesz egy török dzsámiból katolikus templom, hogy miért védte kettős várfal a várost, vagy hogy mi köze a piroslámpás házaknak a postapalotához és a zsidósághoz.

Az Imagine-programon megismerhetjük Pécs legnevesebb épületeit, és a város legmeghatározóbb alakjait.

Dunakanyar körjárat / Visegrád – 2023. április 29.

A Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád útvonalon közlekedő kirándulóhajó járat nagyon népszerű, minden évben több ezren választják a Dunakanyar körjárat hajós élményeit. Az utasok napijegyet válthatnak, amellyel az adott napon bármelyik kikötőben ki- és beszállhatnak a hajóra, tetszőlegesen megszakítva az utazást.

Az első hajó 2023. április 29-én indul útnak.

Fotó: Kristóf Eszter

Lampionos Hajós Felvonulás – 2023. április 29-30.

A Lampionos Hajós Felvonulást idén április 29. és 30. között rendezik meg Esztergomban. Az évtizedes múltra visszatekintő hajós felvonulás az esztergomi hajósok szezonnyitó összejövetele, de egyben a város egyik legnépszerűbb rendezvénye is, ahol a kalóz és viking hajók mellett ötletes kreatív elemekkel és színes fényekkel feldíszített hajókat, csónakokat tekinthetünk meg, miközben zenei aláfestés mellett csordogálnak a Kis-Dunán.

Reggeli túzokleső túrák Apajpusztán – 2023. április 30.

A Kiskunsági Nemzeti Park eseményén saját gépkocsikkal a madarak tartózkodási helyétől függően járhatunk be megfigyelési pontokat.

Közben megismerkedünk a Felső-Kiskunság szikes pusztáinak jellegzetes madaraival (kiemelten a túzokkal), növényeivel és a térség arculatát alakító földhasználattal, annak természetvédelmi vonatkozásaival.

Küldj Te is ingyenes programtippeket: info kukac csodahelyek.hu

Hirdesd nálunk programod: sales kukac csodahelyek.hu


Tetszett a cikk?

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

error: Védett tartalom!

Tavaszi Bakancslista Gyerekekkel

Gyűjtöd azokat a programokat, ahol az egész család jól érezheti magát? Máris mutatunk 100 tavaszi ötletet, látnivalót és programot, ráadásul a tavaszi szünetre és húsvétra is gondoltunk.

Egy e-book, amit neked írtunk!

Kövess minket!

Csatlakozz csoportjainkhoz!

Vagy iratkozz fel hírlevelünkre

.